kayıt

iyi biri olmanın bir işe yaramaması

  1. 1
    yanlış bir tespit. iyi biri olmak vicdan masturbasyonu yapmanıza yarar. iyilik yaptım diye düşünerek vicdanınızı rahatlatırsınız.
  2. 2
    Karma diye bir şeyin varlığına inanmamdan mütevelli katılmadığım düşünce. Yapılan iyiliğin de kötülüğün de bir şekilde insana geri dönüşü oluyor. Ayrıca iyilik eğer karşılık bekleniyorsa çıkar olur. Yapılan kötülük de sanıldığı gibi kötülerin yanına kâr kalmaz çoğu zaman.
    Başkasına bir kurşun sıkıyorsan eğer, bir tane de kendin için hazırla sözü boşa söylenmiş bir söz değil.
    • yaptığı kötülükler yanına kâr kalmayan kötülerden bir örnek var mı hiç? üzücü ama bence kalıyor sanki ya :(
    • ben saddam örneği verilir falan diye düşünmüştüm bunu yazdıktan sonra. o kötüler neden hep doğu coğrafyasında peki ^^ batıda hiç mi kötü yok ^^
    • bu bakış açısı cidden mantıklı geldi bak.
    • o biraz da sorumluluk kültürünün ve birey bilincinin olmamasının yansıması gibi. hani bazı tipler vardır ya bir türlü bitiremez okulu veya bir işi yapamaz, ama hep bahanesi vardır. hoca, müdür, şu, bu vs. bir de öz eleştiri eksikliği gibi. biz napıyoruz ki ne olalım sorusunu sormamak. veya biz niye bu haldeyiz sorusu da aynı kapıya çıkar.
    • normalde insanlar veya toplumlar mevcut sıkıntı/rahatsızlık/hoşnutsuzluk durumundan kurtulmaya meyillidir, o yöne doğru çabalar ama bizde birazcık tersine mi desem yavaş mı desem işte öyle işliyor :D
      o cin iyiki bizimkilerden birine sormamış ^^
  3. 3
    herkes, karşısındakinde kendi yoksun olduğu yanları sever. Schopenhauer. Bir insan, size iyisiniz diye kötü davranıyorsa, onun eksik yanlarını sorgulayın, siz de bıraktığı eksikliği değil.