kayıt

Çin halk cumhuriyeti'nin parçalanması

  1. 1
    Önümüzdeki 20 yıl içerisinde gerçekleşecek olan olay.

    Çin'in üretimi ile tüketimi hızla eşitlenmeye doğru gidiyor. Bu AB ve ABD'nin ekonomisinin giderek çöküşe geçmeye başlaması demek. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki 5 yıl içinde doğu Türkistan'da ışid benzeri radikal İslamcı bir terör örgütü zuhur edecek. Uygur nüfusun ezici çoğunluğu da radikal islamist arapperest olduğu
    için bu örgütün temelleri oldukça sağlam olacaktır.

    Bir diğer çatırdayan bölge de iç Moğolistan. Çin'in en zengin kömür kaynakları mançurya ve iç Moğolistan bölgesinde bulunuyor. İç Moğolistan'ın elden çıkması demek kömür üretiminin büyük oranda düşmesi demek Çin için. Aynı zamanda Çin'in elektrik üretiminin yüzde 65'i kömür ile gerçekleşiyor, bu durum kömür ihracatının da radikal bir düşüşe uğramasına neden olur. Bunun yanı sıra iç Moğolistan'da zengin petrol ve doğalgaz yatakları da mevcut. Moğolistan'ın kendi nüfusu 2 milyon olmasına rağmen, iç Moğolistan'da yaşayan moğol nüfusu 8 milyon kadar. Bunu fırsat bilen Rusya Çin ile aralarında büyük bir moğol devletinin olmasını el altından destekleyecektir. Çünkü rusya'nın güney sınırını uzun yıllardır sinsi bir şekilde istila ediyor Çin.

    Doğu Türkistan'a geri gelirsek, doğal kaynakları saymakla bitmez. Yine iç Moğolistan'daki kadar olmasa da zengin kömür yatakları, petrol, doğalgaz, altın, gümüş, elmas ve en önemlisi plütonyum kaynakları mevcut.

    Tibet'de ise bir bok yok. Var olan madenleri değersiz seviyelerde. Ama bu adamlar da han Çinlilerinden ölümüne nefret ediyor. Uygur ve moğollar'ın başlatacağı isyan hareketlerine onlar da katılacaktır.

    Son tahlilde sovyetler benzeri bir dağılma olacaktır çin'de. ABD ve AB için iki yeni kaynak ülke oluşurken, Rusya için ise etkisi azaltılmış ve artık daha az tehlike arz eden bir müttefik olacaktır Çin.