kayıt

3 saatlik bir heves için gelinliğe 15 bin tl vermek

  1. 1
    dünyanın en güzel olayıdır elbette.

    bir de çok küçük bir şeymiş gibi "ama bu benim hayalim ühü" demezler mi?
    hayale bak amk.
    o yaştaki erkeklerin genelde en büyük hayali bir araba sahibi olmak oluyor ki kendisine yıllarca binebiliyorsun. tesisat bağlatıp gazapizm falan dinleyebiliyorsun.
  2. 2
    Aptallıktır. Damatlık en azından daha sonraki nişan ve düğünlerde kullanılabiliyor. Gelinlik gerçekten çok boş masraftır. İllaha almak istiyorsa paşa dedesi alabilir.
  3. 3
    Vallahi Mallık, aptallık.
    Hayır daha sonra giyecek olsam tamam.
    Ama dayımın oğlunun görümcesinin kız kardeşinin düğününe giderken gelinliğimi giyip gidecek değilim. Ya da hafta sonu mangal yakmaya giderken de giyecek değilim.
    Kiralamak varken neden satın alınır bilmiyorum.
    Ankaranın bağları'na oynarken üzerinde 15 bin lirayla salınmak da pek mantıklı değil zaten...
    -piç
    • kiralamak ve satın almak arasında fiyat olarak neredeyse fark yok. o yüzden satın alıyorlar.
    • Hadi ya o kadar pahalı mı kiralamak?
      -ciddi
    • evet. pek bir şey fark etmiyor. gelinliğin fiyatına göre değişir tabii ama 4 sene önce mesela bir tanıdığım 200 tl fark ettiği için gelinliği satın almıştı. :D hala da çok fazla değişen bir şey yoktur diye düşünüyorum.
      ne kadar kiralansa da provaya gidiyorsun ve sana göre işlemle yapıyorlar çünkü.
    • An itibariyle düğünüme kot tişörtle gitmeye karar verdim.
      -ciddi
    • :D gönül öyle isterse neden olmasın :D
      ya her türlü diretince indirim yapıyorlar. ben çin'den sipariş etmiştim. tam ölçülerimde geldi. :D kot-bluz fiyatına gelinlik de var yani sorun değil :D
  4. 4
    O para Kendisinden çıksa hiçbir gelin lafını bile etmez ama erkek tarafına yıkıyorlar masrafı ve adına da adet demiyorlar mı bu ikiyüzlülüğe deli oluyorum.
  5. 5
    Bu konu hakkında birden fazla şeye değinmek istiyorum o yüzden maddeler hâlinde anlatacağım.

    ilk olarak başlığın çekildiği yer tam bir saçmalık. 3 saatlik heves olarak baktığınız bir olaysa eğer bu 'şey', evlilik müessesesine çok da layık olduğunuzu düşünmüyorum.

    Ben eğer aşık olduğum ve ömrümün sonuna kadar birlikte yaşamak istediğim bir insanla tanışmış, evlenme yoluna girmişsem; ne o gelinlik 3 saatlik bir heves, ne de o olay bu kadar basittir.
    Doğal olarak da o günün hatırası olan bir şeyi daha sonra giyme arzusu ile değil, sonunda kavuştuğum mutluluğun bir simgesi olarak saklamak en büyük hakkım.

    İkinci olarak da maddiyat konusuna gelelim. Açıkçası ne kadar sembol ettiği şeyin değerini anlattıysam da bir gelinliğe 15 bin lira vermek de pek akıl kârı değil. Bu biraz doyumsuzluğa giriyor.

    Tabii ki en mutlu gününde her şeyin en güzelini ister insan. Kaçırdığımız nokta ise her şeyin en pahalısının en güzeli olduğu algısı. Makul bir fiyatla da gayet güzel bir gelinlik alabilir ve onu saklama isteğinizi yerine getirebilirsiniz.

    Üçüncü maddemi bunları yazarken unuttum. Onu da aklıma gelirse editlerim.
  6. 6
    sacmadIr. gelinlige benzeyen beyaz bir elbiseyi en fazla 150 liraya alIp giymek varken. etrafta o kadar guzel beyaz elbiseler var ki gelinlikten farksIz.