kayıt

24 haziran 2018 erken seçimi

  1. 76
    Hiçbir siyasiye oy veresim yok. Ama mecbur o sandığa gidip oy kullanıcam. Acaba oy vermek yerine pusulayı götüme mi soksam? Çünkü öyle ya da böyle kim gelirse gelsin her halükarda sokacaklar ...
    • biri daha büyük daha çok ve daha çabuk sokacak eğer düşüncen buysa. boş atacağına temel dedeye ver meral anneye ver. ailenden sana zarar gelmez.
  2. 77
    Az evvel büyük bir umutla Muharrem İnce'ye ve iyi parti'ye oy vererek katıldığım seçimdir. Hayırlı, uğurlu olsun. Hayatımın ilk büyük kararıydı bu. Akşam hayal kırıklığına uğramayız umarım.
    • clap clap clap clap
  3. 78
    Hayatımın en heyecanlı seçimi oluyor. Oy verirken bile elim ayağıma dolaştı.
    Yazılı sonucu açıklanana kadar kimseyle huhatam olmak istemeyen öğrenci gibiyim.

    Sabaha müjde ile uyanmak istiyorum.
    Allah'ım n'ooluuurrr...
  4. 79
    boğazımıza kadar pisliğe, hileye, sahtekarlığa, utanmazlığa batık olduğumuzu bir kere daha gösteren seçim.
  5. 80
    Lan 59 ne amk?
  6. 81
    %60dan açıldı, 15 dakikada 1.5 düştü. Bu millet bunlara tok artık. Yılmayın ulan.
  7. 82
    ikinci tura kaldı seçim,rte'nin oy oranı düşüyor sandıklar açıldıkça.
  8. 83
    rte'nin oylar an itibariyle götüm götüm azalıyor. asdşasd. ulan ne adamsınız amk.

    izmir'de chp ve akp'yi kafa kafaya göstermek nasıl bir şey?

    izmir'den chp oyları gelirken aa çalışanları temsili:
    www.youtube.com/...
  9. 84
    Hiç merak etmediğim, takip de etmediğim seçim. Seçilirse ilk turda recep seçilir, ikinci tura kalırsa da yine recep seçilir. Hoş, zaten recep seçilsin istiyorum, öyle 16 yıl boyunca ülkenin içine sıçıp kenara çekilmek yok.

    AKP yok edecek bu ülkeyi, ama o uzun mendeburun sonu da kaddafi'den beter olacak.
  10. 85
    Ulan utanmasalar İzmir AKP'li çıkacak. MHP oyu da 100de 14. Yersen tabi. Anadolu ajansına kaynak olarak güvenmeyin. Ekşi sözlükte bas bas bağırıyor insanlar.

    edit: seçim sonuna doğru normale döndü.
  11. 86
    avukat cem cihan'ın ysk'dan il il sonuç paylaştığı seçim.

    twitter.com/...

    güvenmeyin bu götlere.
  12. 87
    ülke olarak ne kadar yarrak gibi bir dönemde olduğumuzun kanıtı seçim. güven veren tek bir kurum bile yok. bu ülke muharrem ince'yi bile harcamak üzere şu an. sonucu müstehaktır.

    bu durumdan kurtaracak tek adam tıpkı yalova seçimlerinde olduğu gibi muharrem ince idi. biz de zaten o ihtimale tutunduk. ama işin ucu da çok öyle gözükmüyor. sonuçta 50,5-51 gibi bir oranla kazanacaklar. tıpkı referandumda olduğu gibi masa başında kaybediyoruz. milliyetçiyim diye gezinen ülkücü omurgasızları da yaptıklarıyla gurur duysunlar. ülkeyi bu duruma sürükleyen de yine bu siktiğimin omurgasızları. bunlarla aynı toprak üstünde yaşayıp, aynı havayı solumak zorunda kalmak, onların bizim hayatımız hakkında verdikleri kararlara da boyun eğmek zorunda kalmamız en acı gerçeklik.

    adam gibi bir seçim bile yaptırmıyorlar amına koduğumun ülkesinde.
  13. 88
    Kimseye güvenemediğimiz seçim. Ağzı olan konuşuyor , interneti olan yazıyor. Yahu bilmiyorsanız lütfen yalan yanlış şeyler paylaşmayın. Kime inanacağımızı şaşırdık. Biri diyor %60 'I daha açılmadı biri diyor bitti.. Ne haliniz varsa görün ulan.
  14. 89
    Bu sefer inanmıştım.
  15. 90
    Tayyip Erdoğan'ın er ya da geç seçileceğini biliyordum ama en azından ikinci tura uzayacağını düşünüyordum. İnce potansiyelini ortaya koydu ve 30 bandını aştı. Akşener ve Şeriat dede ise tamamen hayal kırıklığı yarattı.(Aslında Demirtaş da potansiyelinin altında kaldı ama adamın durumu belli.)
  16. 91
    savas gibi bir secim oldu, oluyor.
    uyuyayIm diyip uyuyamIyorsun, bir sey yapayIm desen kafanI veremiyosun. mecbur secim takip edip tIrnak yiyosun.
  17. 92
    Şu anki sonuçlara inanmıyorum veya inanmak istemiyorum.
    YSK tarafından kesin sonuçlar açıklanana kadar beklemeye devam.
  18. 93
    ince başkan'dan ve meral mommy'den ses çıkana kadar umudunuzu diri tutun..

    ellerinde sizi umutsuzluğa sürüklemekten başka hiç bir şey yok..

    ve biliriz ki, psikolojik harp en iyi bildikleri şey.

    panzehiri de çok basit:
    moralinizi bozmayın.
  19. 94
    adam kazandı mesajı gelene kadar hiç takılmadım tv'ye. hatta neftalili şefstea ile de konuştuk, tv yerine ekşiden takip ettim olayları. ysknın sonuçları açıklanana kadar da bir umuda ya da umutsuzluğa kapılmayacaktım. ama o mesaj muhabbeti mahvetti. meral piyasada yok, muharrem yok, sosyal medya iletişimi bir anda sıfıra indi. ya bir bokluk var, ya ağır satış yedik.

    edit: ağır satış yemişiz.
  20. 95
    bu yaşıma kadar apolitik takıldım.
    hiç siyasete ilgim olmadı sevmedim, sevemedim; hep uzak kaldım, çok da mutluydum.
    muhabbetinden de haz etmedim, zira defalarca çok seviyesizlerine şahit oldum.
    hele o münazara gibi başlayıp münakaşaya evrilen sohbetler... o hararetli entellektüel konuşmaların hakaretli mahalle kavgasına şaşkınlık veren dönüşümü... dost meclisinden öte dursun, evlerden ırak...

    insanların yok yere birbirinden yeterince nefret etmelik konusu varken bir de bunlara yalanlarla bezenmiş politika mevzularını eklemesine anlam veremedim. siyasi görüşü yüzünden ölümüne ayrışan topluluklardan bireyler de tanıdıkça üzülerek kendimce çıkarımlar yapıp çapıma göre dersler aldım, ve özellikle belirlediğim bir kaç konuyu hayatıma asla dahil etmedim. kaldı ki ben hep başka kafalardaydım...

    sonraları oy verecek nitelikte bir partiyi, bir lideri de bulamadım açıkçası; aramadım, araştırmadım da değil üstelik.

    bir de farklı konum ve koşullarda siyaset kovalayan samimi arkadaşlarım, bu işten ekmek yiyen tanıdıklarım, belli bir siyasi parti için çalışan dostlarım oldu. gene farklı konumlarda, farklı partilerde görev yapan akrabalarım da var. başka bir görüşü olduğu halde daha başka bir parti için çalışanları bile gördüm.

    neyse uzatmayayım, fikren çok uzaklaşmış olmasam da yaş otuzu geçince bazen bazı konulara olan soğukluğumu gençliğime, belki cahilliğime saydım; artık dedim, üzümün çöpünü, armudun sapını bırakayım, kötünün iyisi birine oy vereyim; ve ilk kez oy kullandım. öyle ya neticede ülkenin kaderi...

    bilmiyorum, ilk kez bir şeylerin değişebileceğine inandım belki de. peki ya sonuç...

    ...
    aslında başka bir şey karalamak için geldim buraya;
    bugün annemle konuşurken seçim konusu açıldı, kel alaka babamla dayımın tartışmalarına şahit olup dilimin döndüğünce yapıcı yorumlarla tansiyonu düşürmeye çalıştım. güç bela, şakalı makalı tatlıya bağlandıysa da sonu, epeyce gerildik hepimiz.

    birbirlerini bu kadar sevmelerine, birbirine bu kadar düşkün olmalarına rağmen bir 'aile'yi bile bu hale getirebilen aslında gerekli fikir ayrılıklarını bu derece gereksiz bir çirkinlikte dile getirmek ülkenin amına koyar diye düşünüyorum... haksız mıyım abidin?

    hem belki de çoktan koyuldu, sikilmiş amın davası bize kaldı.
  21. 96
    'nasılsanız öyle yönetilirsiniz'
  22. 97
    aklımda deli sorular... allah aşkına biri açıklasın kafayı yiyecegim.

    1) erdogan balkon konuşmasını niye yarına erteledi?

    2) muharrem ince saatlerdir nerede? niye çıkıp konuşmuyor? gerçekten bir telefon mesajı ile yenildigini kabul etti mi?

    3) meral akşener istanbul mitingini niye iptal etti? meral akşener ve temel karamollaoglu haftaiçinden beri nerede, niye hiç sesleri çıkmıyor? hani millet ittifakı ysk'nın önunde olacaktı?

    4) iptal edilen balkon konuşması 1 saatlik surede neden ve nasıl tekrar takvime alındı, şuan yapılması bekleniyor?

    5) son seçimde 11.9, akp tepki oylarının kaydıgı 7 haziran seçiminde 16,29 oy alan mhp ikiye bölunup nasıl yuzde 11.15 oy alabildi? seçim sonuçları açıklanmaya başladıgından beri butun partilerin oyları en az yuzde 5 oynarken mhp'nin oy oranı nasıl sadece yuzde 1 bile degişmedi? dunya uzerinde ikiye bolunup de sonucunda çıkan partilerin,bolunen partinin son 30 yılında aldıgı en yuksek oy oranını bu kadar aşan bir örnegi var mıdır? (mhp+iyi= %21)

    bir de iddia boyutunda olan ysk istifları var. şimdi sonuç olarak;

    2 aydır 'bunlar cumhuriyet'e ihanet ediyorlar' iddiasındaki muhalafet devlet bekası adı altında susmuş mudur? susturulmuş mudur? hangisi bizim için daha korkunçtur?

    chp basın sözcusu bulent tezcan'ın yaklaşık 5 saat önce 'seçim ikinci tura kaldı.' açıklamasının ardından rte'nin balkon konuşması geldi. aynı sözcu bu konuşmanın ardından birkaç saat önce söylediklerini unutmuşcasına konuştu, top çevirdi. bu sadece muhalefetle degil butun turkiye vatandaşlarıyla taşak geçmek degil midir? chp bundan sonra nasıl ciddiye alınmayı bekleyebilir?

    ben bunları yazarken muharrem ince 'bugün saat 12.00’de chp genel merkezi’nde basın toplantısı düzenleyeceğim.' diye twit attı. seçim akşamı yuzunu göremedigimiz, çogu insanın sandık başındaki motivasyonu olan insan nasıl olur da bir televizyon kanalı sunucusuna attıgı iddia edilen basit bir mesajla yenilgiyi kabul ettigi konuşulurken, bunu yalanlamaz, ustune açıklama yapmaz, yatın uyuyun yarın şeyaparız ya der?

    n'oluyor lan?

    bahçeli'ye yaz bakalım seçimde istedigin oy oranını deseler utanır 11 yazmazdı.

    hani oylarımız size emanetti? ysk'nın önunde sabahlayacaktınız?

    butun muhalefet, yandaş medya hatta akp kurmayları ve erdogan bile 2. tura hazırlanırken bu seçim nasıl oldu da ilk turda bitti?

    butun dogu 'selo'ya özgurluk' diye bagırırken; selahattin demirtaş aylarlardır hapisteyken nasıl oldu da 2014 seçimlerinden daha az oy aldı?

    millet ittifakı nasıl 4 puan gibi keskin bir oranda eklemettin ihsanoglu rezaletinden daha az oy aldı?

    bunları açıklamazsanız namertsiniz!

    ahımız var; www.youtube.com/...
  23. 98
    diktatörler seçimle gelir ama seçimle gitmezler.
    Türkiye için şu andaki durumu aratacak sıkıntılı bir dönem başlıyor.
    en iyi senaryo ekonominin dibe vurması ve önümüzdeki yıl bugünlerde "hulog" diyenlerin, "Ben apolitigim ama demokrasiyi çok severim ehe" diye şov yapanların Aç kalması sonucu erken seçime gidilmesi. Bunlar Aç kalmadan akillanmayacak.
  24. 99
    karanlik olayların döndüğü seçim.

    Muharrem İnce ile Meral Akşener saatlerdir ortada yok lan?!?!
  25. 100
    En büyük yanılgı insanların Twitter'ı gerçek hayat sanmaları. Twitter'da yazılan, çizilen herşeyin, rt-favların gerçek seçmeni temsil ettiği yanılgısına düşülmesi. Twitter'da millet ittifakının sesi çok çıktı lakin gerçek hayatta kimin sesinin daha çok çıktığı belli oldu.