kayıt

Philip cocu

  1. 1
    Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü, hollandalı teknik adam.

  2. 2
    Eski hollandalı orta saha oyuncusu.
  3. 3
    fenerbahçe ile anlaşması kap'a duyurulan teknik direktör.
    skor.sozcu.com.tr/...
  4. 4
    (bkz: phillip cocu)
  5. 5
    aga nasıl bir futbol oynatmaya çalışıyor bilmiyorum lakin fenerbahçeliler ve yönetimi bir karar vermeliler; bu adamın getiriliş sebebi bu sene şampiyonluk muydu? yoksa fenerbahçe’ye total futbolu benimsetip altyapıdan a takıma kadar bu anlayışla oynatıp belli bir futbol kültürü kazandırmak mıydı?
    eğer şampiyonluksa hemen kovulmalı
    eğer amaç kulübe bir sistem bir ekol bir futbol kültürü entegre etmekse bence kalmalı en azından sezon sonuna kadar..

    aslında türkiye’de biz her konuda aynıyız sabırsızız sabredemiyoruz mesela beşiktaş’a tigana diye bir adam geldi sportif başarısını hatırlamıyorum ama adam kulübün altyapısına epeyce bir faydası olmuştu kalsaydı 3-4 sezon belki beşiktaş için bambaşka bir durum olacaktı.. galatasaray’a rijkaard geldi adamın istediği oyuncuları alamadık o’da altyapıdan itibaren hollanda-barcelona sistemi olan 4-3-3 oynatıyordu ama ilk sezonunda direk gönderdik neden çünkü şampiyonluk dışındaki her şey başarısızlıktır.. şimdi bu adamlar çıkıp gittiler kulüplerimiz ne durumda borç batağında neden her sene yeni takım yeni futbolcular yeni teknik adamlar her yeni teknik adamın farklı oyun anlayışı başarılı teknik direktörse başarı geliyor yoksa elimiz boş götümüz yaş bekliyoruz.. bakın bayern’e barcelona’ya bir futbol kültürleri var altyapıdan itibaren aynı sistem üzerine oynuyorlar ve her yıl yeni yeni altyapıdan kaliteli futbolcular çıkarıyorlar kazanan kim kulüp futbolcu bonservisi ödemeden sisteme uygun futbolcuya sahip oluyor ve yarın öbür gün sattığında bunlardan kar elde ediyor şimdi kazanan kim biz miyiz onlar mı??
  6. 6
    Hollandalı aq ne bekliyorsunuz ki...

    Ali başkanım aykut'u göndermekle hata yaptı, hiç değilse yerine alman ekolünden bir hoca, daum veya ersun'u getirebilirdi.
  7. 7
    4-3-3'le sezona girdi. işler iyi gitti, kötü gitti; bilemem. fakat öyle bir camianın mensubu ki; uzun soluklu başarı adına en az bir koca sezon boyunca sabretmesi gereken oyun planında ancak ve ancak 2-3 maç ısrar edebildi. şimdi de hesabı kendisine soruluyor.
  8. 8
    ilginç bir bilgi, gidişinden sonra takımın başına gelen van bommel ile psv yıllar sonra 7'de 7 yaparak başlamış.
  9. 9
    derby county'den de kovulmuş olan koca bir balon. hollanda'da yer alan teknik direktörler ve oyuncuların %99'u diğer liglerde balon olur. tarihte bir sürü örneği var.

    kendisi psikoloji ve sosyoloji alanında tez konusu olabilir.
    • kesinlikle