kayıt

hrant dink

  1. 1
    19 ocak 2007 yılında genel yayın yönetmeni olduğu agos gazetesi önünde öldürülen ermeni asıllı türk gazeteci.
  2. 2
    Bugün ölümünün 6. Yıldönümü olan gazeteci.
  3. 3
    19 ocak 2007'de öldürülen agos gazetesi yazarıdır, bu ülkenin bir aydınıdır, insanıdır.
    bu gün, bu tarihte bize bu ülkede 6 yıldır adaletin, vicdanın, meclisin, hükümetin olmadığını göstermiştir.

    ve biz hala; karanlığı aydınlatmak için, kardeşlik için, barış için, hrant için adalet için hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz diyoruz.

    konuyla ilgili detaylı bilgi için yapılmış bir belgesele yönlendireyim sizi:
    19 ocak'tan 19 ocak'a

    link
  4. 4
    ülkenin yitirilmiş değerlerinden biridir tıpkı ahmet kaya gibi. faşizme inat kardeşimsin hrant !
  5. 5
    ozgenaydos.tumblr.com/...
  6. 6
    anti-pop.com/...
  7. 7
    vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez.
  8. 8
    (bkz: drunk dick)

    Sözlüğe tekrar gelinse alınacak nick
  9. 9
    vefatının-katlinin 8. yılı için an itibariyle eylem-gösteri başlamıştır taksim'de..

    çakma solculara-sözlükboy'lara selamlar...

  10. 10
    bu ülkenin bir çocuğu olarak o günü asla unutmayacağım.
    ne güvercinleri ne o ayakkabısını, ne arkadan vurulan sonsuz güzellikteki başını...

    kalbi bir uçtan bir uca karanlık ülkenin birbirini öldürmeden yaşayabildiği bir dünya düşledik, bir sürü eksildik düşlerimiz azaldı, yolundan çıktı. biz böyle sebepsiz kederlerle yaşadık ya kahpe mahluklara karşı, günlük hayat, genel yaşama halleri ve ezik insan sürüleri içinde.

    o kadar acı çektik bir utanmayı öğretemedik böylelerine. yine fırsatları olsa yine öldürecek, önüne geleni aldatacak üzerinden çevirebildiği her dolabı çevirecek, ihanet edecek, yok edecek aşağılık mahluk bunlar.
    asla pişman olmaz ve utanmazlar. misal, görmeyen bir bakışla yaşıyorlar çöplüklerinde.

    bu ülkenin çocuğu olarak karanlık güçlerin ilk kederiuğur mumcu, ahmet taner kışlalı, gaffar okkan ve daha bir sürü çocuk.

    şimdi hepsi başka başka görüşlerin sahibi de olabilir ne olmuş? hepsi öldürüldü.

    ilk adımını kan ve meçhul ölümlere atan bir bebek düşünün... bu ülkede niye bu kadar adi, karşı tarafında niye bu kadar huzursuz kederli insan var?.. cevabı ortada. birileri ölüyor birileri sırıtarak yaşıyor.

    yine de şahsım ve unutmayanlar var hala, toprağı bol olsun tüm zamansız gidenlerin, yaşamı alınanların. dünya ve hesaplaşmayla ilgili yorum bile yapmıyorum. şu kendi sözüyle bağlıyorum ''çocukluğunda kertenkele avlayanlarınız bilir. uzanıp tuttuğunuzda sadece kuyruğu kalır elinizde''. kim sürüngen belli oldu...

    utançla anıyorum.. ne diyor bak insan gibi konuşup, vahşice ölmeyi hak etmediğini iyi anlayın. işler nerelere geldi kimsenin işine gelmez senin gibi adamlar.
    www.youtube.com/...

    seni vururlar biz ölürüz.
  11. 11
    Hakkında sayfalarca methiye dizilmesini hak eden ermeni asıllı türk gazeteci lakin şu an bir seyler yazmayı geçtim hala ölümü ile dalga geçenleri gördükçe yıl dönümünde kendisini anmak dışında başka bir konuda konuşmak, saygısızlık gibi geliyor. Kurban gittiğin beyinlerin bedelini ödemesi dileği ile.
  12. 12
    Türk"ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur."
    Hrant Dink bu sözlerinden üç yıl sonra 19 Ocak 2007 tarihinde Agos Gazetesinin önünde; Ogün Samast tarafından yakın mesafeden yapılan üç silah atışıyla hayatını yitirmiştir.
  13. 13
    Bu gün ölümünün 9. Yıl dönümüdür.
    Uzun uzun anlatmak isterdim seni lakin bu ülke artık insanların ölümüne katıksız bir soğukluk besliyor, ölümlerin ardından oh olsun diyebiliyor.. O yüzden gerek yok çok uzatmaya gittiğin yerde de güvercinler seninle olsun, huzurla uyu ağabeyim ve kardeşim Hrant..

    "Uyu Memik oğlan uyu
    Öte gecelerde büyü
    Uyu Memik oğlan uyu
    Öte gecelerde büyü"
  14. 14
    Faşizme inat, kardeşimsin hrant!

    i.hizliresim.com/...
  15. 15
    suikastinin üzerinden 9 yıl geçmiş gazeteci.
  16. 16
    "Evet, biz Ermenilerin bu topraklarda gözümüz var. Var, çünkü kökümüz burada. Ama merak etmeyin. Bu toprakları alıp gitmek için değil. Bu toprakların gelip dibine gömülmek için

    Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce.

    Kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlamak hastalıktır. Kimliğini yaşatabilmek için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıktır."

    demiş koca yürekli, güvercin tedirginliğinde ki insan..
    evet faşizme inat kardeşimsin hrant!
  17. 17
    suikast yapıldığında, ayağında ki ayakkabı zihnime mıh gibi kazınmış ermeni aydını.

    imgur.com/...
  18. 18
    öldürülmesine ilişkin dava sürecince iki kişi tahliye edilmiş, aynı zamanda aralarında celalettin cerrah gibi isimlerin olduğu dönemin asayişinden sorumlu kişiler mahkeme salonunda dinlenmiştir.
    herkesin eteğinde ki taşları döktüğü ve " öldürülmesine devlet göz yumdu" ifadelerinin sarf edildiği davada iki tahliye hariç diğer tahliye talepleri reddedilmiştir.
  19. 19
    Gece gece aklıma gelen güzel insan umarım huzur içindesindir. Malesef seni öldükten sonra tanıdım. Sadece fikirlerinden dolayı üstelik o fikirlerin bu vatana bu topraklara en ufak bir düşmanlık barındırmamasına rağmen kendisini bu milletin sözcüsü sayan birkaç zibidi tarafından katledildin. Rahat uyu Hrant Hepimiz kardeşiz .
  20. 20
    bu hafta katlinin 10. yıl dönümü olacak.

    defalarca dosyası kapatılmak istendi, defalarca örtbas edilmek istendi, defalarca gerçek suçlular hasır altı edildi. tetikçi meczup türkiye bayrağı önünde adeta onurlandırıldı. bugün geldiğimiz noktada fetö'ye itelendi ya da itelenecek. ve evet tam 10 koca sene geçti. dile kolay 10 sene. türkiye kontragerillasının kurbanı olan sayısız düşünce adamından teki olan hrant dink hala katillerinin cezalandırılmasını bekliyor. daha da bekler gibi.
  21. 21
    bugün katledilişinin 10. yıl dönümüdür. hrant dink olayı son ermeni'nin öldürülme hikâyesidir. cinayet, polis ve jandarma nezaretinde işlenmiş, henüz cinayet işlenmeden hangi silahla vurulacağı güvenlik güçleri tarafından tutanaklara geçilmiştir. olaydaki fethullahçı terör örgütünün payı görmezden gelinemez fakat bu cinayette yine de türkiye toplumunun suçu daha fazladır.
    • bu entry neden eksi oy almış?
    • harbi neden ateşli lan bu ?
  22. 22
    ilk olarak başlayan müslim gayri müslim afedersiniz ermeni olaylarının kurbanıdır. hala ogün samast'ı öven insanlık düşmanları mevcutken bu ülkeden ümiş kalmıyor tabii.

    pbs.twimg.com/...
  23. 23
    katledilişi üzerine şarkı yapılmıştır. ''hukuk devletinde'' bu adamlar hakkında soruşturma dahi açılmamıştır.

    www.youtube.com/...

  24. 24
    bir kaldırım ortasında yatıyor
    yarasından yalanınız sızıyor
    hrant kalkıyor hesap soruyor
    güneş, güneş yine doğuyor!

    sabah oluyor sabah oluyor,
    güneş, güneş yine doğuyor!
  25. 25
    (bkz: hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz)