kayıt

18 ekim 2018 danıştay'ın andımız kararı

  1. 17
    Müfredatın anası bellenmişken bu konunun hala tartışılması çok enteresan.
    T:Bir yargı kararı.
  2. 16
    var olması mantıklı değildi zaten.

    ha andın gelmesi veya gitmesinin sebebi ideolojiden ziyade siyasi oyunlar. ama bundan bağımsız bakacak olursak.

    -çocukları sabah sabah bağırtmak anlamsız. çocukken de nefret ederdim. soğukta beklerdik salak salak.
    -içeriğini anlamadıkları bir şeyi söyletmek de anlamsız. mesela ben yurdumu ve milletimi özümden çok sevmiyorum. doğru ya da yanlış milletimin yüzde ellisi geri zekalı bana göre. varlığım da türk varlığına armağan olmasın. türk olmak benim için bir seçim değildi. insanların uydurduğu millet denen bir konsept içinde doğmuş olmam onu sevmem gerektiği anlamına gelmiyor. bana sorsalar daha rahat bir millet içinde olmak isterdim yalan yok. sevene bir şey diyemem tabi, kendi tercihidir ama kimse buna beni zorlayamaz. zaten zorlasan da olmaz. çocuklara bir açıklayalım, "bak şehit olabilirsin, sonra haberlerde adın bile geçmez, sadece bir sayıdan ibaret olursun. bir iki devlet büyüğü senin için üzülmüş gibi yapar, bir grup insan da şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırır ama yine de sen ölmüş olursun, terör de bitmemiş olur. varlığın türk varlığına armağan olsun mu? bu şartları kabul eder misin?" acaba kaçı kabul edecek. eminim ki bir sürü soru sorarlar.

    andın varlığını istememe sebebim atatürk düşmanlığı falan değil. kendisini çok sever ve saygı duyarım daha önce de yazdım. ama ülkeye yararlı olmak hiç bir anlam ifade etmeyecek ölümlere müsaade etmek, buna gönüllü olmak değil. asıl olay yine andın içinde geçen atatürkün gösterdiği hedefe durmadan yürümek. okumak, ilerlemeyi takip etmek, ayak uydurmak, üretmek. ülkeye yararlı olmak için bunlar lazım. sadece hiç kimse ülkesine yararlı olmak "zorunda" değil, bunu unutmayın yeter.
  3. 15
    Birkaç yıla reis kürdler ile arasını düzeltirse tekrardan kaldırırlar. Hemen sevinmeyin.
  4. 14
    iptal edilmiştir.

    twitter.com/...
  5. 13
    Hükümetin milliyetçi oylara her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu gösterir.
    İdeolojiden çok siyasidir. Akp islamcı ve türkcü sağ kesimi dengeleyip uyutuyor yıllardır.

    Olduğunda da doğru bulmuyordum şimdi de doğru bulmuyorum.
    (varlığım türk varlığına armağan olsun/#1507799)

    Neticeye varıp değerlendirmeyin. ricam değerlendirip neticeye varın. Akıl, vicdan gibi hepimizde olanlarla.
  6. 12
    andımız giderken bir operasyonla gitti... şimdi dönerken de yeni bir operasyonla dönüyor... ne gidişi iyi niyetliydi, ne dönüşü. şu anda vatan millet sakarya diyenlerin oylarına ihtiyaç var. andımız demek ulusalcıların oyları demek, andımız demek milliyetçi oyları demek, andımız demek türkiye nin % 90 ı demek...
    atatürk'e hakaret ten vazgeçtiler... çünkü ata yı bu halkın gönlünden silemiyorlar.. silemezler... bizden fazla atatürkçü oldular... andımız kaldırma, tc tabelası indirme ters tepti... eleştiri aldılar, oy kaybettiler. e haliyle andımız geri döndü.
  7. 11
    Ulus devlet fikrinin çarpıklığını, hele ki bu coğrafyadaki uygulanamazlığını bir kez daha çocuklarımızın iliklerinde hissetmesine sebep olacak olan karar. İliklerine işlemek dedim zira ilkokulda en çok da havalar soğukken kızgın olurdum and içmeye.

    Etnik döküntü de değilim, türk oğlu türk'üm. Köyüm 1925'te kurulmuştur, o tarihe kadar hâlâ iç Anadolu'nun göçmen türkmenlerindendi dedelerim. Ve şunu biliyorum ki türk oğlu türk dahi olsam 150 sene öncesinin radikal ulusçuluğunun hiçbir zaman kabul edilir bir yanı olmamıştır, olamıyor.

    Yine de avantajları yok değildir. Küçük çocuklar andımızı kavrayarak okumuyor, açılan yolun ve gösterilen hedefin farkında değiller, neyi neye armağan ettiklerinden de pek haberleri yok ama sabahın köründe buz gibi havada sıra olup bağıra bağıra birşeyler okumak iyidir. Disiplin ve dinçlik getirir. Çocuğunun ayağına taş değse gösterecek profesör arayan ebeveynler bu kadar fazlayken işlerin hep öyle olmadığının hatırlatılması iyi olur çocuklara. Üstelik yataktan kalkıp yolda yarı uyuyarak sırasına oturup tatlı rüyasına kaldığı yerden devam eden öğrencileri de şöyle bir kendine getirmiş olur, eğitimde verimi arttıran bişey bu. Bir gün andımız tekrar kaldırılsa dahi çocuklar sabah toplanıp bir güzel bağırtılmalı bence.

    İktidardan andımızda metin değişikliği hamlesi bekliyorum. Gerçi mehape ile işbirliği içindeyken artık eski her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan akp yok, Süleyman soylu falan heil tayip diye bağırıverip elini kaldıracak diye endişe ediyorum konuşurken...
  8. 10
    Uygun olmuş. Sırada Süleyman şah türbesi var inşh
  9. 9
    Allah'ım 2002 yılından beri aldığım en güzel haber.
  10. 8
    #308726
    #308730
    #506123
    #1502596

    arkadaşları sahneye alalım.
  11. 7
    (bkz: olabilir mi böyle bir şey lütfen olsun )
  12. 6
    Allah'ım gol Dedirten karar, yemin ediyorum duygulandım...
  13. 5
    Kaldırılması başlı başına bir utançtı. Yeniden sabahları okulun önünden geçerken andımızı duyacağımıza çok sevindim.
  14. 4
    gunun guzel haberi.
    bu memlekette iyi seyler de oluyor demek.
  15. 3
    Etnik döküntüleri rahatsız edecek olan gelişmedir. Ne mutlu Türk'üm diyene!
  16. 2
    Türk Eğitim-Sen'in danıştay'a açtığı iptal kararının sonucunda öğrenci andının tekrar okutulmasıdır.

    Zaten neden kaldırılmıştı ki.
    • Eğitim-iş ten, kendi açtıkları dava olduğuna dair mesaj geldi angel
    • Türk Eğitim sen i bilmem ama eğitim-iş’ten gelen mesaj gerçek (:
  17. 1
    8 Ekim 2013'te kaldırılan Öğrenci Andı’nın yeniden okutulması kararıdır.

    twitter.com/...

    umarım bir daha iptal edilmez.