kayıt

japon balığı

  1. 1
    bir balık türü.

    hafızalarının 3 saniye olduğu rivayet edilir ki bu da yanlıştır. öğretilenleri 1 ay boyunca hafızalarında tuttukları gözlemlenmiştir.
  2. 2
    i.imgur.com/...
  3. 3
    bugün bir tanesinin poposundan, yaklaşık 5 cm. uzunluğunda kırmızı iplik gibi bir şey sarkıyordu. önce parazit sandım, ama dışkıymış. balık besleyenler bilirler; böyle bir durumla karşılaşırsanız paniğe kapılmayın. akvaryum ya da fanusa, çok küçük parçalar halinde marul ya da yine küçük parçalar halinde haşlanmış ıspanak atın. balıklarınızı aşırı besliyor olabilirsiniz. doyma duyguları gelişmediğinden, ne verilirse yeme eğiliminde oluyorlar. bu da, sıkıntılı dışkılamaya yol açıyor. bir gün aç bırakın deyyusları. sorun kalmayacaktır.

    ölürlerse de beni suçlamayın lan.
  4. 4
    Hayatımda beslediğim tek hayvan. O da 3 ay dayandı zaten beyninde ur çıktı hakkın rahmetine kavuştu.
  5. 5
    Eğer akvaryumda beslenmiyor da fanus gibi yerde yaşıyorsa yeterli oksijene sahip olamıyorlarmış.bu sebeblede kendi başlarına alkol üretiyorlarmış.
  6. 6
    küçükken bende bunlardan çok vardı hep öldülerdi

    keşke yine olsalar ama evde azgın bir kediyle zor dostum
  7. 7
    Evimde beslediğim balık türüdür bakımı kolay ve basittir saatlerce seyredilebilir.
  8. 8
    Japon denizlerinde ve akarsularında yaşayan küt burunlu bir balık türüdür, evet.
  9. 9
    yarım saat kadar önce kendilerine çok benzeyen iki koi balığının bulunduğu bir akvaryumu temizledim.

    bu kadar huzurlu ve görsel olarak zengin balıkların bakımını yapmak katlanılabilir, ama japon baahahahjdfkghjgfjkjhgfjdknbghfjdkg
  10. 10
    japonları birbirinden ayırt edemediğim gibi bu balıkları da birbirlerinden ayırt edemiyorum. uzun zaman önce edinmeyi bıraktım bakamıyorum galiba çabuk ölüyorlar benden daha iyi bakanlara layıklardır diye düşünüyorum :(
  11. 11
    (bkz: koi)

    ismi bizde japon balığı olsa da aslında çin'den japonlara geçmiş bir balık. hakkındaki hikayeler de çin kaynaklı.


    hikayeye göre çin'in sarı nehri'nde, bir koi sürüsü akıntıya ters olarak yüzerken (niyeyse), bir şelaleye ulaşıyorlar. sürünün bir üyesi hariç hepsi kendini akıntıya bırakıp geri yüzüyor, fakat tek bir inatçı balık zıplayarak şelaleyi aşmaya çalışıyor ve yüz sene boyunca uğraşarak sonunda şelalenin tepesine ulaşıyor. çabasını gören tanrılar da bu yüzden onu bir ejderhaya dönüştüyor.


    biz genellikle salaklıkla ilişkilendirsek de, japon balığı aslında azim ve gücün, kişinin kendi kaderini yazmasının simgesi asyalılar için. samurayların da özellikle sevdiği bir imge, koi'nin ejderhaya dönüşümü.

    siyah japon balığı erkekliği, sarı bolluk ve bereketi, mavi japon balığı huzuru ve kırmızı japon balığı gücü temsil ediyor.





  12. 12
    akvaryumlar da beslenen kücük japon balıkları doyduklarını hissetmezler hâli ile ne kadar yem atarsanız yerler fazla yem atmanız halinde çatlayarak ölürler.
  13. 13
    Sanırım bu sefer gerçekten gidiyor.. Saatlerdir acı içinde dipte çırpınıyor.

    Çok ölüm annecim.
  14. 14
    en sevdiğim balık. bilen bilir, çok sıkı bir japon balığı milliyetçiliğim her zaman yanımdadır. köye giderken alıyorum mutlaka birkaç tane. eheh.