kayıt

darth bane

  1. 1
    Karanlık kardeşliği yıkan ve kendisi hariç bütün sithler'in ölmesine sebep olan, usta-çırak ilişkisini tekrar geri getiren ünlü Sith lordu'dur. Düşüncelerini Darth revan etkilemiştir.

    "Huzur yalandır. Sadece hırs vardır. Hırsla kuvvet elde ederim.
    Kuvvetle kudrete sahip olurum. Kudretle zafer kazanırım.
    Zaferle de zincirlerimden kurtulurum."

    -Darth Bane

  2. 2
    darth bane olmadan önceki adı dessel'dir ve bir maden gezegeninde madenci olarak çalışır. bane ismi onun en nefret ettiği isimdir, bu yüzdende korriban'daki akademide sith çırağı olarak eğitime başladığı zaman ismini bane olarak değiştirmiştir. çünkü sithlerin beslendiği en güçlü duygu nefrettir. bu arkadaş saf nefrettir, bu nefretinin çıkış noktası babasının yıllarca ona eziyet etmesidir ve bir gün eziyet ettiği bir gecenin sonunda babasının kalbini sıktığını hayal eder, babası anında ölür. kalp krizi derler, bunun nedeninin daha sonra kendisi olduğunu anlayacaktır.

    sithler ile yolunu kesiştiren nokta ise; bir gün gezegene gelen cumhuriyet askerleri ile yaptığı bir kumar oyunu olmuştur. kumarda yenilen cumhuriyet askerleri daha sonra öç almak niyetiyle bir gece vakti dessel'e saldırmışlardır. dessel ikisini öldürmek zorunda kalmıştır. bunun sonucunda her tarafta aranmaya başlamış, tüccar bir dostu yardımıyla sith kaçakçılar ile iletişim kurup gezegenden kaçıp sith ordusuna katılmıştır. kısa zamanda içindeki gücün yardımıyla ordu içerisinde yükselmiş ve sith lordları tarafından fark edilmesi üzerine akademiye alınmıştır.

    akademide herkes sekans (ışın kılıcı eğitimi diyelim) yaptığı sırada o binlerce yıllık parşömenleri okurdu. kılıç eğitimlerini gece vakti herkesten gizli hocasıyla beraber alırdı. bu eğitim hocasını öldürmesi ile son buldu. zaten bu hocasını öldürme şeyi sithler'de bir gelenektir. doğru olanında bu olduğunu inanırlar, güçsüz olan yerini güçlü olana bırakmalıdır.
  3. 3
    kronolojik olarak bakıldığında bane'in clone savaşçılarla karşılaşması imkansızdır. bane rule of two denen sadece bir sith lordu ve bir çırağın var olduğu sith geleneğini yaratan kişidir. peki clone ordusunun yaratıldığı sırada var olan sith lordu kimdir? Darth Sidious yani palpatine. peki çırağı kim? 1. film phantom mance'da darth maul, o'nun obi van kenobi tarafından öldürülmesiyle de 2. film atack of the clones'da da eski bir jedi olan count dooku yani Darth Tyranus'u çırak olarak alır. aynı filmde Darth Tyranus Anakin Skywalker tarafından öldürülür. Anakin Skywalker darth vader olana kadar da başka çırak yoktur. peki Darth Sidious'ın ustası kimdi? o'da efsanevi sith lordlardan biri olan Darth Plagueis'dur. yani bu kronolojiye göre diyebiliriz ki darth bane clone askerler piyasaya çıkmadan çok önce ölmüştür.