kayıt

anneliğin abartıldığı kadar önemli bir şey olmaması

  1. 1
    iki eli, iki de kolu olan herkesin yapabileceği bir şeyin abartılıp abartılıp göklere çıkartılmasıdır. tek hücreli bakteriler bile çocuk yapabiliyor diye biz de mi yapalım? o kadar tüp bağlatma var, vasektomi var, doğum kontrol hapı var, spiral var, kondom var, var da var be kadın. 8 kişi aynı odada yaşıyorlar hala utanmadan çocuk yapıyorlar. hastaneler, sağlık ocakları okuma yazması olmayıp 4 tane sevimsiz çocuğu olan vasıfsız insanlarla dolu. doğurunca "anne" oluyor bu tipler.
  2. 2
    Sığırca bir söylem.

    Annelik hakkında bir erkek olarak dahi yazabilecegim bir cok sey olmasina ragmen, yazacaklarimin hepsinin eksik kalacagini bildigimden bir sey yazmayacagim.

    Seni cok seviyorum anne.
  3. 3
    #1360191
  4. 4
    Günümüz anneliği için geçerli mükemmel bir cümle. Ver çocuğunun eline tableti , telefonu oynasınlar zaten... Kimse bu günümüz anneliğini bana savunmasın.
  5. 5
    Önemli değil diyemem ama bir insana sadece doğum yaptı diye saygı duyulması yersiz.

    Çocuğunu iyice yetiştirir, takdir ederiz ama ne bileyim.

    Biraz overrated gibi tabii biyolojik açıdan bir anne olmadığım için daha fazlasını söylemeyeceğim.
    • mavi vurisen vollah.
    • yok be tamamen mantıklı şeyleri yapıyorsun.
  6. 6
    katıldığım ifadedir. bazı toplumlarda kodlanmış bir olgu olarak karşımıza çıkıyor fakat benim vasfım neden anne olsun ki? ben her şeyden önce bir insanım, kadınım. berrak bir suyu kırmızılaştırmaktan fazlasıyım. doğurmak dışında işe giderim, kitap okurum, inanır mısınız dans ederim hatta kafam güzel bile gezerim. merhamet ve vicdan sahibi olmanın yanında annelik hiçbir şeydir.

    fakat,

    hiçbir şey yapmasına izin verilmeyip eve ve mutfağa tıkılan kadınlarımız için annelik belki dünyanın en güzel şeyidir. belki de aileleri ondan bunu beklediği için doğurmuştur ve farkında dahi değildir. bana kalırsa bu kolayca anlaşılabilecek bir şey değil. toplumun kendine özel güç bahşedilmiş gibi davrandığı insanlar...
  7. 7
    ne açıdan önemli olmadığını anlayamadığım başlık. sanırım biyolojik olarak önemli olmamasına değinilmek istenmiş ama becerilememiş maalesef. ya da kast edilen bir kişinin sadece anne olduğu için değerli olmaması ama böyle başlığa böyle açıklama üzgünüm:

    anne yerine ebeveyn diyeceğim, çünkü pek fark görmüyorum. ebeveynler, çocuğun gelişimindeki en önemli etkenlerdir. bir çocuğun olgunluktaki başarısından karakterine birçok özelliğinden sorumlulardır. herkesin bildiğini tekrar etmeyeyim şimdi. bu açıdan bakıldığında önemli olduğu aşikar.

    e insan için bu denli önemliyse, dolayısıyla toplum için de bu denli önemli olur. yani psikososyal açıdan ebeveynliğin önemini reddetmek cahilliktir.

    hayır madem böyle bir iddiada bulunuluyor, açıklaması da düzgün olmalı ki iddia hakkında yanıt verilebilsin. "cahil bir kadın 10 çocuk yapabiliyor bunun neresi matah" şeklinde bir söylem, ebeveynliğin önemini kaybettirmez çünkü evet, 10 çocuğu olan cahil kadının ebeveynliği de çok önemlidir çünkü o 10 çocuğun yukarıda belirtilen ve belirtilmeyen birçok yönden gelişiminde rol oynar.

    e bu açılardan bu kadar önemli olan bir müesseseye *, toplumun da değer vermesi normaldir. bir kişi sadece anne olduğu için değerli olmaz, ama anne olduğu için o kişinin tüm yaklaşımları "önemli" olur. en azından gelişim çağındaki çocuk için. dediğim gibi böyle bir iddia varsa, açıklaması da olmalı ama ben üzerine düşünülüp cevap verilecek, iddianın yönlerini anlatan bir açıklama göremiyorum.
  8. 8
    Küçük bir bebeğe 10 dakika bile bakamayacak tiplerin tespiti.
  9. 9
    Senin annen bir melek değilse bizim suçumuz ne yavrum?

    Şu hayatta abartılacak tek bir şey varsa o da anneliktir. Anneliği doğurmaktan ibaret sayanlar abartmasa da olur.
  10. 10
    kesinlikle ve kesinlikle dogru olan birr soylem. overrated.