kayıt

emeklilikte yaşa takılanlar

  1. 1
    erdoğan'a göre ülkemize 750 milyar tl maliyeti olan bireylerdir. büyük yüklermiş ayrıca.

    tr.sputniknews.com/...

    ağam çalışın ülen köpekler diyor. size emeklilik yok diyor.
  2. 2
    kısaca ölesiye kadar çalışın yok size emeklilik parası, maaşı diyor.
  3. 3
    cumhurbaşkanına göre büyük yüklerdir.
    emeklilik ile ilgili büyük yük olanlar var ama bunu erken emeklilikten faydalananlara söylemek yersiz. çift maaş alanlar, babasından-annesinden para alabilmek için imam nikahlı yaşayanlar, yine ölmüş yakınının parasından faydalanmak için sigortasız çalışanlar vs. ki bunların da yaşı geçkin değil. ilk önce bu sırtımızdaki kamburları temizlesinler sonra kendi hakkı ile yararlananlara baksın.
  4. 4
    (bkz: emeklilikte rte'ye takılanlar) olarak takılabilirler artık.

    öfff çok iğğğvvrenç bir espriydi ama bozmayın gülün n'Olur :(
  5. 5
    aga bir devlet vatandaşını ancak bu kadar aşağı görebilir KIRK YIL SIRTINDA TAŞI BİR GÜN İNDİR KÖTÜSÜN ulan amk kepazeleri vatandaş 15-20 yıl köpek gibi çalışsın 3 kuruşla geçinmeye çalışsın her ay devletine vergisini sigorta primini peşin olarak versin emekli olunca tu kaka siktir amk nankörleri..

    devletin sırtından dünyaları kazanıp vergisini adam gibi ödemeyen sigorta primini adam gibi ödemeyen kansızlara laf söyleyin önce..
  6. 6
    (bkz: vince carter)
    (bkz: dirk nowitzki)

    pbs.twimg.com/...
    • jason terry
    • o emekli oldu ya.
  7. 7
    taşa takıldığım için beni kapsamayan takılmadır. evet.
  8. 8
    Twitter'da her zaman gördüğüm, 31 mart seçimlerindeki tercihlerini merak ettiğim kişilerdir.
  9. 9
    kısaca eyt.
  10. 10
    yıllar ilerledikçe yığılacak yaşa takılan ordusu. bir çoğumuz bu ordunun birer mensubu olacağız.
  11. 11
    bugün ankara'ya yürümüşlerdir. bir iddiaya göre anıkatbirdeki sayımda 261.000 kişilermiş. ana akım medyada elbette haber olmayacaktır. yalnızca ulusal kanalda gördüm. reis zaten üstünü çizdi ancak seçime nasıl etki edecek merak ediyorum.

    twitter.com/...
  12. 12
    günümüzde şu anki yaklaşık 700000 kişilik kesimdir. ancak yarın çok daha kalabalık olacaktır.

    nedenine gelirsek, yeni emeklilik yasası yani prim günü dolsa da 65 yaştan önce emekli olunduğu takdirde maaş ödemeyen sistem yeni girişlilerde henüz hiç emekli vermedi. eski girişlilerde ise yaş şartı yavaş yavaş kendini göstermeye, hissettirmeye başladı.

    doğuşta beklenen yaşam süresi diye bir kavram var. yaklaşık olarak 1960 senesinde 48 yaş, 1970'te bu süre 50 yaş, 1980'de 57, 1990'da 64, 2000'de 70 yıl. bu veriler belli periyotlarla belli başlarda olanların kalan beklenen ömürleri açısından güncelleniyor tabi ancak ömrünün ilk 20 senesini beklenen ömrün çok düşük olduğu senelerde geçirmiş bir insan için tabi ki riskler mevcut.

    şu anki emeklilik sistemi işte buna aykırı. evet avrupa ülkeleri, japonya, abd, kanada gibi ülkere göre kağıt üzerinde uyumlu ancak insana sunulan ve içinde beslenmeden strese, sosyallikten tatil ve hobilere kadar geniş bir yelpazede yaşam kalitesi, işyerlerindeki koşullar anlamında dağlar kadar fark var. ortalama bir asgari ücretli insanımız maaşının 30 katına doğru düzgün bir araç bulabilirken, yukarıda bahsedilen ülkelerde insanlar maaşlarının 2-3 katına düzgün araçlar bulabiliyorlar. yine vergisel yük açısından oransal olarak değil, ele geçen paranın alım gücü anlamında konuşmak gerekir. o yüzden bizde vergisel yük %25, avrupa'da %40 bakın biz daha iyiyiz demek değil. dolayısıyla emekli olan bir avrupa vatandaşı, yaz tatilinde ülkemize gelip yaşına göre gayet dinç şekilde denizine girip tatilini yapabiliyor veya daha hareketli olan kültür turizmine katılabiliyor. bizim aynı yaş grubundaki insanımız kendi ülkemizde bile böylesi tatiller yapamıyor.

    sonuç olarak fark ortada. beklenen ömür artsa da hayat pahalılığı da artıyor ve tasarruf oranı düşüyor. eldeki tüm para ihtiyaçlara gidip hobiler için para kalmıyor. sağlık teknolojisi gelişiyor ama maliyet artıyor. sağlık bozucu etmenler ise teknolojinin gelişiminden de hızlı şekilde artıyor. bir de buradan bakmak lazım. bakalım avrupa ve amerikayla, japonya'yla aynı koşullarda mıyız diye.

    2008 sonrası girişlilerin pek çoğu böyle giderse emekliliklerini göremeyecek. 65 yaş, mevcut hayat kalitesinde çok yüksek.
  13. 13
    istanbul'da hdp oylarıyla birlikte başkanlıkta belirleyici olmuşlardır.