kayıt

Kuran kursu

  1. 1
    Genelde din eğitimi adı altında zorbalıkla eğitim verilen yer. Dinde zorlama olmamasına rağmen çocukları korkutarak bir şeyler öğretmeyi amaçlıyorlar. Sonra da sağlıksız, psikolojik sorunlu insanlar topluma karışıyor.
  2. 2
    Gidip de sosyalleştiğim gayet sağlıklı eğitim aldığım ve öğretimimi de aksatmama sebep olmayan beni huzura boğan* kuruluşlardır fakat şu anki hali ya da bazılarının durumu tartışılabilir, bende olumlu izler bıraktı.

  3. 3
    Kuran okumayı bilmekten başka vasfı olmayan pek çok insanın da din eğitimi vermek üzere görevlendirilebildiği yer. Dini konularda yeterli bilgisi olmayan ve anlattıklarını içselleştirememiş bu kişilerden dinin öğrenilmesi de kimi sorunlara yol açıyor tabi. Bazen bu yerler hurafelerin yayılmasına öncülük dahi edebiliyor.

    Tabi olması gereken bu kurslarda daha özenli eğitim vermektir fakat müslümanlar olarak kalite düşüklüğünü en belirgin şekilde ortaya koyduğumuz yerlerden biridir kuran kursları. Yine de bana çok güzel kazanımlar sunan hocalarımı hayırla anıyorum.
  4. 4
    13 yaşımda iken 1 yıl boyunca gittiğim, Kur'an'ı Arapça okumayı öğrendiğim Türkçe kuran okunmasına karşı olan bı kurumdu.
    Dayak hakaret tüm hocalarda standart donanım olarak gelirdi.
    Avuç iclerimize kösele ev terliğinin tabanı ile vururdu şerefsizler, hemde sadece Arapça okumada hata yapıyoruz diye. Hala ev terliği görünce o pezemenk hocalara saydiririm.

    Bugünkü inanç yapım üzerinde çok emekleri var o kursların.
  5. 5
    babamın hiçbir çocuğunu göndermediği kurs. aylemizde annemden başka allah'a inanan yok.
  6. 6
    Yedi yaşımdayken sağlam dayak yediğim yer. Dinden soğuma sürecimin ilk adımıydı.
  7. 7
    Şu sahte hocalar, kursa gittiğinde döven hocalar, çocukları taciz etmekten geri kalmayan tipler yüzünden gitmedim hiç kuran kursuna. Çocukken nedenlerini açıklayamıyordum aileme fakat haberlerden gördüklerimden ve çevremden duyduklarımdan sağlam etkilenmiştim.

    Zaman gösterdi, yaşımı başımı aldım. bu kuran kursu hocalarının hiçbir konuda masum olmadığını gördüm ve çocuk aklıma teşekkür ettim.