kayıt

İşsizliğin tamamı iş beğenmeyenlerden kaynaklı

  1. 6
    evet. tuvalet temizleyen, caycIlIk yapan, seyyar satIcIlIk yapan universite mezunlarInI bu gozler gormemis gibi sanki. *
  2. 5
    kimse istemediği bir işi yapmak zorunda değil.
    ama sistem istemediğiniz bir işte istihdam edilmenizi, fazla saat çalışmanızı, özel günlerde izinsiz olmak, zam almamak, maaş almazsan da şikayet edecek kurum bulamayıp köle olmanızdır.
    bunu istiyorlar. mutsuz ve umutsuz olmanızı.
    ne derlerse yapmanızı ve sesinizin çıkmamasını.
    ben sesimi çıkardım bir tane devlet kurumu sahip çıkmadı.
  3. 4
    kesinlikle doğru bir tespit olmuş ama insanların alttan başlamanın da kötü olmadığını anlamaları gerekiyor yoksa daha çok işsiz kalırlar. iş beğenecek duruma gelmek için piyasa da biraz pişmek ve gerçekten iş yapabilmek gerekmektedir. zaten bu seviyeye gelince de farkın görülüp yükseltilme durumu olmaktadır.
    • okullarda maaş almadan yıllarca okuyup durmak alttan başlamaktır zaten. alttan başlamaktan kastın modern kölelik yapın biraz, iş verenler sizi mezun olduktan sonra bi süre düdüklesin diyorsan avcunuzu yalarsınız. "piyasada biraz pişin" diyebiliyorsan ve taze mezunları yetersiz görüyorsanız bu eğitim sisteminin hatasıdır. yani her iki türlü de haksızsın.
  4. 3
    göstermek istediği kadarını gösteren bir cümle.
  5. 2
    8 sene ilkokul ve ortaokul , 4 sene lise , 4 sene üniversite oku ve asgari ücretlik bir işe eyvallah de. Oldu ağam başka?
  6. 1
    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun tespiti.

    sayın bakana sadece küçük bir noktada katılıyorum;

    Bu görüş esnaf ve küçük üreticiler arasında çok yaygın. bu esnaflar diyorlar ki, "işsizlik diyorsunuz ama biz işçi bulamıyoruz" Ne zaman bu düşünce kırılıyor? Esnafın kendi üniversite mezunu çocuğu işsizse!

    artık her şehre fakülte açtık diye övünürsek 4 işlemi dahi zar zor yapan mezunlar verirsek daha çok işsizlik artar.

    nitelikten çok nicelik artıyor. yazık.

    www.diken.com.tr/...