kayıt

arşimet

  1. 1
    hamamda, tası yüzdürürken suyun kaldırma kuvvetini bulan yunan fizikçi, astronom, matematikçi, mühendis... eureka ya da daha bilindik adı ile evreka, evreka, evreka diye bağırarak hamamdan fırlamıştır. üç kez bağırmak önemli. tabi haliyle yakalanıp, hakkında işlem yapılmıştır.

    archimedes orijinal adıdır.
  2. 2
    müthiş bir buluş yapmasına rağmen, fizik falan bir kenara atılıp nedense hep buluş hikayesi anlatılırken çırılçıplak sokağa çıkıp "buldum buldum" diye bağırdığı kısmı vurgulanır. sanki tek derdimiz buymuş gibi... "tamam buldun da bu hal ne ulan?" diyenler illa ki olmuştur. adam efsane buluş yapıyor, 5 dk giyinmeye vakit ayıramıyor, başkasının bulmasından korkmuş olsa gerek... ya da bazı seviyesiz espri yapan tipler de vardır "başka şeylerin de kaldırma kuvvetini bulsaydın keşke, bu ne lan böyle ehehe, hap falan verelim mi geçen pop-up reklamda gördüm acayip etkiliymiş." diyenler vs... bu saçma diyaloglar, arşimet türk olsa ve günümüz teknolojisinde kesin olurdu.
  3. 3
    scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/...

    özlü sözleri vardır.
  4. 4
    evreka evreka diye bağıra bağıra hamamdan dal taşak çıkan antik yunanlı. evreşe buradan mı geliyor acaba.
  5. 5
    çok büyük adam çok. tee o zamanlar sicilya'nın tepelerine dev aynalar monte edip, güneşten toplanıp gönderilen ışıklar sayesinde yaklaşan düşman gemilerinin yelkenlerini yakıyormuş.

    biz ne yapıyorduk? büyüteçle karınca yakıyorduk...
  6. 6
    Büyük fizikçi olmasının dışında büyük bir matematikçidir de. Tüketme yöntemi( İntegral hesabının atasıdır) ile çemberin alanının çapının karesiyle doğru orantılı olduğunu bulan adamdır. Ayrıca bir çemberin içine 96 kenarlı bir düzgün çokgen çizerek pi sayisinin yaklaşık değerini gerçeğine çok yakın hesaplamıştır.