kayıt

suriyelilerin telefon görüşmelerinin ücretsiz olması

  1. 1
    içişleri bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan suriyelilere yönelik yatırım.

    suriyelilere dağıtılacak olan 60.000 adet ücretsiz telefon kartı sayesinde yurt içi ve 28 AB ülkesi ile diğer 13 ülkeyi ücretsiz arayabilecek. kartların en geç mayıs ayına kadar 15 ilde dağıtılması planlanıyor
  2. 2
    ve bunlar benim, bizim kesemizden karşılanacak. birçoğu işini kurmuştur en azından yolunu bulmuştur 4 sene civarıdır buradalar.
    birinci sınıf vatandaş gibi yaşamaları ve bizlerin üvey evlat görülmesi kanıma dokunuyor artık. hakkımı helal etmiyorum.
    • Hakkını tanrı almayacak, git ve hakkını iste.
    • Hiçbir şey. Çünkü çarkı tek başıma kıramam, tek başıma bağırıp çağırırsam kimse beni tınlamaz. Ki bu kadar global ve apartman hayatını benimsemiş bireylerden teşkilatlanıp buna tepki göstermesini, protesto etmesini, hükümeti eleştirmesini de beklemiyorum zaten.
      Bu söz sadece bir motto, böyle düşün yoksa sana git ve eylem yap diyemem çünkü bu tek başına bir işe yaramaz. Sadece garip olan milletimizin uyutulması ve belki bu Twitter'da popüler olan bir konu belki de gündemi takip etmiyorum ama en basitinden insanlar ışıklarını 1-2 dk kapatıp protesto edemeyecek kadar ya aptal ya da umursamaz. Gerçekten bunu dert edinen insan olduğunu pek sanmıyorum.
    • Gerçekten bunu dert edinen insan olduğunu pek sanmıyorum.
  3. 3
    sevindiren bir haberdir. ben daha buraya taşınan üst perde zengin birkaç suriyeli dışında birinci sınıf vatandaş gibi yaşayan suriyeli görmedim. %98'i perişan bir halde yaşıyor.
  4. 4
    "Onlar konuşur biz yaparız'' harbiden bu olsa gerek
  5. 5
    suriye'den vatandaslIk alIp turkiye'ye geri donmeyi istemek icin bir sebep daha. bu luks turk vatandaslarInda yok... *
  6. 6
    bedeli milli bütçeden değil ab hibe fonundan karşılanacakmış.
    twitter.com/...

    tabii bunun altında da ne var diye merak ediyor insan.
  7. 7
    Bence yetmez her ay maaşımızın yüzde 10'undan kesinti yapılarak Suriyelilere eskort hizmeti de verilsin. Sonra plajlarda falan kadınlarımızı taciz etmek zorunda kalıyor Suriyeli kardeşlerimiz. Ha bir de kesin AB fonundan karşılanır bu, kesinnn. Ab fonu dediğin senin reisin arabasının benzinine yetmez, tabii ki Sünni Arap kardeşlerimize biz domalacağız.
  8. 8
    Her zamanki gibi bir sputnik haberi. Çarpıtma, eksik bilgi, manipülasyon ve hatta provokasyon. Yaptıkları habercilik değil bunların. Bir hacı hoca sözü, bir suriyeli haberi. Bir hacı hoca daha, sonra bir suriyeli haberi daha. Sorsak Hükümet toplumu kutuplaştırıyor, insanları kaşıyor derler yüzsüz herifler. Öyle Haber yapıyorlar ki, haber sadece başlığı okuyup tespit ve nefret kusmak için atılmış. Metinde de başlıktakiler tekrar ediliyor.

    Haberi okurken önerilen haber de şuydu. kaynak "esnaf altınok". Gerekçe: arap turistlerle iletişim kurulamadığı için suriyelilere ihtiyaç duyuyorlarmış ama suriyeliler en çok parayı veren yere gidiyormuş. Vah vah bak görüyor musun? Sadece başlığı okuyan tengri biz menen ne diyor peki? Biliyorsunuz.
  9. 9
    haberin kaynağının sözcü olduğu düşünülürse bir durup düşünmeli.

    vallahi bıktım be şu kafadan,
    babamı her sabah sözcü gazetesi okurken gördüğümde içim parçalanıyor yemin ederim. Akit gazetesi neyse aynı provokatiflikte sözcü gazetesi var sağolsun, bildiğin işi gücü bırakmışlar sürekli Suriyelilere verilmemiş veya verilmeyecek şeylerin haberlerini yapıyorlar. İnsan hakları, ıdı vıdı, öğğğ, anti demokratik faaliyetler diye ağlarken bir yandan da böyle haberler yapmaları takdire şayan gerçekten.
  10. 10
    (bkz: kendi ülkende ikinci sınıf vatandaş yerine konulmak)

  11. 11
    Sözcü haberi olduğundan kesin yalandır. Çünkü Türkler üniversiteye sınavla girerken Suriyelilerin sınavsız girmesi, 1200 lira burs almaları, sağlık hizmetlerinden bedava faydalanmaları, hatta kanser ilaçlarına kadar tüm ilaçları bedava alabilmeleri, Türkler bir ev sahibi olabilmek için 20 yıl hayatlarını ipoteklerken, Suriyelilere bedava TOKİ konutu dağıtılması falan da hep sözcünün yalanlarıydı zaten.