kayıt

direksiyon sınavı

  1. 1
    ehliyet alma sınamalarının uygulama ayağıdır. kanımca hiçbir zorluğu da yoktur. zaten kavrama noktasıyla oynanmış akülü araba gibi bir kursiyer aracıyla o sınavı geçemiyorsa şayet birisi, ya gereksiz heyecan yapmıştır ya da kadındır.
  2. 2
    kırmızı ışıkta geçen arkadaşa bile ehliyet verdiklerinden çok da korkulmaması gerekendir.
  3. 3
    aklını karıştırıp arabayı durduran arkadaşı bıraktıkları için korkutandır.

    sen karışmasana be adam.s
  4. 4
    Parkur üzerindeki direğe çarpan arkadaşımın bile geçtiği sınav.
  5. 5
    solla dediler, bir diyene baktım bir de yola. kavşağa az kaldı sollarsam kaçırırım dedim. geçtim. tabi 8 sene önce böyleydi.
  6. 6
    bugün ilk etabına girilendir. bir de 3 ekim'de var. çıkanlara ödül olarak araba verilmiyor ama bilin.
  7. 7
    dönel kavşaktan dönerken heyecan ve kabiliyetsizliğim sonucu kavşağın kaldırımına çıkıp yanımdaki hocalara korkulu anlar yaşatıp geçtiğim sınav. * *

    bu arada dönel kavşak:
    2.bp.blogspot.com/...
  8. 8
    Titreyerek arabadan indiğim sınavdır. Komisyonu her frende cama yapıştırma tehlikeme karşı gectim.

    Neyse ehliyeti olmayanlar bnmle artq mhttp olmsn.s.s.s.s
  9. 9
    bugün gireceğim sınav. dua et bana sözlük. 12 gibi editlerim geçip geçmediğimi.

    edit: geçtim sözlük. dua edenlerden allah razı olsun.
  10. 10
    Bu ayın sonunda tekrar girecek öhm yani gireceğim sınav.
    Hadi bakalım bu sefer gömçürmem umarım.
  11. 11
    4 degisik ulkenin ehliyetlerine sahibim, ( ehliyet transferi edip sinava girmeyebilirdim ama transfer icin diger ehliyeti yeni ehliyet almak istedigin ulkenin trafik bilmem nesine vermen gerekli , o da tarzim degil , hepsi birer hatira ) herneyse turk, yeni zelanda, amerika ve sonuncu uk. uk kastirdi.

    uk test sinavindan once bir kere caktim , cok ilginc geldi, kil oldum , guldurduler , yeniden girdim gectim, test genel trafik bilgisi isiklar, rampalar, hiz limitleri, donerken napcan, ilk yardim, testte 2. bir asama da 10 -12 trafik videolari var neyse ki kolay bolumu. sunuda belirtmeden gecmeyeyim 5o soruda en fazla 7 hata yapma sansin var ilkinde 10 hata yapmistim. ( oha amk ) dedirtmisti icten ice.

    testi gectikten sonra, direksiyon icin randevu alip arabanla direksiyon testine girme çabasi, evet çaba cunku 2 aydan once yer bulman zor , cok yogunlar amk.

    direksiyon testi duyumlarim - 1 turk ve ıngilizlerden
    -ilkinde gecemezsin abi 3 -4 seferden once gecemezsin dedi - baldiz da ingiliz ıt is not possible to pass on your first attempt * esimde aynini ekledi
    - ee iyide ben yillardir hem sagda hem solda araba kullaniyorum
    - hayir gecemezsssiin dendi

    - iyi dedik deneyelim sansimizi , cok kasildim sanki o ben degildim yillardir araba suren gibi gectim - hatta bir ara yanimdaki gozlemci biraz daha hizli surermisin diye atarlandi kibar ingilizim.

    demem su ki

    tr de peynir ekmek gibi ehliyet verilmesine cok karsiyim. kastirsinlar artik, direksiyon sinavinda istop eden adama, kavsaklarda dikkatli olmayan adama, hiz sinirlarina agirlik vermeyen adama vs. ehliyet verilmesin.

    saygilar.
  12. 12
    üçüncü seferde geçtiğim sınavdır.
  13. 13
    ülkemizde maalesef bölgeden bölgeye zorlukların ve öğretmen tiplerinin değiştiği sınavdır. bir standart olmalıdır.
  14. 14
    25 nisan'da adana'da katılıp geçtiğim sınav.

    hayatında şoför koltuğuna bile oturmayan biri olarak; 4 gün aldığım eğitimle adeta bir michael schumacher'e dönüşüp asfaltı ağlattım desem yalan olmaz. tabii bunda izlediğim onlarca eğitim videosunun faydası yadsınamaz.
    her ne kadar araçtaki gıcık görevli beni zorlasa da her denileni yaptım. velhasıl küçük ayrıntılara dikkat edip yavaş hızda seyredilirse hata riski en aza iner. yapılacaklar basit;

    -koltuk ve ayna ayarlarını yap.
    -emniyet kemerini tak.
    -vites kolunu boşa al.
    -kontak anahtarını çevirerek aracını çalıştır.
    -debriyaj pedalına basarak vitesi 1'e al.
    -aracın kalkış yönüne doğru sinyalini ver.
    -el frenini indir.
    -hareket edecek olan aracının debriyajını yavaş yavaş gevşeterek hafif gaz vererek kalk.
    -gaz pedalına bas, araç devrini aldıktan sonra debriyaj pedalına basarak vites kolunu 2'ye al.
    -u dönüşü yapmak için gazı kes, vites kolunu bire al, dönüş yapacağın yöne doğru sinyalini ver, orta dikiz aynandan aracının arkasına bak, yol müsait ise dönüşünü yap.
    -u dönüşü bitiminde direksiyon hakimiyetini bozmadan yolun sağ şeridini takip et.
    -aracı (sağa) yanaştırırken sağ sinyalini ver.
    -duruşlar (park) için debriyaja bas, geri görme aynasına bak, müsaitse frene bas.
    -aracı terketmeden önce vites kolunu boşa al, emniyet kemerini çıkar ve el frenini çek.
    -aracı terk ederken vitesi 1'e al.
    -araçtan inerken sol aynayla arkanı mutlaka kontrol ederek çık.
  15. 15
    ani fren kısmında yolcularımı labut gibi devirdiğim sınav. yan koltukta oturan adamın elindeki kalem debriyajın altına fırladı bir de durup onu almaya uğraştık. zaten bu ani fren olayını bi türlü anlayamadım. eğitim sırasında da sıkıntı vermişti.

    + bas oğlum frene bas korkma.
    + oğlum bassana.
    (keskin bir fren sesi)
    + aferim sana anasını siktin lastiklerin.
  16. 16
    üçüncü kez girince geçebildiğim sınav. sorun kuralları bilmememden, düzgün sürememek falan değil.

    birinde kafa iyi, birinde uykulu gidince olacağı o.
  17. 17
    belirli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş direksiyonların girdiği sınava verilen isim.
  18. 18
    Arkadaş grubumun tek seferde geçtiği sınav. Sınav aslında çok kolaydır, insanı sınavda bırakan en önemli şey heyecandır. Ben sınavdan çıkıp otobüse bindiğimde otobüsün yarısı ağlıyordu kaldım diye. Hepsi de kızdı... Bunun nedeni onların acemi olması değil, heyecanlı veya mükemmelliyetçi olmaları.

    Araba sürmek genişlik ister. Disipline bağlı ve tekdüze değildir. Bir yolda bu hızda gideceksin diye bir kural yoktur. Yol boşsa basarsın, doluysa yavaşlarsın. Burada şu sıkıntı oluyor, adayın kurstan aldığı ders genellikle aynı saatlerde olur. Yani saat 6 derler, hep 6'da ders alırsın. Ama sınav günü sana saat 3 yazmışlardır ve saat 3'te sınav olursun. Sen ders alırken yollar boştur, sınavda yangın gibi arabalar dolaşır etrafta.

    Diğer konu park. Evim sınav güzergahında olduğu için izliyorum arada. Parkur kolay zaten, normal araba sürmek. Ama park sıkıntı, heyecan çok önemli. Geri viteste attım sanıp dubaları girenler mi dersin, vitesi geriye alıp geri geri u dönüşü atanlar mı ne ararsan var.

    İşin özü heyecanlı olmamak. Nedir iki direksiyon sallayacaksın.
  19. 19
    Ehliyet sınavlarının ikinci ayağı. ilkini zaten okuma yazma bilen herkes geçiyor. Fakat bu direksiyon sınavı için çok gözünü korkutuyorlar insanların. bu sınava gireceklere önerim, internetten falan yorumları okuyup da heyecanlanmamaları.

    Ben kurstan önce şoför koltuğuna oturmamış bir insandım. Hiç arabamız olmadı. Hatta babamın ehliyeti de yok. Yazılı sınava hiçbir derse gitmeden ve kitabı açmadan gittim. Kendime güveniyordum o konuda ve geçtim de. 80 almıştım sanırım. Sonrasında direksiyon derslerine düzenli olarak gittim. Kişi başı 12 ders veriliyordu sanırım. Derslerde zorlandım ama hocam hep ilk kez kullanan birine göre iyi olduğumu söylüyordu. bu arada ben etraftan ve internetten sınavın çok zorlaştığını, kimsenin ilk girişte geçemediğini falan duyuyordum. Bahsettiğim zaman dilimi de 2016'nın ilk ayları. Sonra sınava girdim, gayet sakin bir şekilde aracı kullandım. Bir yerde şerit değiştirirken hata yaptım sadece. Ve ilk sınavda geçmiş oldum.

    Diyeceğim odur ki sakin olun. Heyecan yapmayın. Ezbere kullanmayın arabayı. Rahat olun ve doğaçlama hareket edin.
  20. 20
    ülkemizde en abartılan konu olabilir.
  21. 21
    Bağlı kalmanız gereken rotayı ezberlemeniz gereken sınav. Kurallara uyarak sürdürdüğünüz takdirde denk geldiğiniz sınav görevlisine göre geçersiniz ya da kalırsınız.
  22. 22
    önemli olan olayı denk geldiğiniz gözetmenin insiyatifidir. iyi niyetli birine denk gelirseniz sınavı geçersiniz. heyecan yapmayın, kurallara uygun sürüş gerçekleştirin. sınavı geçersiniz.

    yola çıkarken sinyal vermeyi unutmayın ^^
  23. 23
    T.c'de kolaylıkla alınan ama yurtdışında (avrupa) ehliyet almak için girilen ilk sınavda tek soru ile başarısız olup sonrasında gece gündüz çalıştığınız ikinci sınavda aldığınız ehliyet için tövbest dediğiniz noktada yurtta trafiğin neden böyle olduğunu anladığınız durumla karşılaştığınız sınavdır.
  24. 24
    Beş kez kaldığım sınavdır. Heyecan panik stres korku sağolsun yakamı bırakmadılar.
  25. 25
    (bkz: çekme oğul fakiri kimse beğenmez)

    21'inde giriyorum sınava, umarım geçerim. otomatik vitesle gireceğim.