kayıt

vatanın basit bir toprak parçası olduğu gerçeği

  1. 9
    üçüncü dünya savaşı'nı engelleyebilecek tespit. eğer herkes vatanın basit bir toprak parçası olduğu gerçeğini kabul ederse, herkes dünya vatandaşı olursa ve bütün ülkeler birleşirse üçüncü dünya savaşı çıkmaz. milyarlarca insan ölmez. "ben vatanıma sahip çıkacağım, vatanım için ölürüm." derseniz rusyanın atacağı bir satan 2'yle veya amerika'nın atacağı birkaç atom bombasıyla türkiye'de bir tane bile canlı kalmaz. vatan uğruna ölürsünüz ve muradınıza erersiniz.

    üçüncü dünya savaşı'nı engellemek için daha iyi bir fikriniz varsa söyleyin, biz de öğrenelim.
  2. 8
    bir tespit. bir yazar hakkında bir şeyler yazıp sonra sildi. şuna benzer bir şeyler yazmıştı:

    vatanın basit bir toprak parçası olduğunu söylediğinizde uğrunda şehitler verildiğini söyleyeceklerdir. oysa ki o şehitlerin ölme sebebi de vatan kavramı.
  3. 7
    düşünsene çanakkale’de, inönü meydan muharebesi’nde falan şehit düşüyorsun. ya da bırak onları günümüze gel. sınır karakolunda gece 2’de nöbettesin. bir kör kurşunla yere yığılıyorsun. ne olduğunu anlamıyorsun. saniyeler içinde ölüyorsun. ne için? vatan için. sırf aynı vatanı paylaştığın insanların geride rahat yaşaması için. o rahat yaşaması için can verdiğin insanlardan bir tanesi de çıkıp “vatan basit bir toprak parçasıdır efendim.” diyor.
    oturmak için kullandığınız iki loblu organı değil de kafatası içindeki iki loblu organı düşünürken kullanacaksınız beyler.
  4. 6
    Savaşların vatan için yapıldığını zanneden sözde barış severler için(bkz: ırak), (bkz: Suriye )bunlara girilme sebebi enerji kaynakları*. Yoksa elin amerikalısı, rusu, Çinlisi ne yapsın senin kumunu, taşını, toprağını.
  5. 5
    "vatan" kelimesinin mantığı çok öncelerden gelen bir alışkanlıktır.

    insanların arazilerini koruması demek, ailesini ve yaşamını koruması demekti o zamanlar. Bu arazileri bir çatı altında toplayan devlet, ırk kavramı ile birleşince ortaya "vatan" kavramını doğurdu.

    şimdi "vatan" kelimesinin anlamını öğrendiğimize göre bakalım basit bir toprak parçası mıymış?

    zamanında insanlar kendi imparatorluklarını/devletlerini/kabilelerini genişletip geliştirebilmek için güce ihtiyaç duyarlardı. bu öncelerinde topraksal güç (yani verimli topraklar), sonralarında ise stratejik güç(boğazlar, ticaret yolları) olmuştur. Bu dönemlerde savaşlar işgal uğruna yapılır, işgal edilen yerler vergiye bağlanarak haraç tahsil edilirdi.

    O zamanlar insanlar ailelerini, topraklarını korumak için can verirlerken gerçekten "vatan" uğruna can veriyordu. Çünkü topraklarını kaybetmiş olma durumunun ve savaşlarda olan ırkçılığın, o insanlara verebileceği zarar çok fazlaydı.

    gelelim givepeaceachance adlı yazarımızın girdisine.

    öncelikle nick'inden anladığım kadarıyla kendisi bir hümanist.
    militarizm'den nefret eden ve dünyada toprak sınırlaması olmaması gerektiğine inanan bir arkadaş.

    inandığını varsaydığım saçmalıkları bir kenara bırakarak; "rusya'nın atacağı bir satan 2" veya "amerikan'ın atacağı biraz daha güçsüz atom bombası" dediği kısma odaklanalım.

    ülke yönetmeyi ve ülkeler arası savaş stratejisini rise of nations oynarmış gibi değerlendirmek çok yanlış. Amerika ve Rusya güçlü ülkeler olsa dahi kendi bulundukları gemiye sırf bir ülkeyle anlaşamadığı için delik açmayacak kadar zeki ülkelerdir. (bu dediğimi iki kere oku anlayamayabilirsin).

    zira "vatan" demek ailenin yaşadığı, senin doğduğun ve doyduğun topraklardır. "devlet" değil. Vatan konusu ile ilgili "amarika atom bonbası atarsa görürsünüz vatan muhabbetini" diyerek "vatan" muhabbetini sanki çok biliyormuş gibi konuşmak bence yanlış. "vatan" senin ailenin bulunduğu ve mutlu olduğun sınırdır.

    aileni ve yaşamını savunmak ya da kaçmak sana kalmış.
  6. 4
    mesela izlanda gibi sanırım.
  7. 3
    Şu bir gerçek ki, "vatan basit bir toprak parçasıdır" anlayışını kabul etmek hiçbir savaşı engellemez. Dolayısıyla benim göremediğim bir gerçektir. Yakın gelecekte "vatan basit bir toprak parçasıdır o yüzden senin olabilir putin amca, biz göçüyoruz" dersek iki Satan 2 'nin en azından birinden kurtulabiliriz belki. Fakat devletsiz yahudilerin tarihsel tecrübesine bakarsak batılı devletlerin çıkar çatışması olmasa bugün dünyada hiç yahudi kalmamış olacağını görebiliyorken, bunu savunmak ahmaklıktır. Atom bombası olayına gelince, japonlar bugün dünyaya yön veren milletlerden.
    • herkes vatanın basit bir toprak parçası olduğu gerçeğini kabul ederse ülkeler birleşir. ülkeler birleşirse savaşacak kimse olmaz.
    • Öyle bir ihtimale inanmak daha saçma.
  8. 2
    (bkz: hayallerde yaşıyor bazı ibneler)

    pembe götlü cihangir solcusu kafası ürünü olabilecek iddia, dünyayı ve insan denen yaratığı tanımak için einstein olmaya gerek yok amk ehehe...
  9. 1
    üçüncü dünya savaşı'nı engelleyebilecek bir tespit. eğer herkes vatanın basit bir toprak parçası olduğu gerçeğini kabul ederse, herkes dünya vatandaşı olursa ve bütün ülkeler birleşirse üçüncü dünya savaşı çıkmaz. milyarlarca insan ölmez. "ben vatanıma sahip çıkacağım, vatanım için ölürüm." derseniz rusya'nın atacağı iki tane satan 2'yle veya amerika'nın atacağı satan 2 kadar güçlü olmayan atom bombalarıyla türkiye'de bir tane bile canlı kalmaz. vatan uğruna ölürsünüz ve muradınıza erersiniz.

    üçüncü dünya savaşı'nı engellemek için daha iyi bir fikriniz varsa söyleyin, biz de öğrenelim.
    • Komik ve temeli olmayan söylemler. Uzun uzun yazmak isterdim ama hem yorgunum hem de insanların fikrini değiştirmek adını değiştirmekten daha zor.
    • uzun uzun yazmanıza gerek yok. eğer bir düşünceniz varsa bir iki cümleyle açıklayın lütfen. eğer yoksa sizi televizyon başına alalım.
    • Bir iki cümle yazmayacağım için uzun uzun yazamam dedim. :)

      Televizyonu tercih ediyorum zira a haber'de reis konuşuyor. :9