kayıt

devlet bahçeli dili ve edebiyatı

  1. 1
    arapça ve farsça kökenli pek kullanılmayan sözcükler ile çokça soru işareti ve ünlem barındırır.

    "yapmayacak mıdır?" "etmeyecek midir?" "bu ne ....dır/dir?" gibi kalıplar olmazsa olmazıdır.
  2. 2
    örnek cümle: ne yapmak nereye varmak istemektedir
  3. 3
    dönme dolap nedir, nasıl yapılır
  4. 4
    Anlaması, çözmesi divan edebiyatından daha zordur. Yüksek ya da düşük iq gerektiriyor tam bilemedim ama...

    (bkz: neyse siyasi yazmayalım)
  5. 5
    gazi üniversitesi'nde açılma potansiyeli bulunan bir bölümdür.
  6. 6
    bu bolümü düşünen arkadaşlar ismine bakıp da aldanmasın sayısaldan alıyor bu bölüm haberiniz olsun.
    2009'daaki ve 2011 yılındaki 0'lara iyi çalışın.
    yaratıcı matematik, başka sayılardan hedeflediğiniz sayıları bulma bunlardan kesin soru gelir, kaçırmayın.
  7. 7
    Girebilmek için için bütün derslerin ortalamasının tam 40 olması gereken bölüm.
  8. 8
    "A milli takım teknik traktörü lucescu denen zevat hadsiz beyanlarıyla o kutsal formanın çapında olmadığını defaeten göstermiş, türk adını yerle yeksan etmiştir. Bu ne kendini bilmezliktir? Lucescu nereye varmak istemektedir ?Bozkurtların son 4 maçta gol atamaması neyle izah edilebilir?
    Bahhın burdan uyarıyorum. 5.000 bozkurt milli takım seçmeleri için bekliyor. "
  9. 9
    "bağhhıın burdan uyarıyorum, fenerbahçe maruz kaldığı her küresel şok ve med-cezire topyekûn birlik ve dayanışma ruhuyla direndi veya duruş ve durumunu tekrardan teyit ve revize etti. Tarihin doğru yerinde durmak bunu gerektirken, şimdi bu başıboşluk niçindir? türk takımı nasıl başsız kalır? sayın ali koç beyefendi niye sessiz kalmaktadır? aspor denen ne idüğü belirsiz zillet merkezi hücuma kalkmışken bu acizlik belirtisi tez vakitte giderilmelidir."
  10. 10
    yeni dönemde millet kıraathanelerinde verilecek olan ders. aman gençler papaz kaçtı oynamayın fetöden alırlar yanlış anlayıp...
  11. 11
    "aramızda beka sorunu yok diyor. bu Nasıl bir gaflet ve dalalet, bu ne büyük bir felaket. ilişkimizi hedef alan yakın tehditleri göremeyen bir şahsın karşımda oturuyor olması başlı başına melanet ve rezalettir."
  12. 12
    360 derecelik bir aciya sahip dil ve edebiyat.
  13. 13
    bir şeyler kapmağa çalıştığım kürsü. türkmen beği'nin türkçe'ye olan hakimiyeti, yakın anlamlı sözcüklerinden oluşan cümleleri ve atasözlerini serpiştirdiği konuşmalarını dinlerken bir anda kendimi "cumhur ittifakı millet aklı!" diye haykırırken buluyorum... benzetmeye bak: "Bugünkü CHP yönetimi, denizdeki balığın karada komisyonculuğunu yapacak kadar fütursuzdur. "

    kim ulan bu adamın metin yazarı? bulana şukuleta.
  14. 14
    'alayına' kelimesinin bolca kullanıldığıdır. bkz

    her konuşmasında peşinden küfür gelecek diye korkuyorum. neyse ki sonunu daha farklı bitiriyor.
  15. 15
    sesime ses verin dağlar. kim ulan bu adamın metin yazarı? kim kimm?

    "Bağımsızlığımız rehin altında mı? Egemenlik haklarımız haciz kıskacında mı? ABD’nin duruş ve tutumu düpedüz küstahlıktır, mütehakkim bir kifayetsizliktir. Türkiye’nin neyi alıp neyi satacağına ABD’nin karışma hakkı kesinlikle yoktur. YPG’yi silahlandırırken bize mi sormuştur?"

    07.03.2019
    *dr. devlet bahçeli
  16. 16
    "Kalpleri ile dilleri arasında uçurumlar bulunan, taktıkları maskelerin altında günahkar yüzler taşıyan, iyi gibi görünüp kötülüğe hizmet eden kim varsa günü saati geldiğinde maşeri vicdana hesap vereceklerdir.Melanetin Truva Atları’nın iki cihanda da yatacak yerleri olmayacaktır."

    02.04.2019
    dr. devlet bahçeli

    "melanetin truva atları"
  17. 17
    "işte şimdi çığğmış hdpli yöneticiler "imralıdaa* bulunan terörist başını dinlemeyiz" diyorlar. bu ne aymazlıktır? bu ne itaatsizliktir? temeli şüpheli olan sezai temelli, bulduğu dalı budayan pervin buldan ne yapmahhğ, nereye varmahhğ istemektedir? emirin demiri kestiği günler unutulmuş mudur? beş bin yıllık kürt hareketi bunu nasıl affedecektir? beş bin yıl sonra bunu nasıl unutacaktır?

    inanıyoruum kiii hdp seçmeni dee tarafsızlık çağrısına uyacaak ve "kostas imamoglou'ya oy moy yoğğhh, bin oyum olsa bini de binali beye" diyecektir."

    21.06.2019
    *döwlet baxcheli
  18. 18
    www.youtube.com/...

    (bkz: 40 yapar)
  19. 19
    türkmen beği yine ateş püskürmüş. ahmet davutoğlu için,

    "Türkiye'nin bir dönemini karanlığa iten, doğuda başka batıda başka, güneyde başka kuzeyde başka konuşan Serok Ahmet'in partimize yönelik kendisi gibi düşük profilli ithamları aynen şahsına dönmüştür. Sabık Başbakan geçtiğimiz günlerde demiş ki 'MHP ile ittifakta Kürt oylarını kaybetme ihtimalimiz olduğu için Meclis'teki çoğunluğu kaybedeceğimizi Cumhurbaşkanına ilettim.' Bu dil bölücü bir dildir, bu ağız hayasızdır, hasmanedir, hezeyan içindedir. Bu üslup bozguncu ve buruşuk bir üsluptur. Türkiye'nin stratejik çukurda boğulması için varını yoğunu ortaya koyan bir şahsın Cumhur İttifakı'nı dinamitleme çabası ahlaksız bir tertip, akılsız bir teşebbüstür. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kürtlerle ihtilafı varmış gibi değerlendirmelerde bulunmak, partimizi Kürt karşıtı gibi sunmak tarihe, ecdada, vatana, millete çok ağır hakaret ve hıyanettir.

    Serok seviyesizdir, kötürümdür, nifak aşılamakla meşguldür. Bir zamanlar Kobani'yi selamlayan, PKK'ya, PYD'ye zeytin dalı uzatan Serok hangi yüzle konuşmaktadır? Bu ne cüret, bu ne cesarettir? Türkiye'nin başına onca belayı saran, dış politikada felaketten felakete savrulan, ucuz ve temelsiz siyasetle ülkemizi uçurumun kenarına kadar sürükleyen bu şahıs kime ne anlatmaktadır? Serok ve iş birlikçi çevreler, Cumhur İttifakı'ndan rahatsız olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne kulp takmak için ortam ve durum kollayan zavallılardır. Türk milleti bunları çok iyi tanımaktadır."
  20. 20
    kazansam muhtemelen bitiremeyeceğim bölümdür.