kayıt

13 aralIk 2018 ankara tren kazasI

  1. 1
    ankara konya seferi yapan trenin ust gecide carparak 2 vagonunun devrilmesidir.
    an itibariyle yaralIlar oldugu soyleniyor.

    www.hurriyet.com.tr/...
  2. 2
    ankara-konya seferini yapan yht ile kılavuz banliyö treninin çarpışması sonucu sabah saatlerinde gerçekleşen kaza.

    ilk dakikalarda yht'nin üst geçide çarptığı ve üst geçidin vagonun üzerine yıkıldığı, 2 vagonun devrildiği söylenmişti. ayrıntılar gelince çarpışma sonrası yht vagonlarının üst geçide çarpması sonucu, geçidin devrildiği açıklandı.

    şu an 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 43 kişinin yaralı olduğu ankara valiliğince açıklandı.

    daha çorlu'daki tren kazasının acısı hafiflememişken, sivas'ta iki tren kafa kafaya çarpışmışken nasıl böyle bir kaza yaşanıyor anlamak mümkün değil.

    edit: ölenlerin sayısı 7 olmuş ve yaralı sayısı 3'ü ağır olmak üzere 46.
  3. 3
    Koordinasyon ve sinyalizasyon eksikliğinden meydana gelen kaza. Kılavuz trenin makinisti içinde değilmiş galiba. Büyük ihtimalle raylarda buzlanma kontrolü yaptıktan sonra treni durdurup istasyona çekildi. Fakat nasıl olur da YHT rayında durdurur treni akıl almıyor. Hadi acemiliğin tuttu diyelim, o tren rayında hiç mi sinyal yok. Hadi onu da geçtim istasyonda çalışan hiç mi güvenlik görevlisi yok. E hadi bu da olsun, üst geçit bu kadar hafif bir çarpışmayla nasıl çökebilir? İhmaller silsilesi. En iyisi kılavuz makinistini FETÖ cü ilan edin, hiç uğraşmayalım.
  4. 4
    An itibariyle 9 kişi hayatını kaybetmiş.
  5. 5
    ihmal olup olmadığı sonuna kadar takip edilecekmiş. ya he he sanki ihmal dışında aklımıza gelen bir şey var da siz de bunun ihmal olduğunu söyleceksiniz. 8 temmuz 2018 çorlu tren kazası ne oldu mesela? hayatını kaybeden kişi sayısı artıyor ama buna bile güvenemiyorum.
  6. 6
    kader deyip üstü kapatılmaya çalışılacak olan tren kazası. daha tren kazalarına önlem alınamıyorsa nükleer santral yapıldığında halimiz ne olur düşünmek bile istemiyorum.
  7. 7
    Bu kadar çok kaza olduğuna göre bu işin fıtratında kaza ve ölüm olabilir arkadaşlar.. Ben böyle bir açıklama bekliyorum her an.. Her şey harika, at suçu kadere, yazgıya, kafanı rahat koy yastığa..
  8. 8
    olacak bir şey varsa giden canlara ve geride bıraktığı yakınlarına olacak olan kaza. çok yazık. ve biz birkaç seneye nükleer santral işletmeye başlayacağız...
  9. 9
    Arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığı, 3'ü makinist olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin yaralı olarak kurtulduğu kaza.

    Cumhurbaşkanının açıklamasına göre Kaza incelenecek, sorumlular tespit edilecek, gerken yapılacak.

    Çorlu kazasından sonra bu söylenenlere gerçekten inanmamızı bekliyor olamazlar umarım.

  10. 10
    acaba kimler bu kazanın araştırılmasını reddedicek?
  11. 11
    Üniversitemin öğretim görevlilerinden birinin hayatını kaybettiği, beşinin de hastanede tedavi altında olduğu kazadır.

    Çok acı oldu. Bu kadar yakınımızda hissetmek daha da acı. Bazen hayatın bu yanından çok uzaklaşıyoruz. Kaybolmamak lazım.

    Allah hastalara acil şifa, vefat edenlerin yakınlarına da sabır versin.
  12. 12
    olayla ilgili 3 TCDD personeli adliyeye sevk edilmiş.

    t24.com.tr/...