kayıt

aşı yaptırmaya mecbur değilim hareketi

  1. 1
    çocuklarına aşı yaptırmayan, eğer yaptırırlarsa ms, otizm gibi hastalıklara yakalanacağını, hiç bir bilimsel dayanağı olmayan söylentilere dayandırarak, sadece kendi çocuğunun değil toplumun da sağlığını hiçe sayan, toplumun en altından en üstüne kadar her yerden üyesini bulabileceğiniz, "ben beyinsizim" diye haykıran ebeveyn hareketi.

    gerçekten şu devirde cahil kalmak sadece ve sadece tembelliktir benim gözümde. yani aç, araştır, oku bu denilenlerin bir altyapısı var mı? kim ortaya atmış? bu hipotez defalarca gözlemlenmiş mi? yok. komplo sevici kesim bayılır böyle şeylere. çocuğuna aşı yaptırmayan komplo sevici ( ki bunların içinde prof.'lar filan da var ) insanların benim gözümde "dünya düzdür" diyenlerden hiç bir farkı yok.

    eğer sözlüktede böyle insanlar varsa bana mesaj atabilir. tartışabiliriz. bir kişiyi bile bundan geri çevirebilirsem ne mutlu bana. ortadan kaldırılan kızamık, su çiçeği, çocuk felci gibi hastalıkları tekrar peydah edeceksiniz başımıza. çocuk oyuncağı değil bu. şunlar bir kaç çocuk hastalığı ve çocuğunuza neler yaptığı. iyi bakın;

    Çocuk Felci (Polio):

    -Kalıcı sakatlık nedeni olan ciddi viral bir hastalık.
    -Su ve yiyecekle geçiyor, barsaklardan emileren santral sinir sistemine gidiyor.200 kişide bir oranında kalıcı felç yapma ihtimali var.
    -Felç olan hastaların %5-10’u solunum kasları da felç olduğu için ölüyor.
    -Aşılama programları sayesinde 1980’lerdin sonunda yılda 350 000 vakadan yaklaşık 1600 vakaya gerilemiş durumda.

    çocuk felci

    Kızamık:

    -Solunum yolu ile geçen çok bulaşıcı viral bir hastalık.
    -İlk belirtiler 10-12. günde ortaya çıkıyor: ateş, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık ve ağız içinde beyaz noktacıklar.
    -Birkaç gün sonra yüzde döküntü başlıyor ve vücuda yayılıyor.
    -Zatürre, ağır ishal, körlük ve SSPE (Subakut Sklerozan Panansefalit) denen beyin iltihabına bağlı kalıcı zeka geriliğine neden olabilir.
    Son yıllarda MMR aşısı sayesinde sıklığı %78 oranında azalmış olmasına rağmen ( 2000’lerde yılda 773 000 ölümden, 2008 yılında yılda 164 000 ölüme geriledi) aşılanma oranları düşen bölgelerde görülme sıklığı artıyor.

    Kızamık: Körlük ve SSPE denen beyin iltihabı sonucu kalıcı zeka geriliğine neden olabilir

    Menenjit (Meningokoksik):

    -Neisseria menegitidis isimli bir bakteriye bağlı olarak ortaya çıkan ciddi beyin zarı iltahabı.
    -Bakteri insandan insana öksürme veya konuşma sırasında solunum yolundan havaya fırlayan damlacıklarla geçiyor.
    -İlk belirtileri ense sertliği, yüksek ateş, ışıktan rahatsız olma,sersemlik hali, baş ağrısı ve kusma.
    -Erken tanı konsa bile tipik olarak hastaların %5-10’u belirtilern başlamasından 24-48 saat içinde ölüyor. Kalan hastaların %10-20’sinde kalıcı beyin hasarı, sağırlık, öğrenme güçlüğü gibi sekeller kalabiliyor.

    (link: Menenjit: Yakalandıktan sonraki 48 saat içinde ölüme veya kalıcı nörolojik problemlere neden olabilir
    : yalansavar.files.wordpress.com/...)

    kaynak: yalansavar.org
  2. 2
    Sevgili bilimden ve toplumdan uzak yazarlarımız,

    Aşı çok geniş bir konu. Çeşit çeşit aşılar mevcut. İnsanların doğumdan itibaren başlayarak çoğu ülkede zorunlu olarak olduğu 20'den fazla çeşit aşı var. bu aşıların hepsinin içeriği çok farklı. Haliyle her insan üzerinde aynı etkiyi oluşturmuyor.

    Alerjik hastalıklar ve yetişkinlikte geçirilen hastalıkların kaynağının bu aşılar olup-olmadığını şuan için sadece istatiksel olarak bilebiliyoruz. Ve yüzde 15lik bir oran bize bu ve benzeri hastalıklara aşıların sebeb olduğunu söylüyor.

    Aşının içeriğinin insan üzerindeki etkisinden ziyade, bu aşıların birde güvenirliği söz konusu.

    Her haltın olduğu gibi aşı kalitesi diye bir şey söz konusu. Aşıların kullanma tarihleri, nerede üretildiği, kaç testten geçirildiği, aşıyı üreten markanın güvenirliği gibi etkenler var.

    Allah aşkına kaç tane anne baba çocuğu aşı olurken olacağı aşının tarihine bakıyor?

    Aşı işi tamamen büyük belirsizlik taşıyor.

    Anne babaların çocuklarına aşı yaptırmama konusunda gerçekten haklı olduğu noktalar var. Çocuğun aşı olmaması çocuğu hiç etkileyembilir. Ki bu örnekler sayıca çok fazla. Nineleriniz büyük akrabalarınız sizce aşı nedir biliyor mu? Her şey genlerle alakalı. Ayrica böyle insanlara hakaret etmek gereksiz eleştiri yapmak hele ki ahlaki sınırları aşıp eleştirmek sizi iğrenç biri yapar.

    Abd'de artık anne karnındaki bebeğe yapılan test ile doğacak insanın hayatı boyunca yaşayacağı tüm hastalıklar ortaya çıkarılıyor.

    Aşı işi için yapılan yorumlar tamamen araştırma sonucu. Bari gidin yorum yapacaksanız araştırmalara göz atın. Ve gidipte en bilinen en şey aşıları bulup boş boş konuşmayın.

    Bence aşılar yapılmalı mı? Evet yapılmalı. Ama kalitesinden eminsem yapılmalı. Hoop çin'den gelen aşıyı kullanmam.

    Ben gerçekten böyle hemen sadece kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan, hatta hakaret eden insanlara acıyorum. Çok vasatsınız. Hiçbir şey araştırmayı okumayı bilmiyorsunuz. Lütfen kitap okuyun, kitap olmasa bilim dergileri okuyun, o da olmasa üniversite tezleri pdf halinde var onları okuyun. Şuraya kızamık bla bla yazmayın.

    • merhaba tartışma adabından yoksun red. nerden biliyorsun araştırma yapmadığımı?

      "alerjik hastalıklar ve yetişkinlikte geçirilen hastalıkların kaynağının bu aşılar olup-olmadığını şuan için sadece istatiksel olarak bilebiliyoruz. ve yüzde 15lik bir oran bize bu ve benzeri hastalıklara aşıların sebeb olduğunu söylüyor. "

      şu yüzde 15'lik istatistiki veriyi atar mısın bana? nerde kaynak görelim.
    • "çocuğun aşı olmaması çocuğu hiç etkileyembilir" evet. çocuğun ölme riskini alıyorsan.
    • "nineleriniz büyük akrabalarınız sizce aşı nedir biliyor mu?" evet çiçek aşısı 1930'larda başlamış türkiye'de zorunlu olarak. yani biliyorlar. 70'lerde de çiçek hastalığı aşılar sayesinde yeryüzünden siliniyor zaten. sen şimdi ninelerine büyük akrabalarına sor bakalım çocuk felci, menenjit ne diye anlatsınlar sana.
    • "aşı işi için yapılan yorumlar tamamen araştırma sonucu. bari gidin yorum yapacaksanız araştırmalara göz atın. ve gidipte en bilinen en şey aşıları bulup boş boş konuşmayın." allah aşkına bak bunların hepsinin kaynağını at bana. nerdeymiş bu araştırmalar biz görmüyoruz. bilim adamları görmüyor. ama sen görüyorsun. kaynak ver. gerçi belli de kaynak neresi...
    • son olarak tarihi geçmiş aşıları sağlık bakanlığı kullandırtmıyor zaten. aşıları da çin'den almıyoruz nerden bu kanıya vardın bilmiyoruma ama. bana araştırma yapmıyorsun diyip kendin 0 araştırmayla karşıma geliyorsun. dilin tutulur kalırsın öyle işte. bilimle tahmin edemeyeceğin kadar iç içe biriyim. sert kayaya çarptın. yazdıklarımın birine de cevap verecek argumanın, destekleyici istatistiki verin olduğuna da inanmıyorum. hepsini uydurup yazdın işte. eyvallah.
  3. 3
    diger asIlar icin bir sey diyemem ama bu hareketin en buyuk savunucularInIn bile en azIndan cocuk felci konusunda ses etmemeleri gerekir. tamam hastalIk asI sayesinde artIk yaygIn degil fakat bu ileride olmayacagI anlamIna da gelmez.
  4. 4
    aymd şu rezilliğe bakar mısınız? 1.madde yanlış. 2. madde yanlış. 3.madde yanlış. şu cümleleri kurmadan önce bir kontrol et dimi. bir de afiş basmışlar.
    faydasız aşıların öncesi ve sonrası
    www.youtube.com/...
  5. 5
    sakın yavaş yavaş yayılan hastalıklardan suriye'lileri sorumlu tutmayın. bunların yaygınlaşmasındaki neden ( daha da artıcak devlet sert bir şekilde cevap vermezse ) bu avrupalılardır. kızamık da yine görülmeye başlandı ve fransız bir turist vasıtasıyla ülkemize giriş yaptı. insanlara çocukları ölmesin diye yırtınıyoruz. üstüne suçlu oluyoruz.

    www.bbc.com/...
  6. 6
    tam donanımlı çocuk larIn annelerinin savundugu hareket.
  7. 7
    "sadece sizin enikleriniz zarar görse problem değil, siz aşı yaptırmadığınız zaman toplumdaki diğer çocuklar da tehlike altında olacak. o yüzden siktirtme donanımını yaptır eniğine aşıyı" diyerek karşıt olduğum hareket.
  8. 8
    "Sana soran oldu mu?" diye sorulması gerek.
    Sağlıkla ilgili salgın oluşturabilecek konularda ayşe teyzenin beş bilezikli gelinine fikir soramayız arkadaşım!
    O sıpasını instagramda üç like fazla almak için evirsin çevirsin.
    Bırakın da bu konuya laboratuvarlarda ömrünü çürütenler karar versin.
  9. 9
    yaptırmayınca aşı başın göğe mi ericek
    ülke bok çukuruna yuvarlanıyor gel Starbucks'ta cool lime İçek
    cool lime 18 lira olmuş, oralete mi geçsek
    sahi kimin tarafında lan bu doğu Perinçek.
  10. 10
    Wallaxi de billaxi mecbur değilim, olanı da ziksinler. Aşılar geldi, şimdi de koronanın uzun dönem etkileriyle mücadele üç yıl sürecek diyorlar. ahahaha :dddd bakın ilerde şu sokakta maskeyle dolaştığınız zamanlar için tarihin en büyük örgütlü zekasızlığı diyecekler. seni aptallığa zorluyorlar, maskeni çıkardığın için ceza yazmayı da ihmal etmiyorlar :ddd klas hareket.....
  11. 11
    En üst düzey zeka şeyi. Mecbur değilim. Nokta.