kayıt

tek marka bağlılığı

  1. 1
    Bir müşterinin on yıldır aynı berberden hizmet alması örneğiyle tanımlanabilir.aöf ün kazandırdıkları...
  2. 2
    apple kullanıcılarinda görülme ihmtimali yüksek bağlılıktır.
  3. 3
    Marka bağımlılığından daha kötü olan bir hadisedir. Zira bağımlısı olunan tek marka beşer elinden çıkma olduğu için mütemadiyen aynı şekilde kalamaz. Aynı şekilde kalması şöyle dursun sürekli var olacağı garantisi de hiçbir zaman yok.

    Geçtiğimiz günlerde uzun marlboro light üretimi dünya genelinde bitirildi mesela. Bunu nereden biliyorum çünkü çevremde bu sigaradan başkasını tüketmeyen kişiler vardı. (Hayır kamyoncu değiller) mağdur oldular, farklı sigara arayışlarına girdiler, veryansın ettiler. Bu hiçbir şeyi değiştirmedi ama o alıştıkları standart artık yok.

    Sigara örneği yeteri kadar tatmin etmemiş olabilir ama ipucu olması açısından aklıma ilk geleni yazdım. Tek bir markaya bağlı kalmak o markanın kendine göre geliştirdiği kurallara tabi olmak, o kurallara alışmak gibi sonuçlar doğurur. Elinizden alındığı zaman diğer markalara karşı hiçbir şey bilmiyor olursanız eğer bunun zararı da yine size olur.

    tek marka düşkünlüğündense marka düşkünü olmayı tercih ederim bu yüzden. Markanın değil, kalitenin peşinde olmak daha iyi. apple bugün üretimi bitirse telefon kullanmaktan bir haber olan bir çok insan ile karşı karşıya kalabiliriz mesela. Bu da beni hiç ilgilendirmiyor yaşasın nokia.
  4. 4
    Benim sadece iç giyim ve çoraplarda yaşadığım durum. Onun dışında yok :(

    Çorapları çok seviyorum. Pamuklu olmalı. Birde desenlere çok dikkat ediyorum. Hatta güzel günlerde sadece en sevdiğim çoraplarımı giymeye dikkat ediyorum. İstemsiz kendimi güvende hissediyorum
  5. 5
    eti'de yaşadığım durumdur.

    eskişehirsporlu değilim ailem uzun yıllar bünyesinde çalıştı.
  6. 6
    (bkz: tek devlet tek millet tek bayrak tek marka)