kayıt

kız istemek

  1. 1
    gelenek ve göreneklere uygun olarak kızın ailesinden evlilik için izin almak.
  2. 2
    damat ailesi kızı ister verilirse düğün dernek hazırlıkları başlar ve çift düğün günü evlenir. Verilmezse ailelerin onayı olmaksızın evlenme yoluna gidilir (bkz: kız kaçırmak)
  3. 3
    damadın tuzlu kahveden nasibini aldığı olaydır.
  4. 4
    kız evi naz evi atasözüne dayanılarak erkek tarafına türlü çilelerin çektirildiği evlilik öncesi adet.
  5. 5
    www.youtube.com/...
  6. 6
    çiçek ve çikolata ile * gidilen eylem.
  7. 7
    (bkz: kız isteme merasiminde oğlum çok iyi sevişir diyen baba)
  8. 8
    (bkz: görücüye türk kahvesi yerine espresso ikram etmek)
  9. 9
    kızı alınıp satılabilen bir mal yapan geleneklerimizden yalnızca biri. böyle saçma ve aşağıylayıcı bir geleneği toplum olarak 2014 yılında bile sürdürmemiz o kadar saçma ki... karşıyız efenim, isteyene de, verene de.
  10. 10
    Hayırlı işlere vesile olmaktır. Kız babası vermicem vermicem diye tutturursa ona da bir diss gelir elbet. Gördüğünüz gibi nerden baksanız ekşın.
  11. 11
    damat adayının koltukta her an sıçacakmış oturuşu yaptığı, hayırlara vesile olması dilenen eylemdir.. oğlum muhtemelen benim de sonum aynı olur ama dalga da mı geçmeyelim ? o koltuğun ucuna gibi kazık yutmuşcasına tutulan bir gövdeyle oturup mazlum mazlum bakışlar efsane yahu.
  12. 12
    her zaman mutlu sonla bitmeyendir.

    bi ara kardesime kiz istemeye gittik. neyse dogal olarak kizi vermediler. babam sorun degil sigaram bitsin oyle kalkariz dedi.
  13. 13
    annemin amcasının oğlu-kendisi dayım oluyor dolaylı olarak- için iki kez red cevabıyla son bulmuş olaydır. adamın babası, ilk kız isteme merasiminde mafya gibi adam olduğundan bahsediyor-cidden öyleydi. bu yaz vefat etti bu arada- kız babası da korkuyor, vermiyor kızı. bizimkilerin de ilişkisi o gece bitiyor ayrılıyorlar. bi sene geçmeden dayım yine manita yapıyor. evlenmeye karar veriyorlar. dayı yine babasıyla istemeye gidiyor, amcam da "biz bi kere daha bu oğlana kız istemeye gittik vermediler" demiş. o güne kadar da dayım kız arkadaşına böyle bi olay yaşadığını anlatmamış. bu yüzden yine kızı vermiyorlar, yine ayrılıyorlar bitiyor. aynı yıl başkasına aşık oluyor. bu sefer tak başına gidiyor kızı istemeye. şimdi bi çocukları var, toprak. 4 yaşında. ikincisi de yolda.
  14. 14
    Öncelikle, marjinallikten falan değil son derece saçma ve bitmesi gereken mevzu olduğunu söyleyerek giriş yapayım.

    1. Aşama kız oğlan sevgili ve evlenmeye karar verir, aileler anlaşmışsınız hayde tanışalım der. Şehirler arasında kaynaşma mekikleri epeyi yorucu geçer (aynı şehirde isen ne ala)

    2. Aşama aileleri tutun! Adetler devreye girer aman eksik bir şey olmasın. Yapmayın etmeyin desen nafile, akışına bırakıyorsun. Bohça gibi saçma işler içine mecbur olarak da girsen cebinden 2-3 bin çıkacak.
    O süslü tüllü bohçayla kapıdan giriş yapacaksın.

    3.aşama para hesabını bırak, düğün bir kere oluyor timi..! (Yandın) akışına bırak nişanlınla anlaş ve sus.

    4. Aşama nişan için tahmini fikir isteyen olursa yardımcı olayım:

    Kaba hesap--
    - 2-3 bin tl bohça (saçmalık)
    -300 tl çikolata (tercihe bağlı)
    -300 tl çiçek ( biz kazıklandık aman)
    -300 tl nişanlı ve kızların kuaförü
    -2000 tl tek taş
    -1000 küsür alyanslae
    - ilk etap altınları burada görsüzlüğe göre iş değişiyor. Söylemesi bile çirkin ama aldık sonuçta annenin geline bilezik takması neymiş?..adetmiş, öğren bunları...!
    - 4-5 bin arası nişan takısı
    -2000 tl. Kılık kıyafet

    Ve ayrıntı bir sürü hesapta olmayan harcama.

    Yapılan km, hediye, şehir dışı masrafın vs. Derken fazladan 3-4 bin ekle cepten.

    Bunlar bir yanda, aileler birbirini sevince tüm tantana eğlenceye dönüşüyor. Makas geyiği de dahil. Kardeşler kaynaşmış ortam güzel.

    Kız isteme konuşmasını kim yapsın?
    Amca falan derken normalde konuşkan olan baba, gelin hanımın adını önce unutup sonra da yanlış söyleyince, kızarmaya aman vermeden bir kahkaha oldu anlatılmaz yaşanır. Yıllar sonra güler eğleniriz büyük ihtimalle.

    Evde sade dediğimiz bile çok yorucuydu. Yine de aileler mutlu edilecek kaçarı yok. Derim ki kaçma imkanınız varsa ne zahmeti, ne görgüsüz ayrıntılar, ne de maddi harcamaya değmiyor. İş büyüdükçe büyüyor. Hele imkanını çar çur etme kısmına hiç girmiyorum.

    kız isteme adı gibi saçma ve asıl kazık için düğün hazırlıkları başlığında buluşmak üzere esen kalınız.
    Tanım- neşeli günler

    Not- Kendinizi yıpratmayınız.

  15. 15
    evliyim ama hic oyle bir derdim olmadi. Evlenelim dedi tamam dedim 15 gun sonra evlendik. Dugun falan hak getire , aksam yemegi arkadaslarla, clubs pubs ahanda evliyiz, Aile de yoktu buarada nasil gelsinler lan yeni zelandaya izmirden.

    Edit : evlenelim dedik evlendik.
  16. 16
    deli bokun eşgal kardeşlerinden isteyin bakalım bir de kızı.
    (bkz: çöpçüler kralı )
  17. 17
    eylül ayında hedeflediğim eylem. Kayınpederin tüm artılarını ve eksilerini iyi biliyorum. emire-kavle gerek kalmadan vereceklerini düşünüyorum. Yeminle kahveden sonra bira yuvarlarız gibime geliyor.

    ama bir B planı hazırlamam lazım.
    • Her türlü b planına itina ile yardım edilir dxkzjdjskdnsjsjs. :d
  18. 18
    yapacağım vakit özgüven seviyem ehehe...
  19. 19
    Saçma ve ayrımcı gelenek ama kezofeminazilerden bu konuda pek itiraz duyamadık şu ana dek.
  20. 20
    Son vermek istediğim eylem. Babasının minnoş piremsi olarak, ben de istenilmek istiyorum. Yok öyle beleş ben. Bana varacak kadın, çiçeğimi çikolatamı alıp anamlardan istemeli beni.
  21. 21
    Şuan gerildim, fazla gerilim dolu anlar. Korkuyorum
  22. 22
    Böyle komik bir videosu olan durumdur. *
  23. 23
    dedemin, kızı isteyecek kişinin kendisi olduğunu unutup, kahve geldiğinde sigarayı da yakıp 30 yıllık rutinine döndüğü, pöfür pöfür sigara içerek ve yüzümüze manasız bakışlar fırlatarak renk kattığı bir olay. sanki biz ona misafirliğe gelmişiz gibi bakıyordu suratımıza. adam 30 senedir evinden başka yerde kahve içmemiş ki. ne yapsın?
  24. 24
    Her erkeğin/kadının unutulmaz günlerinden biridir.

    Günlerce prova yaptık evde. İşte önden babam girecek, çiçek bende olacak, taksiyle gidicez ayakkabılar çıkmayacak vs. Belki on kere konuştuk bu konuları. İçeri girme sırasını ve ayakkabı işini apartmana girdiğimizde bile konuştuk.

    Ve kapı açıldı. Laaps diye ilk ben daldım içeri. Arkama Bi baktım annem ayakkabısını çıkarıyor, babam dürtüyor çıkarma der gibi. Çiçeği de evin büyük ablasına verdim.

    Ahaha. Komple plan boka sardı. Oturduk oturduk babam konuya girmiyor amk. Kahveler de gelmiyor. Öyle oturduk 2 saat. Babam istedi, kahve hala yok. Yemeğin üstüne içer gibi içtik. Bi de bana basmış tuzu. Müthiş bir organizasyonsuzluktu. Müthiş kopuktuk. Aragones dönemi fenerbahçe orta sahası gibiydik.