kayıt

it

  1. 1
    köpeklere söylenen söz.
    genelde çok ağır küfretmek istediğim zaman söylediğim sonradan köpeklere ayıp ettiğimi farkettiğim kelime.
  2. 2
    ing. "o" zamiri (hayvanlar, cansız varlıklar ve bebekler için kullanılır)
    düzenleme: zamir olacak.
  3. 3
    (bkz: entelit)
  4. 4
    italyancanın kısaltması.*
  5. 5
    ing. info tech. anlamına gelen kısaltma. bilgi teknolojileri anlamına gelen nam-ı diğer aytii.
  6. 6
    Athena'nın albüm kapağında; 'Kurt Cobain ruhuna' yazan 2006 yapımı albümü.
  7. 7
    bu Hem moda hem de cool anlamında kullanılıyor, it bag, it jean gibi... Ayrıca it terimi bazen tarzlarıyla öne çıkan popüler ve stil sahibi insanlar için de kullanılır.
    (bkz: it girl) gibi.
  8. 8
    Stephen King'in 1986 yılında en çok satılan kitabından uyarlanan bir film.
    (bkz: palyaço)
  9. 9
    Ing. Cansız varlık ve hayvanlardan bahsederken kullanılır ancak "it" zamirinin bazı özel kullanımları da vardır.

    Kim olduğunu bilmediğimiz bir kişiden söz ederken de "it" kullanılır.
  10. 10
    erkek kardeşime babamın sıkça kullandığı tabir.

    umarım babam kardeşimle ingilizce konuşuyordur. :(
  11. 11
    geniş zamanda s takısı alan bir şahıstır ingilizce'de. aksini iddia eden ufo'mdur.
  12. 12
    Stephen king'in aynı adlı romanından uyarlanan film. Eylül 2017'de vizyona girecek olan filmin ilk fragmanı yeni yayınlandı. Şuradan buyrun

    Kitabın ilk uyarlaması 1990 yılında yapılmıştı. Aynı zamanda çok küçükken izlediğim için palyaçalordan ve mazgallardan ürkme sebebim olur kendileri.

    Bu defa palyaço daha korkunç olmuş Abv.

  13. 13
    Andrés Muschietti (“Mama”)’nın yönettiği, New Line Cinema’nın sunduğu, korku/gerilim filmi ‘O/It,’ Stephen King’in on yılardır okuyucularını korkutan aynı adlı popüler romanından uyarlandı.

    Derry’nin kasabası Maine’de çocuklar kaybolmaya başladığında, bir grup çocuk en büyük korkularıyla, yüzyıllardır katil ve vahşet hikayeleriyle bilinen Pennywise adında şeytan palyaço ile yüzleşmek durumunda kalırlar.

    Vizyon tarihi: 8 Eylül
  14. 14
    İngilizcede cansız varlıkları karşılayan kelimemsi
  15. 15
    www.youtube.com/...
  16. 16
    Andrés Muschietti yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan 1986 yapım stephen king romanı.

    film gizemli bir palyaçonun derry adlı kasabada yaşayan bir grup çocuğu ele geçirmeye çalışmasını konu alıyor.

    kitapta iki ayrı bölüm olarak okurlara sunulan hikaye, it filminde yalnızca bir bölüm olarak sunuluyor.filmin tek bir uyarlamadan çok, seri olacağını da öğreniyoruz.

    -- spoiler --

    filmin açılış sahnesini çok beğendim.genelde gereksiz, ucu açık olaylarla yada flashback yaparak açılan sahnelerden böylesine etkileyici bir giriş anında seyirciyi filmin içerisine çekiyor.her ne kadar georgie'yi fazla tanıyamasakta bize kendisi ısındırıyor ve onun için film boyunca üzülüyoruz.abisi bill ve arkadaşları gerçeğe yansıtılmış harika karakterler.hepsi okullarında popüler kesim tarafından eziklenmiş ve dışlanmış karakterler.korkuları da ortak noktaları.hepsi küçük yaştan korkarak, bir şeylerden kaçarak yaşamaya alışmış durumda.karşılarındaki çocuklar ise tam tersi, korkudan beslenerek yaşıyorlar.

    bill kekeme konuşan fakat özgüveni arkadaşlarına nazaran en yüksek kişi.arkadaşları korkularına yenilirken kardeşini bulması için gösterdiği çaba karakterinin değişime gittiğinin de göstergesi.ikinci filmde gerek özgüveni gerekse lider tavrı yerine oturacak tek kişi.

    -- spoiler --

    90'larda aynı romandan uyarlanan filmi beğenmemiştim fakat bu ilk bölüm itibari ile izleyiciyi tatmin ediyor.her ne kadar kitabın büyüsünü yansıtamasa da kendi içinde epik bir gerilim/dram filmi.7.5/10
  17. 17
    kitabını bilen ya da bilmeyen birinin, fragmanına bakarak yorumlamaması gereken film. güldüren sahneleri de var ve bana hiç korkunç gelmedi. ha sadece korkmak için gidecekseniz, gitmeyin zaten.

    ...ya da gidin?
  18. 18
    geçen hafta hatun ile sinemada seyir ettiğimiz film.

    filme dair uzun uzun şeyler yazabilirim ama inanın hiç halim yok çocuklar o yüzden beni etkileyen ve hoşuma giden kısımlarından mecalim olduğu kadar bi' şeyler karalayacağım.

    öncelikle filmin stephen king romanından uyarlandığını söylemeye pek gerek yok sanırım zira king'in en bilinen ve sevilen romanlarından biridir. bilmeyenler var ise bu uyarlamayı ilk kez ekranlarda görmüyoruz, yamulmuyor isem 1990 yılında veya o civarlarda Tim Curry'nin müthiş Pennywise performansı ile televizyon serisi olarak karşımızda çıkmıştı.

    ee tabii aradan 27 sene geçti ve çeşitli teknolojiler ile donandı sinema sektörü, o kült yapıma göre daha görsel bir şölen sunuyor film bize öncelikle bunu söylemek lazım.

    ardından bahsedeceğim en önemli şey ise Bill Skarsgard. dedim ya müthiş bir Pennywise izletmişti zamanında curry bize, bu tarz ikonik karakterleri yeni yapımlarda kırmak zordur ama bill bunu çok güzel bir şekilde başarıp gerçekten harika bir Pennywise izletiyor tekrar bize. bunu yaparken de teknolojik ögelerden fazla yararlanmıyor çocuklar birçok yüz ifadesi cgi değil oyuncunun kendi mimikleri ve yeteneği filmlerdeki. kısaca Skarsgard sülalesinden başarılı bir oyuncu daha aramıza katılıyor baba, amca ve abilerden sonra.

    tabii oyunculuk konusunda yetenekli olan sadece bill değil, stranger things dizisinden tanıdığımız birçok velet de gayet başarılı oyunculuklar sergileyerek seyir zevkini yukarılara taşıyor.

    oyunculardan ve filmin tarihçesinden kendimizi sıyırıp biraz filmden bahsedelim;

    öncelikle şunu söylemem lazım film her ne kadar korku filmi olsa da sizi yerinizden çok fazla hoplatıp zıplatmıyor açıkçası lakin bu eksikliği hiç hissetmiyorsunuz çünkü film sizi her an korkacakmışsınız gibi diken üzerinde tutmayı başından sonuna kadar sürdürüyor. heyecan ve gerilim dozu oldukça yüksek ve bu da seyir zevkini tepelere çıkarıyor.

    filmin bir diğer güzel yanı da korkuya dair ne kadar kunişe var ise kullanması fakat bunların sizi hiç sıkmaması çünkü, filmdeki veletler senin benim gibi çocuklar. küfür ediyorlar, çük şakası yapıyorlar falan filan... ee böyle olunca da gördükleriniz size; 'ya ne kadar kunişe amk' şeklinde değil, 'oha aynı benim çocukluğum gibi lan' kafasına sokuyor ve bu da size keyif veriyor.

    fakat olay kunişeleri böyle bir tat bıraksa da filmin genel tahmin edilebilir hali ve sizi şaşırtmaması biraz zayıf noktası olarak kalmış bundan da bahsetmek lazım tabii, her kunişeyi de sevemiyorum maalesef.

    genel olarak korku dozu düşük olsa da gerilim ve sürükleyiciliği çok başarılı olan bu filmi ben sevdim çocuklar, hatta daha öteye gidip son zamanlarda izlediğim en iyi bütünleşik korku filmi diyebilirim. bütünleşikten kastım da şudur;

    film senaryosu, oyunculukları, yönetmenliği, atmosferi, işleyişi vb her konuda iyi bu da bir bütün olarak ele aldığımda bu sonuca varmamı sağlıyor.

    son olarak film 2 saatten uzun lakin yukarıda anlattığım sebeplerden 1 saat 30 dakika falan gibi hissettiriyor kendini, o uzun zaman su gibi akıp gidiyor, sinemaya uğrayıp izlemenizi tavsiye ederim.

    • Baya kısa olmuş ya
  19. 19
    Korku eşiğinize bağlı olarak korkunç veya korkunç olmayan bir film. Sağımdaki kız sevgilisiyle sürekli konuşurken iki solumdaki adam Son sahneyi izleyemeyip telefonla oynadı. Son sahnede bişey yoktu zaten.
    Vericeginiz ses efektine de salondaki sesi ayarlayan adamında ağzına sıçayım sağır oldum.
    Onun dışında her yönden başarılı bir film olmuş tebrikler.

    Banyodaki kanlı sahnenin yapımında ve yayınında emeği geçen tüm sadist set çalışanlarını canı gönülden kutlar başarılarının devamını dilerim.

  20. 20
    Kendi adıma oldukça beğendiğim bir roman uyarlaması olan film. Çok olumlu eleştiriler aldı profesyonellerden de. Devam edecek şekilde bitmişti zaten sonu, ikincisi 6 Eylül 2019 tarihinde vizyona girecek.
  21. 21
    The Exorcist’in 44 yıllık rekorunu kırarak en çok izlenen korku filmi olmuştur.
    ayrıca the exorcist'i yarıda bırakan biri olarak tabii ki izlemeyeceğim uyarlama filmdir.
  22. 22
    yaklaşık 10 gün evvel seyrettiğim film.

    uzun uzadıya yazacak çok şey var aslında ama benim hiç yazasım yok. xd

    film araya girene kadar nefis bir gerilim yaratıyor. fakat aradan sonra film gitgide düşüş yaşıyor. filmden korktum mu hayır ama gerilim açısından tatmin etti özellikle ilk yarısı. pennywise'ı oynayan arkadaş döktürmüş bence fakat replikleri arttıkça doğal olarak o karakterinden sapmaya başlıyor. tabi oyuncunun değil senaryonun işi bu. çocuk oyuncular da oldukça başarılıydı. gözlüklü piç çok güldürdü.

    ikinci film bakalım nasıl olacak.
  23. 23
    iyi sürümünün malum ortamlarda ancak yer almış olmasından dolayı yeni izleyebildim. hazır yazılmışı varken kafa yormaya gerek yok, güzel bir çözümlemesi için:

    birxsozluk.com...
  24. 24
    Favorilerim olan Sinister ve mirrors'ı tabiri caizse tekme tokat zirveden indiren film.Yalnız pennywise konuşmazken daha korkunçtu. Konuşunca sevdim p*zevengi. Yazık o da ekmeğinde be abisi...
    Efektler mükemmeldi.
    Genelde korku filmlerinde korkacağınız yeri hissedersiniz. Yani bi boklar olacağını sezersiniz.
    Anam bunlar resmen "ce eee" der gibi korkutuyor insanı. Bir ara ebemi tersten görmedim değil.
    Burdan yönetmen olan andy muschietti abimizin ellerinden öpüyorum.
    -piç
  25. 25
    alternatif küfürlerin öznesini hatta dıdısını oluşturur.