kayıt

2019 asgari ücret tutarı

  1. 1
    asgari ücret tespit komisyonu'nun bu yıl bir işçiyi de komisyona dahil edip şovunu yaptıktan sonra 2020 lira olarak belirlediği yeni tutar.
    çağırdığınız o işçiye sorun bakalım 2020 tl neye yetiyor.

    ayrıca enflasyonu düşük gösterme çabaları işe yaramış, tebrikler edelim çok uğraştılar.
    türk-iş'in 2 bin tl'nin altındaki hiçbir ücreti kabul etmiyoruz dediği de 2020 liraymış afgdgfds. 2005 tl olarak belirleseydiniz, 20 lira çok olmuş xd.

  2. 2
    2020 ₺ olarak belirlenen, bir kişinin temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olan ücrettir.

    Enflasyon oranı göz önüne alındığında %5 civarı bir zama denk geliyor gibi.
  3. 3
    %26 lık bu zammın 2019 yılında yiyeceğe,içeceğe,tekstile,benzine,zarta zurta,ota boka gelecek zamların habercisi olma durumu insanı korkutmuyor değil.

    öte yandan dolar cinsiyle baktığımızda ise 2018 yılına göre asgari ücret %11 azalmıştır.
  4. 4
    Öncelikle ne olursa olsun olumludur. Çünkü 200 liralık bir zamda halk vurgun yiyecek balık gibi dökülecekti. Şu an en azından verilen 400 liralık farkla çok kısa bir süre de olsa borcunu kapatabilecek faturalarının farkını odeyebilecek.

    Peki bu zam nereden karşılanacak? Tabii ki yeni zamlarla. İşte bu çok kısa süre de olsa rahatlatacak dememin sebebi bu.

    Peki burada muhalefete gene günah bulanlar var. Muhalefet adayı ince asgari 2200 lira yapacağını söylemişti çünkü o yemeyecekti. Bir lider yemezse zaten bu borçlar ödenir hiç merak etmeyin. Ekonomik plan da üretime ve teknolojiye bağlıydı araplardan gelen paraya varlık fonu satışlarına zamlara değil.

    O yüzden boku yiyeni gorerek yorum yapalım. Fenerbahçe kötü gidiyorsa sebebi rekabeti az tutuyor diye Galatasaray değil yani.
  5. 5
    asgari ücrete gelen zam güzelde bu ülkede çalışan kesimin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. buna da bir çözüm üretilmesi gerekiyor.
  6. 6
    iş hayatına yeni başlayan bir kişiyi tatmin edeceğini düşündüğüm tutar.

    ama bu parayla aile geçindirmek kesinlikle zor.
  7. 7
    daha fazla işsizliğe ve yasa dışı istihdama zemin oluşturacaktır.
    (bkz: ekonomi 101)
  8. 8
    Kelle başı iyi para. Evdeki herkesi 3-5 yaşından sonra calışmaya başlatın anca yetiyo işte...
  9. 9
    sabit tutarda vadelendirilmiş borcu olanları bir süre rahatlatacaktır. yeni kredi ve yeni borçlanmalarda olumlu etkisi yok. ama ilk maaşla birlikte insaların cebine fazla paranın gireceğini piyasa bileceği için fiyatlar da ona göre yükselecektir.

    bu durum tabi ki sigortası yatan tutarda maaş alma durumu için geçerlidir. aldığı paranın bir kısmını işverene iade eden veya zaten en başında işveren tarafından elden kesilmiş maaş alanlar için geçerli değildir.
  10. 10
    3 lira daha ekleyip 2023 yapıp sloganı çaksalarmış.(!)
  11. 11
    1850 civarı olacağını tahmin etmiş olan beni göt etmiştir. agi dahil olarakta olsa ikibin sınırını aştırmış olmalarına sevindim gerçekten. bugüne kadar açıklanmış olan enflasyonun azda olsa üzerinde olan bu artış umarım düşünüldüğü kadar hasar vermez ekonomiye.
  12. 12
    Eğer biraz kafaları bassaydı propagan içerebilirdi zam.

    (bkz: 2023)
  13. 13
    Bu zammın hiç bir yararı yok. Asıl önemli olan enflasyonu, faizleri ve vergileri düşürebilmek, bunlar yüksek olduktan sonra üç bin lira yapsalar da o para eriyip gidecek.
  14. 14
    işçiye faydası var mı? yok. ( zararı bile olabilir )
    işverene faydası var mı? yok. ( zararı bile olabilir )
    seçime fayfası var mı? çok. ( seçimi kazandırır )
  15. 15
    Evet sayısal değer olarak gerçekten fena sayılmaz. Üstelik gerçekçi beklentilerimizin üstünde olduğunu da inkar edemeyiz. Ama yine de yeterli olmayacak. Asgari giderleri kaleme vursan çıkan tutarla kafa kafaya gelebilir. Minimum 3 kişilik bi aile düşünürsek ve yeni yılla beraber güncellenecek fiyatları da hesaba katarsak asgari ücretlinin hali yine aynı olacak demektir.