kayıt

kök hücre bağışı

  1. 1
    çok az bir kan verip kök hücre bilgileriniz kızılayın database'ine giriyor. daha sonra bir eşleşme olduğunda ihtiyaç sahibine kök hücre bağışlıyorsunuz. kök hücre eşleşmesi oldukça düşük ihtimalli olan bir şey ve buna ihtiyacı olan binlerce hasta var. işinizden gücünüzden fırsat bulduğunuz bir anda mutlaka en yakın kızılay kan bağış merkezine gidip bu database bilgilerinizi kaydettirin. sizin kök hücrenizle uyumlu bir hasta şu anda bunun için bekliyor olabilir.
  2. 2
    Herhangi bir Kızılay kan merkezine uğrayıp 1 sayfa bilgi ve 3 tüp kan vererek can kurtarmak, bir süper kahraman olmak için fırsat yaratabilirsiniz.

    Öncelikle sık sık dile getirilen lösemili çocuklar başta olmak üzere ilik bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

    Sizden alınan mevcut iliğinizin %5'i. Bu da 2 haftada yeri doluyor demek.

    En müthiş kısmı ne biliyor musunuz, iliğinizi verdiğiniz bedenin kanı sizin kan grubunuz oluyor! Bir insan sizin kanınızı taşıyor.

    Kişiye hiçbir zararı yok bağışın, sık sık yapılabilir de tabii uygun hasta bulunursa. Malesef hasta ve bağışlayıcı uyumu çok sık meydana gelen bir durum değil.

    Kan bağışından daha kolay bile diyebilirim.

    Periferik kök hücre nakli var artık yani operasyona gerek yok.

    Uyum gerçekleşir de o 1 sayfalık bilgi formuna yazdığınız numaranızdan size ulaşırlarsa ve siz de hala istekliyseniz 4-5 günlük bir aşı süreci sonrasında kök hücreleriniz kana çıkıyor ve ardından 1 günde sadece en fazla 4 saat süren bir işlem ile bir kolunuzdan alınan kandaki kök hücreler makinede ayıklanıyor ve kan diğer kolunuzdan vücudunuza geri dönüyor.

    Böyle kolay, acısız bir biçimde insanlara umut olabilmek varken görmezden gelmeyin. Çok insanın ihtiyacı var bize.
  3. 3
    19 Ocak 2019 günü Konak Kızılay arabasının orada insanları kök hücre için ikna etmeye çalışacağım. Gelin tanışalım.
    • oradayım...
    • Öyle deme inanırım.
  4. 4
    Kişilerin yersiz ve abartılı bir korku besleyerek can verme imkanlarını görmezden geldikleri bir durum var.

    Ayıp günah, yapmayın. İnsanlara umut, can olmak varken..
  5. 5
    16 yaşımdayken vermiştim. Aradan beş sene geçti. Hala bir lösemi hastasıyla uyumluluğum olmadı. Genellikle kırk senede bir uyum yakalanıyormuş zaten. Ama belki de sizinle uyumlu olan kişi şu an o hücreleri bekliyordur. Acele etmelisiniz bence. Bir de işin güzel yanı, hayatını kurtardığınız lösemi hastasıyla mektuplaşıyorsunuz felan. Çok özel duygular olmalı
  6. 6
    canınızı yakacak herhangi bir şey yok. sadece 3 tüp kan vererek sizde donör olabilirsiniz. ^^