kayıt

neden sigara içiyorsun sorusuna cevap verilememesi

  1. 1
    İçenlerin %99'u; bilmiyorum, canım istiyor... Gibi tatmin etmeyen cevaplar veriyor
  2. 2
    Ben vereyim kendi cevabımı.

    Neden sigara içtiğimi sigarayı bırakmaya çalışırken anladım. İlk başlarda bırakmak çok kolaymış gibi geldi, sanki hiç zorlanmayacaktım. Birkaç hafta sonra arada bir canım çekmeye başladı. Yolda yürürken yanımda birisi sigara içtiğinde dumanını koklamaya falan çalışıyordum. Daha da ilerleyen zamanlarda, her müzik dinlediğimde, her yemekten sonra, her çay veya kahve içişimde, her aşkı düşünüşümde hep biraz eksik hissettim. Çünkü eskiden bunları her düşündüğümde veya yaptığımda, sigara içerdim. Bu eksiklik hissiyatı gün geçtikçe azalır diye düşünürken sürekli olarak arttı. Yaklaşık 3 ay sonra bir gece saat 4 sularında evimde karanlık yatak odamda müzik dinlerken bu hissiyatın durdurulamaz olduğunu düşündüm. Nasıl anlatayım bilemiyorum. Şöyle bir örnek vereyim, yulaf ezmesinin tadını çoğumuz biliyoruz. Normal öğünde şöyle sulu etli soslu peynirli bir burger yiyeceğinize yulaf ezmesi yediğinizi hayal edin şimdi. Sigarasız müzik bana tam öyle geliyordu. Biraz sunta biraz naylon saçma sapan bir şey. Her yemekten sonra sanki bir şeyi unutmuşum gibi hissediyordum tekrar doyana kadar. İşte o gece 4'te 2.5 kilometre yürüyüp benzinliğe gidip sigaramı aldım. Sonra da bırakmaya çalışmadım, çalışmayacağım da. Benim beynimi bu mutlu ediyor ise etsin bakalım
    • İlk neden içtin diye sorarsanız da, çoğunluk gibi merak, ergenlik ve cool olmaya duyulan ihtiyacın kombinasyonu sebep oldu.
    • Diğer tüm bağımlılıklar gibi bu da psikolojik bir şey. "benim beynimi bu mutlu ediyor" böyle bir durum varsa kafana göre takıl moruq. :)
    • Allah affetsin okumadim ama bu kadar dokturdugune gore kesin tatmin edicidir bu cevap.
  3. 3
    Çünkü neden olmasın?
  4. 4
    İnsanlar kendilerine itiraf edemezler çünkü bağımlı olduklarını, kendilerinin inanmadıkları şeyi de size cevap olarak söyleyemezler. Kısacası hepsi bağımlılık.
  5. 5
    (bkz: çünkü bağımlıyım sayın meşe odunu)

    gençliğimizde bi bok yedik başladık, sonra nasıl olduysa bağımlı olduk öyle içiyoruz işte.

    merak etme memnun değiliz sigara içtiğimiz için.
    hepimiz kim bilir kaç kere bırakmaya çalıştık.
    ama beceremedik..
    iradesiz olduğumuz için mi ?
    hayır, bağımlı olduğumuz için.

    bizi irite eden şeyler şunlar bak;

    - bağımlılık denen bokun nasıl bir şey olduğu hakkında fikri olmayan tiplerin yerli yersiz bu durum hakkında yorum yapması.
    - sigarayı bırakmaya çabalayan ama o seferlik başaramayan insanlara "iradesiz, güçsüz, zayıf" vb. yakıştırmalar yapılması,
    - sigaraya mı yoksa sigara içen kişiye mi düşman olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşayan insafsız bilimsizler.

    biz bunları hep girdilerimizde yazdık;
    #708787
    • düşmanlık sigaraya ^^
      o değil de bu "bırakamama" olayını senin kabullenmiş olman bana garip geliyor ^^ benim bildiğim primo, bırakır.
    • fizyolojik bağımlılığımın bitmesine 3-4 gün kalmıştı.
      dayanamadım.

      şimdi ikinci kez psikolojik hazırlıktayım, bu sefer bırakıcam...
    • hadi inşallah ^^
  6. 6
    (bkz: arkadaş çevresi yeaa)

    Aqmun malları sizi, bugün aşşşşırı sinirliyim abv. Zıkkım için diyeceğim ama siz ondan da anlamazsınız ki...

    Öldürün kendinizi, leşşşşş gibi olsun hayatınız ama bari sigara içme alanı falan oluşturun. İstemiyorum kokunuzu.
  7. 7
    Bir sigara bağımlısı olarak sorulduğunda cevap verebiliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim sigara içmek kesinlikle övülecek, boş boş edebiyatı yapılacak, teşvik edilecek birşey değil. Aman içmeyin baştan sona pişmanlıktır. Boş edebiyat yapanlara da siktiri çekin gitsin. Onlar kesin çok adamdır, intiharı düşünür, çok duygusaldır, hep kazık yemiştir. *

    Sigarada bulunan nikotin maddesi insana keyif verir üstüne bir de bağımlı yapar. Ayrıca sigara içmek stresi azaltır. Bir zamanlar tütün tüketmek Osmanlı askeriyesinde zorunluymuş. Farkederseniz sigara içmeyen çoğu türk genci askerde sigaraya başlayıp döner. Ordaki stres, can sıkıntısı, mutsuzluk sigara ile örtbas edilir.

    Sigara içmedeki en büyük etkenlerden biri de sigara içmediğinde oluşan fazladan stres. Hani dedim ya sigara strese iyi gelir diye içilmediği her an içen kişiye fazladan stres olarak geri döner. Sinirini bozar. Aslında içerken verdiği rahatlama içmediği anlarda artarak geri döner ancak geri dönüş yok.

    Özetle sebebi içinde bulunan keyif verici ve bağımlılık yapıcı maddelerdir. Bazı mallar da "ağzından duman çıkıyor yeağ" diyerek cool olsun diye içiyor. Bakın bu sebepten sigaraya başlanabilir . Çoğu insanlar böyle sebeplerle sigara içmeye başlar ama bir sene boyunca sadece ağzından duman çıkartan, dumanı içine çekmeyen ve ağzından duman çıkınca cool olduğunu düşündüğü için sigara içen biriyle tanıştım.
  8. 8
    Ben bilmiyorum şahsen. Arkadaş çevresi desem içen yoktu, okul yüzünden desem lise bittikten sonra başladım. o anki ruh halimi bilmiyorum sadece canım istiyordu o kadar.
  9. 9
    Benim çevremdekiler ters herhalde.

    Sigarayı bırak diyorum mesela şey diyor içmek için çok sebebim var ama bırakmak için yok. Allahın ergenusları.
  10. 10
    (bkz: çünkü eşşeğin zikinden dolayı)
    hani cevap veremezseniz diye... birine neden sigara içiyorsun diye sormak anlamsız. çünkü cevabı kendiniz de bulabilirsiniz.
    1) bağımlı. içmeye uzun zaman önce başlamış ve bırakabilecek iradesi yok.
    2) arkadaşları arasında kabul görebilmek için veya arkadaşlarına özendiği için başlamış yeni yetme.
    3) hayatın karşısına çıkardığı ufak zorluklara göğüs geremeyip, beyaz bayrak çekmeyi sigara içmekle metaforlaştıran kişi.
  11. 11
    bircok baska anlamsiz,mantiksiz aliskanlik ile, uc asagi bes yukari ayni nedenden dolayi olabilir. ornek vermek gerekirse- futbol maclarinda sesi kisilana kadar bagirmak, anlamsiz, ici bos tezahuratlar yapmak gibi.
  12. 12
    her sorunun cevabı olmak zorunda değildir
  13. 13
    (bkz: Heriflerin ciğeri milleti niye gerdi amk)

    Anlamıyorum bu sigara içenleri taciz eden tipleri. Adam rahatsız ediyorsa siktir git falan denebilir bak, ona lafım yok. Kimse kimseyi zehirlememeli de niye böyle sofist tartışmalara giriliyor amk? Sanki orada, oha bi' sebebim yok lan diyip ikiye kıracak paketi...
  14. 14
    Eylemlerimde neden aramıyorum. Hadi şimdi siktir git.
  15. 15
    ''canım öyle istiyor'' yeterli bir cevap bence. üstelik soru ne olursa olsun.