kayıt

3500 tl maaş ile izmir'de yaşamak

  1. 1
    rahat bir hadise değildir.

    Merkezi yerlerde ev kiraları zaten 1000 lira üstüdür en düşük. Geriye kalan 2500 liraya her şeyi yapabilmek mümkün değildir.
  2. 2
    yaşayan bekarsa ve ev kira değilse rahat bir hadisedir.
  3. 3
    yoksulluk sınırı 5584 tl olan ülkemde çokta matah bir olay değildir.
  4. 4
    istanbullu göçünden sonra kiraların iyice uçmasıyla neredeyse imkansız olan hadise. yalı, karşıyaka gibi yerleri zaten unutun. buca- şirinyer yada bornova merkez,evka-3 atatürk mahallesi gibi yerlerde zor da olsa bir daireyi 700-1100 tl arasında tutabilirsiniz. paranızın kalanıyla nasıl yaşayacağınız size kalmış.
  5. 5
    işçi sendikaları federasyonu yaptığı araştırmada 4 kisilik bir aile icin yoksulluk sınırını 5500 lira olarak belirlemişti. dikkat edilmesi gereken nokta "4 kişi". yani bakmanız gereken bir eşiniz ve iki çocuğunuz yoksa, size gereken para 5500 lira degil. 2200 lira olarak belirlenmiş bekar için geçinme sınırı. haliyle bekar birey 3500 alıyorsa veya evli ama karısı da calışan bir erkekse bu, rahat geçinir.
  6. 6
    İzmirin ilçelerinin köylerinde adalardan gelen kaçak içkiyle belki belki yaşanılabilecek maaştır.aynı zamanda kutup sözlük coder admin maaşıdır.
  7. 7
    Nasıl bir şey bilmiyorum, ben daha fazlasını alacağım zira. Önümüzdeki ayda bunun bir 4-5 katı yatacak.

    Velhasılı taliplerimi bekliyorum ehehe... *
  8. 8
    çok rahatlıkla yaşarsın izmirde
  9. 9
    Bostanlı sahilde stüdyo daire + mutfak + bisiklet bakımı & yeni malzemeler + ulaşım çıktıktan sonra harciyacak 500 - 700 arasında para kalicak yaşamdır.

    Dip not: ulaşım öğrenci kartıyla hesaplanmıştır. Daha büyük ve sahilin sokak arasında bi daireye iki kişi girerseniz tadından yenmez.