kayıt

ragnar lothbrok

  1. 1
    vikings'te travis fimmel'ın canlandırdığı karakter.
  2. 2
    lagertha ve princess aslaug'un kocası, björn lothbrok'un babası, rollo'nun kardeşi, ingiltere fatihi viking.
  3. 3
    feda demiştir.

    pbs.twimg.com/...
  4. 4
    fazlasıyla özlediğim adamdır.
    giphy.com/...
  5. 5
    (bkz: gidiyor gönlümün efendisi)
  6. 6
    efsanevi viking kralı.

    babasının, başka bir efsanevi viking kralı olan "sigurd ring" olduğu tahmin edilmektedir. sigurd ring, viking efsanelerinde, kendisinden önce danimarka'nın efsanevi kralı olan "harald wartooth"tan sonra hem danimarka'nın hem de isveç'in kralı oldu.

    sigurd ring'in oğlu olduğu düşünülen ragnar lothbrok, avrupa tarihine damgasını vuran en önemli şahsiyetlerden birisidir. efsaneye göre vikingler ilk kez baltık'lardan dışarıya onun önderliğinde yağma yapmaya çıkmıştır. günümüz ingiltere'sini yağmalamış, paris'i kuşatmış, kendisinden sonra gelecek olan nesillere akdeniz'e kadar, rusya'nın içlerine kadar gidecek bir hedef miras bırakmıştır. yani vikinglerin vizyonist kralı'dır da denebilir.

    ilk olarak northumbria anglo-sakson krallığı'na ayak bastığı söylenir. yaptığı yağmalarla ingiltere'de adından söz ettirir bir süre. o dönemde ingiltere'de tek bir krallık yoktur. northumbria, mercia, essex, wessex, east anglia isimlerinde irili ufaklı krallıklara bölünmüş durumdadır britanya. daha sonra ingiltere'den daha zengin olan frank krallığı'nın başkentine, paris'e gözünü diker. vikinglere has o bilindik dar gemilere sahip donanmasıyla nehirleri kullanıp kıta avrupası'nın içlerine kadar girmişlerdir vikingler, onun sayesinde.

    90 küsür yaşlarında, bilinmeyen bir sebepten ötürü, northumbria kralı ælla'ya esir düşer. kral, onu yılanlarla dolu bir kuyuya attırarak infaz eder. ancak bu hareket, kral ælla'nın, vikinglerin öfkesini topyekün üstüne çekmesine neden olur. böylece tarihe "büyük viking istilası" olarak geçen savaşlar dizisi gerçekleşir. (ragnar lothbrok'un oğullarının öncülük ettiği tahmin edilmekte.)

    büyük viking istilasından sonra anglo-saksonlar ingiltere'de tek bir krallık çatısı altında toplanır ve bildiğimiz ingiltere krallığı kurulur. bunda dolaylı da olsa ragnar lothbrok'un büyük bir etkisi vardır.

    bugünkü rus halkının atası sayılan rurik, ragnar lothbrok'tan aldığı cesaretle baltık denizi'ne dökülen nehirleri kullanarak bugünkü rusya'ya giriş yapmıştır. diğer bir viking kralı dyre'de kiev'i elde ederek, o zamanın yerel halkı ilmenler'le vikinglerin zamanla kaynaşmasına neden olmuştur. böylece rus halkı doğmuştur.

    vikinglerin ragnar lothbrok öncülüğündeki bu efsanevi başarıları, o zamanın süper gücü olarak gösterebileceğimiz bizans imparatorluğu'nun dikkatini çekmiştir. kiev'deki vikingler imparator'un hizmetine girmek için, kendi dillerinde miklagaard olarak adlandırdıkları, "en büyük şehir" anlamına gelen, günümüz istanbul'una ayak basmıştır. böylece vareg muhafızları birliği kurulmuştur ki, bu birlik imparator'un özel koruma birliğiydi.

    kendisinden sonra hıristiyan olan vikingler "normanlar" adı altında ingiltere'yi (fatih william) ve sicilya'yı (roger de hauteville) fethetmiştir. evlilik bağlarıyla da fransa'nın yarısına hakim olmayı başarmışlardır.

    özetle, ragnar lothbrok, kendi döneminde bilinen dünyanın neredeyse tamamını etkilemiş bir şahsiyettir. kendisinden sonra da toplumsal olarak birçok milletin bugünkü halini almalarına katkıda bulunmuştur.

    huzur içinde yat büyük insan!
  7. 7
    -_- (bkz: Ragnar lodbrok).....
    "lod"
    • kimi kaynaklarda lothbrok olarak belirtiliyor. eski norse dilindeki hali ise; ragnarr loðbrók
    • İnanır mısın çoğu kaynakta kızıl derililer indians diye geçiyo, İstanbul'a konstantinopolis diyen milyonlar var.
    • tamam peki. önemli olan senin neye inanmak istediğin.
  8. 8

    -- spoiler --

    cold in the cold iron earth, ragnar lies...

    -- spoiler --
  9. 9
    bebeğim.
    o kalbimizde yaşıyor.
  10. 10

    -- spoiler --
    Koskoca ragnar nasıl öldü öyle yaw. Vay amk.
    -- spoiler --
    • yav rica ediyorum spoiler butonu ama ya.
    • Doğru diyorsun. Sori :/
  11. 11
    kaliteli orrrospu çocuğu. sen git lagertha'yı üz, aldat.
    • Hayır bir de o at suratlı sürtükle aldatıyor. Gerildim bak...
    • yatacak yeri yok..
    • bir de valhalla'dan yer bekliyor haspam...
    • loki'nin adamı olmuş..
    • Diziyi izlemiyorum ama mitolojiye uyarlarsa lagertha'nın sonunda ragnarı öldürmesi lazım kanka. Umarım spoiler olur...
  12. 12
    Senin de babalar günün kutlu olsun gül gibi karısını at ağızlıyla aldatan yüzsüz adam.

  13. 13
    (bkz: Kalbimizde yaşıyor)
  14. 14
    4.sezonla birlikte iyice müptezele bağlamış eskilerin hızlı delikanlısı. bi rollo değil.
  15. 15
    başlık uplanınca malum yazar geri döndü sandım. dedim kesin kaosun kokusunu aldı bu. neyse. korktuğum şeyle karşılaşmadım. bu da olumlu.

    tanım: sevdiğimiz bir dizi karakteri. fare yiyor falan ama olsun.
    • selam putukcuğum ben freakk, malum yazar xdxd hangi kaos ya kaçırdım mı :(
  16. 16
    saygı duyulması gereken bir karakter. travis fimmel inanılmaz bir oyunculuk sergilemiş. aslında vikings'i ilk çıktığı sezonun akabinde izlemeye başlamıştım ama yarım kalmıştı, sarmamıştı o zaman. şimdi karantina günlerinde baştan izleyeyim dedim... iyi ki öyle yapmışım.
  17. 17
    bugünkü öfke nöbetimden kurtulamayacak olan karakter. senin de canına okuyacağım ragnar...

    -- spoiler için tıkla --

    bu zat ilk sezonlarda gerçekleştirmiş olduğu mükemmel erkek imajını rahibe üçlü ilişki teklifi ile baltaladı. ulan lagertha gibi karın varken bu teklif sunulur mu? daha sonra efsanevi güzelliğe ve muhteşem savaşçı özelliklere sahip karısı lagertha'yı at ağızlı prenses aslaug ile aldattı. tuttu aslaug'u evlerine getirdi ve lagertha'ya "kuman olsun mu he? bundan sonra bu bizle yaşasın?" dedi.
    canım bebeğim lagertha'm kurban olduğum kabul etmeyerek terk-i diyar eyledi...
    sonra bu deli manyak hayallerine hakim olamayan rahatsız tuttu çinli bir karıyı da aslaug'un üzerine getirdi kendini deli yaptı.
    sonra da oğulları birleşsin diye yılan çukurunda öldü gitti.
    ragnar efendi adam olsaydın da karın lagertha ve aslan oğlun björn ile dünyayı fethetseydin nolurdu? zekiyim diye geçiniyorsun da sen o çukurlarda ölmeyi çoktan haketmiştin... rezil seni.


    -- spoiler --