kayıt

18 ayda 22 bin çocuğun hamile olarak kayıtlara geçmesi

  1. 1
    18 ayda 22 bin çocuğun tecavüze uğradığının ifşaasıdır. bu sadece kayıtlara geçen sayıdır. cimer'den chp milletvekili ali şeker'e verilen yanıttan aktarmaktayım bu sayıyı. toplum çökmüştür. ayağa kalmadan da, çukurun en dibinde çürüyüp kokmaya devam edecektir.

    halktv.com.tr/...
  2. 2
    "Türkiye Afganistan olacak !", yıllardır derim her girdiğim ortamda bu lafı, aslında bu celal hocanın lafı ama olsun: www.youtube.com/...
  3. 3
    bu sadece tecavüzle açıklanabilecek bir durum değildir. maalesef ülkemizde rızası olsun olmasın 18 yaş altı evlilikler iç anadolu ,doğu anadolu, güneydoğu anadolu ve akdeniz bölgesinde halen devam etmekte. diğer bölgeler için pek bi bilgim yok. ben bunu sırf kendi memleketimden biliyorum. 16 17 yaşına gelen kız çocuğu evlenme çağına gelmiştir düşüncesi var ve hemen görücü usulü bi evlilik oluyor. bu algıyı kırmak lazım. o köyde yaşayan ailelere kız çocuklarını yangından mal kaçırır gibi evlendirmemeleri gerektiğini, eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini anlatmak lazım. bunu anlatmayı başardıklarında tabi karşı tarafta anlayacak, o zaman bu oran düşürülebilir. düşürülebilir ama hiçbir zaman sıfırlanmaz. burası alice harikalar diyarı değil. bunu da unutmamak gerek.
    tecavüz için diyecek bişey yok. sapık iğrenç bir zihniyet.
  4. 4
    bir şekilde çocuk istismarıdır ve devlet eliyle yapılmaktadır.
    mesela benim gittiğim hastanede adölesan gebelik bölümü var. demek ki çok fazla çocuk gebelik yaşanıyor ve elbet devletin haberi dahilinde açılmış bir bölüm.
    bunlar kayıtlı olanlar. bir de kayıtsızlar var
    (bkz: bağcılar eğitim ve araştırma hastanesi'ndeki çocuk gebelik skandalı)
    suriyeli bebek doğumları da var. bunların da birçoğunun yaş itibari kayıtları olduğunu sanmıyorum. sayı düşündüğümüzden daha fazla. şöyle bir sorun da var bunlar kayıtlı değil ve aşı kontrolleri de yapılmıyor haliyle. durum gelecek yıllar için kötü.
  5. 5
    on sekiz yaş altı bütün cinsel birliktelikler yasalarımızca da, insanlık onuru barındıran bütün vicdanlarda da tecavüz olarak kabul edilir. on sekiz yaş altı bir çocukla cinsel beraberliğin rızası da yerin dibine batsın, bunu düşünebilen zihniyet de yerin dibine batsın. uyarıyorum ki, on sekiz yaş altı bir çocukla gireceğiniz birliktelikte ''rızası vardı'' sözü sizi kurtarmayacaktır.

    bahse konu 22 bin hamile kız çocuğu da, tecavüz mağduru çocuklardır. bu sadece kayıtlara geçen kız çocuklarının sayısıdır. bunun üzerine bir de tecavüz mağduru erkek çocuklar eklense, korkunç tablo daha beter olarak ortaya koyulabilecektir.
  6. 6
    birçok türk köyünde 18 yaşına gelip evlenmemiş kıza "evde kaldı" denir.

    kendinizi bile kandıramıyorsunuz daha...