kayıt

Ya yaşadığımızı sandığımız hayat bir rüyaysa

  1. 1
    *

    (bkz: matrix)

    Uyanmadığımız sürece gerçeği bilemeyeceğimiz bir gerçeklik olur.
  2. 2
    simülasyondur o. rüya olsa duramazsın.
  3. 3
    (bkz: inş be cnm)
  4. 4
    Umarım son birkaç ay öyledir...
  5. 5
    (bkz: ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü)
  6. 6
    (bkz: Yav evet gülüm)
  7. 7
    biri parmaklasin da uyanalim artik amk ruyasindan.
  8. 8
    (bkz: belki de oksijen ortalama 70 yıl sonra öldüren bir zehirdir)
  9. 9
    Evrim ağacı youtube kanalında teknik açıdan değerlendirilen konu. Simülasyon olayına tabi.

    youtu.be/...
    • şu konuyu tartışabileceğim insanlar olsun isterdim çevremde.. ben de izledim aynı videoyu.. öyle bir şey doğruysa, tanrı kavramı görece doğru veya görece yalan olmuş olmuyor mu?? hangisine daha yakın olduğunu anlayamadım.. çünkü eğer gerçekten üstün yaratıklar paralel bir zamanda yaşadılar ve teknolojileri, kendilerini patlatmayacak bir noktaya geldi ve tüm evrenimizi programlanabilir kıldılar ve içinde yaşadığımız dünyayı programladılarsa, onlara tanrı diyebilir miyiz?? çünkü gerçekten de herşeyi gören ve bilen, hükmeden canlılar olurlardı.. ya da tam tersi, öyle canılar varsa, bizim kafamızdaki tanrı düşüncesi totalde çöp, her şeyi yapan bir bilgisayar ve onu kontrol eden başka canlılar var diyebilir miydik??

      bunun dışında simulasyonun amacı ne olurdu mesela, kurdukları uzayın, evrenin simulasyon olup olmayacağının farkına varmamız ise deneylerinin veya simulasyonlarının amacı, o zaman bu simulasyon teorisi ispatlandığında hepimiz ölecek miyiz??

      videoda o çok gelişmiş canlıların, böyle bir simulasyon deneyine ilgi duymalarının gerek şart olarak ortaya sürülmesi beni şaşırttı.. belki de teoriyi ortaya atan adamın kafasındaki gelişmiş canlılar benimkilerden çok çok daha ileri.. bana sorarsan o canlılar, içinde buunduğumuz gibi bir evren tasarlayıp bunu bilgisayar ortamında yaşatacak teknolojiye sahipse, bunu tabii ki yapabilmek, gözlemlemek isterler.. sen, ben, bu az gelişmiş halimizle istemez miydik, veya bizim de laboratuvarda yaptığımız deneyler bunun çok ilkel bir hali değil mi zaten??

      diye sormak isterdim onlara..
    • merhaba haydarcım bu sorulara verilecek saf gerçek yanıtı bilmemizin mümkün olmayacağı üzere sadece kendi fikirlerimi söyleyebilirim sana. tanrı kavramı bilimselden çok mitolojik bir şey olduğu için böyle bir simülatörü yapabilecek teknolojiye sahip varlıklara tanrı demek yanlış olur bence. zaten videoda anlatılanlara göre böyle bir simülasyonun olması için gerekli koşullar ve o gerekli koşullar oluşsa bile çeşitli senaryolar anlatılmış. böyle bir simülasyonun olabildiğini kabul etmemiz için kanıtlamamız lazım. daha evreni bile çok çok az tanımışken bu işin kanıtı mümkün gözükmüyor. tanrı kavramına yeniden gelecek olursak çoğu dinlerde özellikle tek dinlerde her şeye gücü yeten her şeyi bilen bu kadar kudretli bir varlık bahsettiğimiz simülasyonu yapabilecek teknolojiye sahip olan varlıkların da tanrısı olabilir. sonuçta tanrının gücü ve bilgisi sonsuz, bu varlıkların gücü ve bilgisi böyle bir simülasyonu yapacak kadar. tabi burada önemli olan böyle bir simülasyonu yapmak için gücün ve bilginin sonsuz mu olması gerekir sorusu. bunu da bilemiyoruz.

      simülasyonun amacı videoda anlatıldığı gibi evreni anlamak. hatta evren ötesini bile (eğer varsa tabi). simülasyon yardımıyla evrenin geçmişi, şu anı ve geleceği deneylenebilir. hatta evrenin ötesi bile...

      bu varlıkların böyle bir simülasyonu yapmak isteyip istememesi konusu da tamamen keyiflerine göre olabileceğini düşünüyorum... yani bu varlıklar bizden çok öte bir medeniyetse simülasyonun yapılma veya yapılmama amacını da anlayamayız. çünkü bizim bilmediğimiz çok fazla şeyi biliyorlar ve onların davranışlarını bizim medeniyete indirgeyemeyiz.

      o yüzden 3 günlük dünyada kalp kırmaya değmez...
  10. 10
    Rüyalarım bu kadar kötü değil öq.
    Rüya değil maalesef hepsi gerçek.
  11. 11
    (bkz: Hayat buysa üstü kalsın)
  12. 12
    Gördüğüm kâbuslarla kıyaslanamayacak kadar güzel bir hayatım var.