kayıt

ömür boyu nafakanın kalkması

  1. 8
    bu haber acuna yararsa adam çok mutlu olacaktır. üzerinden yük kalkar adamın.
  2. 7
    hadi beyler artIk mutlusunuzdur *

    bana nafaka verecek bir bey denk gelmeyecegi icin umrumda olmayan olay.
  3. 6
    2. yargı paketine eklenen düzenleme.

    www.sozcu.com.tr/...
    www.ntv.com.tr/...

    çalışmadan zenginleşme yoluna, manevi zulme dönüşen ve ömrün geri kalanını ipotek ettiren bu saçma, çağ dışı, adaletsiz, cinsiyetçi ve tek taraflı uygulamanın bir an önce kalkması dileğiyle.

    zengin avcısı, ikiyüzlü, sahtekar ve vampir kadınlar düşünsün şimdi.
  4. 5
    erkek olarak bende işten ayrılır karşı taraftan nafaka isterim.

    nafaka işsiz olan tarafa verilir. kadın çalışıyorsa istifa edin erkekler.
  5. 4
    Sözlükte yine bir cahillik rüzgar esiyor. Arkadaşlar nafakayı boşanma davasında tespit edilen “kusurlu taraf” öder ve kusuru olmayan tarafın maddi açıdan desteğe ihtiyacı varsa ödenir. Boşanma davalarında erkekler kusurlu çıkıyorsa ve kadınlar da genelde çalışmıyorsa nafaka erkeğe yüklenecek haliyle. Genelde böyle oluyor. Ama her boşanmada bu olacak diye bi kanun yok. Bi şeyleri hala 1950li yıllarda tek bilgi kaynağının mahalle dedikoduları olduğu dönemdeymişiz gibi öğrenmenizi kınıyorum.
  6. 3
    Nafaka sistemi tamamen kalkmalı. Ortada bir çocuk varsa ve bu çocuğun velayeti kimdeyse, diğer taraf her ay çocuğun masraflarının yarısını ödemeli. Çocuk mocuk yoksa para da yok. Niye durduk yere sıradan bir kadına para verelim biz? Eli ayağı tutuyor işte çalışsın.
    • velayet kimdeyse kafasına göre masraf yaparsa çocuğa? belki kadın üst düzey maaş alıyordur ama boşandığı adam o kadar kazanmıyordur. ama kadın ben özel okula vericem çocuğumu diye tutturabilir ki tutturur. o zaman ne olacak ^^ bireyden bireye değişebilecek şeyler bırakılmamalı. kesin parametrelerle belirlenmeli
    • Pardon da siz illa erkek nafaka ödeyecek diye mi kanun maddesi mi var sanıyosunuz? Kadın üst düzey maaş alıyosa zaten nafaka bağlanmaz kadına.
    • Türkiye’de eşinden fazla maaş alan kaç kadın var acaba
    • öyle bi ülkemiz yok yazısız kural bu ^^
  7. 2
    mantıklıdır.

    Belirli kıstaslar oluşturup ona göre tazminat, nafaka belirlemek son derece yerindedir.

    Pozitif ayrımcılık ile haksızlık arasındaki çizginin muhafaza edilmesi gerekir.

    Bir de boşanma sonrası, müşterek çocuk hakkında yeni bir düzenleme gerekiyor.
  8. 1
    muhteşem bir gelişme. hala güzel şeyler olabileceği düşüncesi bile güzel.*

    malum, hala yürürlükte olan mevzuatta bu işin tüm sorumluluğu ve külfeti erkeğe yükleniyor. 1 yıl evli kal, kabahatin büyüğünün kimde olduğu fark etmeksizin bir sebepten boşanılması sonrasında ömür boyu kadına nafaka ödeme durumu var şuan. şimdi ise adalet bakanlığı el atmış. pek çok değişkene göre farklı nafaka/tazminat durumları üzerinde çalışılıyormuş.

    çok güzel, çok sevindirici bir gelişme.

    www.milliyet.com.tr/...