kayıt

efsane westeros savaşçıları

  1. 1
    serinin yazarı g.r.r. martin'e göre 6 tane olan fakat yine yazarın yazdığı bazı savaş sahnelerinde ve karakterler aracılığıyla verdiği bilgilerde 8-9'a kadar çıkabilecek savaşçılardır.

    1) (bkz: daemon blackfyre) => kendisi bir targaryen piçi olmakla beraber, babası tarafından meşrulaştırılmış ve hanenin sembollerinden olan blackfyre'ın verildiği çocuktur. kendisini savaş alanında görenler (bkz: savaşçı)nın kendisi -westeros'taki 7 tanrıdan biri- gibi dövüştüğünü söylerler.

    (bkz: kılıcı taşıyan kral)
    (bkz: tanrı)
    (bkz: gaspçı)

    ''daemon o gün durdurulamazdı.''

    2) (bkz: aemon targaryen) => ''dragonknight'' olarak bilinen ve yaşamış en iyi şövalyelerden biri kabul edilen targaryen kral muhafızı. adına en fazla şarkı yazılan şövalyedir.

    (bkz: ejderha şövalyesi)

    3) (bkz: arthur dayne) => dizi serisinde ned stark ve adamlarını patates ederken gördüğümüz şövalye. mad king'in 7 kral muhafızından biri. ned stark, jaime lannister, barristan selmy gibi farklı düşüncelerdeki karakterlerin bile efsane olarak gördüğü bir adamdır.

    (bkz: sabah kılıcı)

    ''ben arthur dayne'den öğrendim, sağ eliyle işerken sol eiyle beşinizi birden öldürebilirdi.''

    4) (bkz: barristan selmy) => dizi serisinde 3-5 çapulcu tarafından öldürülen efsanevi savaşçı. yazara göre arthur dayne ile eşittir ve şansları %50dir. ''cesur'' barristan herkesin saygı duyduğu efsane bir savaşçıdır, joffrey bebesi kral muhafızlığından atmıştır kendisini.

    (bkz: cesur barristan)

    ''o bir ressamdı, sadece kırmızı kullanan bir ressam.''

    5) (bkz: cregan stark) => kendisi hakkında pek bilgi bulunmamakla birlikte listede şövalye olmayan tek karakterdir. aemon targaryen kendisiyle kısa bir dövüş yapmış ve şimdiye kadar onun kadar iyi bir kılıç ustası görmediğini söylemiştir

    6) (bkz: jaime lannister) => kral katili. yasıtlarının cocuk olarak nitelendirildiği yaşta en çok korkulan savaşçılardan olan ''gülümseyen şövalye'' ile dövüşmüş, 13 yaşında meydan dövüşü turnuvası kazanmış, 15 yaşında tarihin en genç kral muhafızı olmuştur.
    (bkz: kral katili)
    (bkz: lannister aslanı)
    (bkz: altın el)
    (bkz: yeminbozan)

    ''brienne, jaime lannister'la ormanda yaptığı dövüşü hatırladı. jaime zindanda geçirdiği günler yüzünden zayıftı ve elleri zincirliydi. buna rağmen tek yapabildiği adamın kılıcını kendinen uzak tutabilmek olmuştu. gücü yerindeyken ve onu engelleyecek zincirleri yokken kimse onun karşısında duramazdı.''
  2. 2
    serimize ilk entry'deki seviyede olmasalar da onlara en yakın diğer savaşçılarla devam ediyoruz.

    (bkz: robert baratheon)

    serinin başlangıcındaki göbekli kral. lyanna'yı kaybettikten sonra kendini salmış ve bir savaşçıdan çok ayyaş, şişman ve umursamaz bir adam olmuştur. fakat gençlik döneminde robert bir efsanedir, çok güçlüdür hatta rhaegar targaryen'i tek bir çekiç darbesiyle zırhını delerek öldürmüştür.

    (bkz: gaspçı)
    (bkz: ejderhasız fatih)
    (bkz: trident şeytanı)

    ''robert baratheon'un bir boğa kadar güçlü ve savaş alanında korkusuz olduğunu söylüyorlar.''

    (bkz: rhaegar targaryen)

    mad king aerys'in büyük oğludur. seride çoğu karakter tarafından saygı gören bir karakterdir. savaşmayı hiç sevmediği fakat gerektiğinde harika bir savaşçı olduğu söylenir.

    (bkz: vadedilmiş prens)
    (bkz: gümüş prens)

    ''rhaegar asilce savaştı, rhaegar yiğitçe savaştı, rhaegar onurluca savaştı ve rhaegar öldü.''

    (bkz: gerold hightower)

    son targaryen hükümdarı aerys'in kral muhafızlarının lord kumandanıdır. çok güçlü ve sert mizaçlı bir adam olduğu söylenir. belki de tarihin en iyi kral muhafızlarının lord kumandanı olması bile yeterlidir nasıl bir savaşçı olduğunun anlaşılması için.

    (bkz: beyaz boğa)

    "O Beyaz Boğa'ydı, sonuna kadar sadık ve benden daha iyi bir adam, herkesin kabul ettiği üzere. "

    (bkz: gwayne corbray)

    Kral Daeron II Targaryen döneminde Kral Muhafızları'nın bir üyesidir. kızıl çimen savaşında, daemon blackfyre ile yaklaşık bir saat boyunca dövüşmüş ama kaybetmiştir.

    ”Derler ki ne zaman Karaalev ile Kimsesiz Leydi birbiriyle çarpışsa, çıkardıkları ses beş kilometre öteden duyulabilirmiş. Yarı çığlık yarı melodi gibi bir ses. Ama en sonunda Leydi sendelemeye başladığında Karaalev, Sör Gwayne’in miğferini delip geçti ve şövalyeyi yere serdi. Daemon, atından inip düşmanının toynaklar altında ezilmediğini gördüğünde, Redtusk’a onu sırtlamasını ve yaralarına baktırmak için üstadlarının yanına götürmesini emretti.”
  3. 3
    (bkz: garlan tyrell)
    (bkz: oberyn martell)
    (bkz: loras tyrell)
    (bkz: brienne of tarth)
    (bkz: Gregor clegane)
    (bkz: sandor clegane)

    İlk iki girdideki savaşçıların klasmanına gelemeyen ama diğer kofiklerden daha iyi olan savaşçılardır.
  4. 4
    En iyi savaşçının jaime lannister olduğu ortaya çıkan liste. Ejderha öldürmüş çılgın bir adamın -euron greyjoy- ölmeden önce son sözü ve övünç kaynağı jaime'yi öldürmek..

    (bkz: ben jaime lannister'ı öldüren adamım)
  5. 5
    (bkz: Arthur Dayne)

    Az daha Eddard dahil herkesi biçiyordu piç.