kayıt

kitap sayfasının kenarını ucundan katlamak

  1. 1
    mecbur olunmadıkça pek çok insanın başvurmadığı yöntemdir çünkü kitap sayfasının o mükemmel şeklini bozar ve aradan bakıldığı vakit düzensiz bir izlenim verir. insanı buna mecbur eden sebepleri; kitap ayracının bulunmaması, kitaptaki önemli yerlerin üstünü çizememek vs. gibisinden sıralayabiliriz.
  2. 2
    Vur durma vur yüreğim vur
    Olan olmuş ne olur
    Hayata bir daha vur.

    canımı yakar.
  3. 3
    mecbur kalsam bile kullanmayacağım yöntem. gerekirse arasına ayağımdan çıkarıp çorabımı koyarım ama yine de katlamam.
    sonradan düzelmiyor o iz.
  4. 4
    Birden çok kitap okuduğum zamanlarda kaldığım yeri unutmamak için bıraktığım işarettir.

    En sevdiğim izlerden birisi, ilk sayfanın sağ üst köşesine not yazmak. İki satırı geçmem, az sözcük, bol huzur... Hizasına bile bakarım. Kolay kolay tarih atmam. Bir dize, bir söz, alıntı olabilir ya da güne dair sembolik bir anlatım... Son sayfanın sonuna sadece bir defa yazmıştım...
  5. 5
    En fazla 7 kere katlanır.
  6. 6
    ders kitaplarInda yaparIm ama okuma kitaplarInda yapmam. ders kitaplarInda zaten kitaplarI not defteri gibi kullanIr her yerine bir seyler yazarIm kitap rezil gorunur. o nedenle kIvIrmak fazla gozume batmIyor.
  7. 7
    Üşengeç hareketi.
  8. 8
    Nerede kaldığını belirten hareket. Kitap ayracı gibi şeyler yanımda yoksa yaparım. Ne var yahu? Alt tarafı madde bu kitap. Hala içindekileri alamayıp kitaplara fetiş mi besliyorsunuz , iyi..
  9. 9
    Önemli bulduğum ve tekrar dönüp bakmak istediğim yerleri işaretleme şeklimdir.

    Yapışkanlı kağıtlar her an bulunamıyor.
  10. 10
    Ayraç tercihimdir, yazık kitaplara.
  11. 11
    Bazılarımızın yapanlara karşı önyargıyla yaklaştığı eylem. Neymiş görüntüsü bozuluyormuş, yok efendim kitaba zarar veriyormuş, sanane aq.