kayıt

Garth Yeşilel

  1. 1
    Pek çok Westeros hanesinin ortak atası olan, İlk İnsanların efsanevi kralı. Bazı efsanelere göre İlk İnsanlara, Westeros'a göç etmeleri sırasında liderlik etmiştir. Bazılarına göre ise Orman'ın Çocukları ve devlerle iletişim kurabilen ilk ve tek insandır. Ona atfedilen bir diğer özellikse toprağı işlemeyi öğrenen ilk kişi olmasıdır.
    Garth tohumlarını sadece toprağa serpmiyordu. Kadınlara düşkün olan kralın kimi efsanelere göre yüzlerce eşi ve en az o kadar da çocuğu vardı.

    Adaşı olan büyük oğlu Bahçıvan Garth, Targaryen Fethi'ne kadar Menzil Krallığı'nı yöneten Gardener Hanesi'nin kurucusudur.
    Meşe John isimli iki buçuk metre boyundaki oğlu Oakheart Hanesi'nin atasıdır. John'un annesi bir devdir.
    Asma Gilbert isimli oğlu, Arbor Adası'na hükmeden Redwyne Hanesi'nin atasıdır. Efsanelere göre Gilbert üzümden şarap yapmayı keşfetmiştir. Bugün bile Arbor Şarabı Westeros'un en kaliteli şarabıdır.
    Tilki Florys isimli zekasıyla meşhur kızı üç defa evlenmiş ve üç evliliğinden de birer hane filiz vermiştir. Florent, Peake ve Ball haneleri onun soyundan gelir. Hatta bazı efsanelerde Lannister Hanesi'nin kurucusu olan Zeki Lann'in Florys'in piç oğlu olduğu söylenir.
    Bakire Maris isimli en güzel kızı Hightower Hanesi'nin kurucu Uthor Hightower ile evlenmiştir. Maris ile evlenecek kişiyi belirlemek için yapılan turnuvaya elli lord katılmıştır.
    Okçu Foss isimli yay çekmede mahir olan oğlu Fossoway Hanesi'nin atasıdır.
    Kanlı Bıçak Brandon isimli oğlu, Mimar Brandon Stark'ın ve dolayısıyla Stark Hanesi'nin atasıdır.
    Meşekalkan Owen isimli oğlu Kalkan Adaları'nı fethedip, adalardaki hanelerin atası olmuştur.
    Avcı Harlon ve Boynuz Herndon isimli ikiz kardeşler Boynuz Tepe Kalesi'ni inşa edip,bir orman cadısını eş olarak paylaşmışlardır.* Tarly Hanesi'nin ataları olmuşlardır.
    Kırıcı Bors isimli yirmi adamın gücüne sahip olan oğlu Bulwer Hanesi'ni kurmuştur. Bors gücünü korumak için sürekli boğa kanı içermiş.
    Kızıl Göllü Rose isimli kızı Crane Hanesi'nin atasıdır. Bisr derideğiştiren olan Rose, turna kılığına bürünebilirmiş
    Tatlı Ellyn isimli kızı Beesbury Hanesi'nin kurucusudur. Arıcılığı ve bal sağmayı öğrenen ilk kişidir.
    Altınağaç Rowan isimli sarı saçlı kızı Rowan Hanesi'nin kurucusudur. Bazı efsanelere göre Zeki Lann, Tilki Florys'in değil Rowan'ın gayri meşru oğludur.

    Yazarın bu konuyla ilgil diğer girdileri için (bkz: westeros'un tarihi ve irfanı)