kayıt

6 milyon asker kaçağı olan vatanseverlerle dolu ülke

  1. 1
    lafa gelince "suriyeliler niye geliyor ağbiii gidip savaşsınlar ağbii" diyenlerle dolu olan ama askerden kaçan milyonlarca insanıyla meşhur, iki yüzlülüklerin, yalanların, sahteliklerin ülkesidir.

    bedelli bekleyenlerin ağzının içine baktığı -iki gün önce küfrediyorlardı aynı adamlara- akpli vekillerin açıklamalarına göre 5 milyondan fazla kişi bedelli bekliyormuş. türkçesi ise bundan daha fazla asker kaçağı olması. kankaların kalpleri kırılmasın diye "bidilli bikliyirlir" diyor işte. nasıl çekiyorlar ama birbirlerini. söz konusu iki yüzlülük olunca nasıl da tencere-kapak oluyorlar.

    bankadan çıkınca hdp'ye küfretmeyi unutmayın ha. o baya önemli.
    • Beyefendi bence yanılıyorsunuz .
      Çünkü askerlikte askerlik yapilmiyor artık.
      Hakikatten vatan millet için askerlik yapılsa bu kadar olmaz .
      Öyle bir düzen var ki komutan nefret ettiği askeri öldürüp eğitim zayiati olarak gosterebiliyor.
      Biraz ego tatmini var askerlikte.
      Gündelik hayatta bi bok olamayacak askerler komutan olunca rutbenin verdiği yetki ile milletin anasını sikiyorlar.
      Böyle askerlik mi olur .
    • Bence de bu kadar olmaz, daha fazla olur.

      İstediği askeri öldürüp zayiat gösterme hikayesine kıçımla gülmeye devam ediyorum şu an
    • Neden yalan soyliyim .
      Neden olmadik bisi soyliyim .
      Sikimde mi kac milyon askeri kaçtığı veya bu durumlar
    • pimi çekilmiş el bombası ile bekleme cezası verilen bu yüzden elinde bomba patlayıp ölen var bu ego tatmininden fazlası bu şerefsizliktir en hafifinden ben askere gittim karavana dağıtıp paspas çektim, ne nişancılık, ne spor ne de başka bir şeyin doğru düzgün eğitimini almadım hizmetçilik yapıp geldim hayatımdan gereksiz yere çalınmış koca beş ay isteyen yapsın işsizse eğer teskere bırakıp kalsın hem işsizlik azalır hem de masraflar, asker olmak istemeyen adamı zorla asker yapamazsın bu bir meslektir farklı yeterlilikleri vardır sırf erkek doğdu diye askerliği erkeklere özgü bir iş gibi belleyip zorla askere göndermek doğru değil hemşirelerin geneli kadın hemşirelik ülkemizde kadınlara özgü bir iş gibi görülüyor aynı mantıkla bütün kadınları doğru düzgün eğitime almayıp sağlık bakanlığında zorunlu hemşire olarak çalıştıralım bir kaç ay bu öneri ne kadar saçmaysa zorunlu askerlik o kadar saçmadır orduların insan ihtiyacını azaltmaya çalıştığı sihalar, sidalar, mayın arama robotları, savaş robotları geliştirdiği şu çağda zorunlu askerlik geri kalmışlık göstergesidir başka bir şey değil.
  2. 2
    Bazen frante'nin bile haklı olabileceğini gösteren başlık. Sözde herkes vatanı için ölür ama milyonlarca insan bedelli bekliyor xd.
  3. 3
    (bkz: türkiye)

    Herkes lafa gelince aslan kesiliyor canım memleketimde. Kimisi diyor solcular orospu cocuğudur . Bir bakıyoruz beyefendiye elde nargile , 24 yaşına gelmiş ve hala bir sike sap olamamış , bedelli bekleyip içten içe Allah'ım nolur doğuya gitmiyim ühüğhüğhühğü diye zırlayan tipler. Ama ele tesbih alınca hepsi bir kabadayı , hepsi terörle mücadele uzmanı.

    Amına koduğumun çakma ramboları sizi. Gidin önce adam gibi askerliğinizi yapın sonra vatan için ölürüz bilmem neye girin.
  4. 4
    bir de önüne geleni hayinlikle suçlarlar. bok gibi bir güruh.
  5. 5
    kimse kusura bakmasın da ben vatan için falan ölmem. siyasilerin kendi ve dünya zenginleri çıkarları uğruna verdikleri kararların ceremesini hayatta çekemem arkadaş. geçin bu vatan millet sakarya geyiklerini. o delikanlılar çanakkale'de kaldı. hiç kimsenin ömrünün en yaratıcı döneminde gidip 6 ya da 15 ay patates soymasının, paspas yapmasının, komutan şoförü olmasının, orduevi müzisyeni olmasının hepsi bir yana devlete yük olmasının zerre anlamı yok.

    sanki ben askere gidince vatan feraha kavuşacak mk. bırakın bu modası geçmiş salak düşünceleri.
    • benim kafadan birini buldum nihayet.
  6. 6
    Adam haklı. Eğriye eğri doğruya doğru. Ben birileri bu vatan için canını verirken, para verip beri durmayı içime sindiremiyorum.

    Yapana yine bir şey demiyorum ama. Herkesin kendi vicdanı, kararı. Ancak açık ve net olmak gerekirse herhangi bir vatan,millet,şehit duyarında samimiyetsizliğiniz aklıma gelecek.
  7. 7
    suriyeliler sanırım.xd.
  8. 8
    (bkz: mesela izlanda)