kayıt

senden sanatçı olmaz

  1. 1
    senden sanatçı olmaz sana sanatçı denilir mi lan sanatçı demeye değmezsin manasında çok ağır dışlama lafı.
  2. 2
    Bu hakaret cümlesi değil sanatçılık boş iştir sporcu ya da bilim insanı olmaz dese tamamdı çünkü spor sağlığa faydalıdır bilim ise dünyayı olumlu değiştirecek güce sahiptir oysa sanat sanatçı denen medya maymunu eblehlere para kazandırır başka kimsenin işine yaramaz.
    • onlar sanatçı değil zaten magazin figürü. gerçek sanat ve gerçek sanatçılık o değil ^^
    • gerçek sanatçılık nedir sanatçıların yol açtığı bir değişim ya da büyük bir yenilik gösterebilir misin insanlığa faydası olan yok yani en azından ben görmedim.
    • sanatın faydası inşaat gibi göze her zaman açıkça görünmez. bizim insanımızın yanılgısı da burada başlıyor işte. fazla maddi, maddesel bakıyor dünya'ya. görünenin altındaki diğer görünmez şeyleri yok sayıyor doğal olarak. mesela, bir binayı kağıt üzerinde evet inşaat mühendisi yükseltir belki ama iş inşaat mühendisine gelene kadar çok kişiler emek verir. ona bakan cahiller ise ortaya çıkan sonuçta sadece inşaat mühendisini görür. bir de günümüz türkiye'sinin inşaatını düşün. sanattan, estetikten, ince bakıştan, ince dokunuştan yoksun beton ve taş yığınları. sanat her şeyin içindedir. savaş da sanattır, mühendislik de sanattır, cerrahlık da sanattır, eğitim de sanattır. bir de böyle düşün ^^
  3. 3
    (bkz: bence benden olur)