kayıt

sözlük yazarlarının ruh hali

  1. 1
    mutsuzum. çok mutsuzum. uzun zamandır mutsuzum. önceleri hayata karşı efeleniyordum, mutsuzum ama diğer insanlar gibi mutsuzluğuna yabancılaşmış bir aptal değilim diye. her hissimin fazlasıyla farkındayım diye. eskiden umut diye bir şeylerim vardı benim. çürümeme mani oluyordu. dün gece bir baktım ki artık yok. çürüyorum.

    depresyonda falan değilim. sadece epeydir çok mutsuzum. yani doktora gitsem ne olacak? hepsi de yasal torbacı zaten bunların. dayayacak yasal narkotikleri. istemiyorum. terapi görsem ne olacak? terapi boyunca, terapistin neden beni hasta etmek istediğini sorgulayacağım.
    artık bu çağda kalite doğmayacak, yaratıcılık büyümeyecek. nefes alamıyorum. bana ne önerirsin diyeceğim.
    hayır kimseyi benim gibi hasta etmeye niyetim yok. zırvalayabildiğim bu ortamlar yetiyor şimdilik. yetmezse düşünürüz.
  2. 2
    acı yüreğimden beynime sızıyor.
  3. 3
    Uyku beynimden gözlerime sızıyor.

    Birkaç gün boyunca erken yatıp erken uyanmam ve gün içinde de uyumam sebebiyle erken saatte uyanamaya alıştığım için uykumu alamıyorum.

    O kadar saat uyuyup uykumu alamamam da biraz şov.
  4. 4
    affedersiniz ama bok gibiyim efendim. hatta barış abiden kopya çekip diyebilirim ki,
    sözüm meclisten dışarı dostlar
    bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum
    hani dilim dilim doğrasalar beni
    marmara ege karadeniz ve hatta akdeniz cacık olur diyorum

    öğünmek gibi olmasın ama dostlar
    kendimi hıyar gibi hissediyorum
    hani ince kıyım doğrasalar beni akdeniz cacık olur diyorum
    ve hatta atlas okyanusu ve hatta hint okyanusu
    ve hatta hatta büyük okyanus bile cacık olur diyorum
    böyle cacığa rakı mı dayanır
    çivi çiviyi söker derler soğuktan donanı buzla ovarlar
    ben zaten yanmışım dostlar peki beni fırına mı koysalar
    zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek...

    bugün benim doğum günüm. gece bom bok bir rüya gördüm. bir otobüste çok mutlu bir yolculuk yapmaktaydım. heyecanlıydım. fakat hep aynı mola yerinde bir şeyler oluyor ve hareket etmiyordu otobüs. üst üste bir kaç defa gördüm hatta aynı rüyayı.

    dinlemekten akrepler kadar çok korktuğum şarkılar var benim. işe gitmek için hazırlanırken açtım dinledim bir tanesini yaradana sığınıp. hani ezginin günlüğünün;
    bir kus ucar gökyüzünde süzülür
    bir cocuk bütün oyunlara yazilir
    bir gül kokar tüm cicekler ezilir
    bir tel kopar ahenk ebediyen kesilir

    yüzünü görmem, yerini sormam
    elini tutmam oy oy
    seni hic unutmam

    tenine degmem, sesini duymam
    adini koymam oy oy
    sana hic doymam...

    üst üste dinledim dinledim zırladım. kimse görmedi. fakat işte birilerinin bari burada bilmesini istedim. zerre gram yaşamak istemiyorum. hayır, intihar falan edecek değilim. içimde bir parça onur taşıyorum. biyolojik ailemin ve beni bir zamanlar çok seven hiç bir insanın benim adıma utanmasını istemem.

    böyle işte. bir de babamın öldüğü yaşa girdim.

    bir de, iki düğme iki ayrı kolda, bizim gibi ayrı yolda.
    bir de, offf barış abii off....
  5. 5
    faranjitim ve yutkunmak istemiyorum bu yuzden. bu da dusuruyor haliyle ruh halimi.
  6. 6
    rutin berbatlığımın en dibindeyim. epeydir rutin berbatlığımı zekaya dayalı ironilerle yönetip aşabiliyordum. yılların tortusallığı saçmalıklarımı, ızdıraplarımı, hatalarımı gözmezden gelebiliyordum. çok uzun zamandır dram içeren hiç bir şey izlemiyorum mesela. hakiki bileylerle sivriltilmiş şarkılar dinlememeye dikkat ediyorum. bugün her şeyin boka sardığı ve geriye dönmeye iplik yetmeyecek kadar bir keşmekeşte hissediyorum kendimi. işten geldim yemektir falan filan derken sarılacak yarım kiloya yakın tütünüm olduğunu farkettim. sararken dedim bir de film izleyeyim. youtube'de önerilen videolarda sarı mercedes filmi çıktı. harkülade bir filmdir. 20 seneye yakın olmuştur ilk defa izleyeli. bugün en berbat anlamsızlığımda harmanlı günümde en yapmayacağım şeyi yaptım açtım izledim. tortular tortular üzerine bindi. açtım bir de bu şarkıyı dinliyorum. ruh halimin özet arzı bu şarkıdır.

    youtu.be/...
  7. 7
    teknoloji hususundan hiç anlamam fakat bazı akıllı cep telefonu markalarının 5 sene içinde işlevsizleştiğini duymuştum. artık bir akıllı telefonun yapması gerek programlar güncellenmiyor, indirilemiyormuş. telefon aynı çok uzak ataları gibi ''alo-alo'' amacıyla kullanılabiliyormuş.

    ben de kendimi bir süredir bu duruma yakın hissetmekteyim. çok uzun zaman önce kadrini bilmediğim güzel bir hayatım vardı. bilançosunu, muhasebesini yapacak değilim. kendime yeterince özeleştirisini verdiğim kanısındayım. sonrasında ayağa kalkıp yürüme adına hayatımın çayına kahvesine çok şekerler katmaya çalıştım. fakat bu şeker dediklerim hiç de somut şeyler değildi. neden bu durumu şeker sözcüğüyle ifade ediyorum bilmiyorum. benim ruh halim benim kararım. açılacak yepyeni evrenlerin hayalini düşünü yarattım. tırnaklarıma kadar yeni bir yaşam yaratmak için uğraştım olmadı.
    aynı sisifos gibi hissediyorum kendimi. hani büyük bir kayayı sürekli bir uçurumdan yukarı taşımakla cezalandırılmış fakat her başarılı olduğunda kendini tekrar uçurumun aşağısında kayayla bulan yarı tanrı sisifos.

    albert camus bence çok yanlış şekillerde sisifos'u över. bence yaptığı yanlıştır. sisifos'un bu kısır döngüden kaçma yollarını araması gerekir. sorgulaması gerekir. bugün artık ben sisifos'dan geri hissediyorum kendimi. onu çok eleştirsem de hala bir amaç için uğraşmakta. bense artık işlevi yitmiş bir akıllı telefon gibi yaşıyorum. alo-alo.

    bıktım.
  8. 8
    zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun...
  9. 9
    resmim.net/...
  10. 10
    sinir hücrelerimin kızıştığını hissedebiliyorum. buna sövmeye dermanım yok. ben ne bok yiyorsam burada. neyse siktir olup gidem de bi kahve yapayım kendime.
  11. 11
    bugün iş çalıştığım kurumda 40 yılda bir, bir insanla ben de normal insan sohbeti edeyim dedim. çay getiren müstahdem arkadaşımız neslihan'a, ''neslihan ne zaman bir annelik yapacan da evlendirecen beni'' diye sordum gayrı ihtiyari. hatta tamamen laf olsun diye.
    neslihan'ın bugüne kadar açık sözlülüğünü hep çok sevmişimdir. lakin işte insan oğluyuz, açık sözün ucu bize dokunduğu zaman kulaklarımızda patavatsızlık olur patlar hadise. neslihan dedi ki;
    ''abi evin araban var mı?''

    yok.

    kızgınlığım yahut cahil şaşkınlığım neslihan'a değil. ''ulan bu yaşa geldim hala evim arabam neden yok'' tarzında kendime hiç değil.
    2 yıldır, 4500 kişinin çalıştığı bir kurumda çalışıyorum. sanırım bu 4500 kişinin kahir ekseri beni ismen ve cismen tanır. hepsinin kötü gününde yanında olmaya çalışmışımdır. bir çoğu için bütün kredimi ve şartları zorlayıp olmazı olur kılmışımdır. en tepe amirimden, en ast çalışan arkadaşlarıma kadar bir saç teli inceliğinde bile saygıda fark gözetmemişimdir. fakat işte hayatın genel gerçeği ''evin araban var mı?''

    bugünlük yıkkınım. bugün yine bizim kaybettiğimiz bir gezegende yaşıyoruz. saçma sapan bir iyimserlikle söylemiyorum fakat sonunda biz kazanacağız. yahut günün sonunda hepimiz kendi yaptığımız beton binaların altında kalacağız. yahut birilerinin son model arabaları ruhumuzun üstünde geçe geçe bizi bedenen de parçalayacak. bu ki dünyanın sonudur.
    fakat masmavi dünya güzellikle yeniden doğacak.

    bir de her biji elvis presley. ne alakası var aq diyebilirsiniz demeyin. hal benim, ruh benim.

    www.youtube.com/...
  12. 12
    sıkıntıdan saatlerce uğraşıp enfes bir pasta yaptım tek dert yiyecek biri olmayışı. Oturdum yiyorum sanırım 300 kilo olucam. Kahve yaptım kahveyle cips yiyorum tuzlu kurabiye,cekirdek ve patlamış mısır da. Sanırım mide fesadı geçirmek istiyorum.

    Kısacası bi elimde çikolatalı pasta diğerinde cips, patlamış Mısır ve kahve ruh halimin ne olduğunu varın siz tahmin edin.
    • Diğer eline hepsi nası sığdı :(
    • Uzaylıyım ben elim büyük
  13. 13
    var ruhumda bir sızı dinmek bilmeyen,ne aşktır ne kederdir ama yakar her tarafımı
  14. 14
    mazhar fuat özkan'ın da dediği gibi bugün ruh halim yerlerde
  15. 15
    Sinirli,intikam meraklısı ve aceleci. Yakıcam onun canını. Fena bilendim
  16. 16
    yıllardır yalnız uyuyup yalnız uyanmaktan uyanasım gelmiyor artık. fakat salt sevişmek için ilişki biçimleri yaşamamak gibi de kati bir prensibim var uyguluyorum. kitap okumayan hiç bir insanla sevişmemek gibi de prensibim korunaklı duruyor kirletmedim. bu girinin sonu kitap okuyan qızlar eqlesine varmayacak pek tabii. fakat ne yalan söyleyeyim belli bir yaştan sonra yalnız uyuyup yalnız uyanma hali insanı lanetlenmiş hissetiriyor. yine de skimi keserim kasaba minnet etmem.

    bir de ne diyor muhteşem insan ahmet kaya muhteşem bir şarkısında;

    birazdan kudurur deniz
    birazdan dalgaların sırtından
    üst üste fışkıran rüzgarlar
    bir intikam gibi saldırınca üstüne.
    yüzüne şarkılar çarpar, yüzüne şiirler çarpar, ağlarsın
    sen artık, sen artık buralarda duramazsın.

    "artık sazın bağrı mı olur
    kimsenin bilmediği bir ağrı mı
    gider kendine gömülürsün
    yoksa bu şehir bu sokaklar
    seni alır kullanır seni alır kullanır
    santim santim çürürsün."

    bazen bir uçurum kalır
    bazen de martıların ardından
    velvele koparan bir leş kalır
    bir intihar gibi puşt olunca sevdalar.
    sırtını duvara yaslar, sırtını ağaca yaslar susarsın
    sen artık hiçbir sözü, hiçbir sözü kaldıramazsın.

    şimdi bir yeni sevda mı olur
    kimsenin kapını çalmadığı bir inziva mı
    tutar sıfırdan başlarsın
    yoksa bu ilişkiler bu zaaflar
    seni yiyip bitirir, seni yiyip bitirir
    dirhem dirhem azalırsın...
    • Seni tebrik ederim kültsünüz
    • teşekkür ederim :)
    • Şimdi seni tavlamaya oynayayım mı :d
    • açtım kollarımı yenilmeye hazırım :)
    • Tavla demedim ki yaaa az kitap okuyorsun :d
  17. 17
    Böyle sikilip parası verilmeyen orospo gibi. Sikildigimizle kaldık vesselâm
  18. 18
    nazım'ın tercümesiyle anlatmak istiyorum;

    Geçip gitmiş günler gelin
    Rakı için sarhoş olun
    Islıkla bir şeyler çalın
    Geberiyorum kederden

    İlerdeki güzel günler
    Beni görmeyecek onlar
    Bari selam yollasınlar
    Geberiyorum kederden

    Başladığım bugünkü gün
    Yarıda kalabilirsin
    Geceye varmadan yahut
    Çok büyük olabilirsin
  19. 19
    bugün üzerimde anksiyete var hem de küçük bir şeyin büyük bir şeye dönüşme düşüncesinden.
  20. 20
    twitter.com/...

    Beyle.
  21. 21
    mutlu muyum mutsuz muyum çözemedim. mutsuz olmadığıma emin gibiyim ama ağız dolusuyla mutluyum da demiyorum. ama inanılmaz şekilde vicdanım çok rahat. Elimden gelen her şeyi yapıp kenara çekilmenin huzuru var içimde.
  22. 22
    Şok içindeyim çünkü mutluyum 20 yılda bir görünen doğa olayı bu. işlerim rast gidiyordüşünün işlerim rast gidiyor yok artık daha neler. Hele su an olsun diye uzun bı zamandır cabaladigim bı şey olucakmis gibi duruyor. ciddi anlamda olursa ben artık mutlu biri olurum ne olduğunu yazmıyorum çünkü yazarsam kesin olmaz ay Allahım lütfen olsun amin. Cuma günü belli olucak lütfen olsun Allahım amin.
  23. 23
    Şu ara gündemi takip etmekten bu moda geldim.

    www.exkutupsozluk.com/...
  24. 24
    (bkz: Hala hayattayım)

    Yaşadığımız bir gün psikolojik olarak yorsa da son yıllara bakınca epey şanslı olduğumuzdan iyi gibi.

    Güneş doğmaktan vazgeçmiyor gördüğünüz gibi.
  25. 25
    hoş değil.
    kendi derdimi unutmak için bir süredir başkalarının derdini dinleyip duruyorum. bugün de iki arkadaşım sabahtan beri derdoluklarını paylaşıyorlar. içim şişti biraz. üstüme bir ağırlık geldi. biraz yazıp kafa dağıtmaya geldim buraya da.