kayıt

e-devlet'in soyağaçlarını yayınlaması

  1. 152
    göçmen olduğumuz için yer isimlerine bakıp araştırmak istedim gece gece. bu sefer buldum sanırım. keşke daha öncesini bilsem nasıl yaparım bilmiom ama. ayrıca bir akrabamın ölüm günü ile benim doğum günüm yıl hariç aynı :(
  2. 151
    harika servistir. memleket lobisi kurmak isteyen arkadaşlara dahil olabileceğim memleket lobilerini gösteren entrymi tekrar bırakıyorum.

    (bkz: #1784742)
  3. 150
    Dedelerimin atalarımın ne kadar üşengeç olduğunu gösteren hizmet. Minimal adres değişikliği yapmışlar, hep aynı yerde oturmuşlar hiç göçmek şehir değiştirmek istememişler..
  4. 149
    Kendi çapımızda dönüp durduğumuzu gösterenn hizmet. Ne bileyim bi yurtdışına açılın bi egeye gidin. Ama yoookkk çapsız çapsız işler.
  5. 148
    e-devlet kuruldu kurulalı en fazla yararlanılan hizmeti olmuştur.
  6. 147
    Bir heyecan annemi arayıp sorduğumda babamın annesinin annesine kadar bildiğini öğrenmemle benim içinde hayal kırıklığı olmuştur.
  7. 146
    hayal kırıklığına uğramama sebep olmuştur. anne tarafımdan daha ötesini, köyün kitabındaki açıklamadan* zaten biliyorum. e devlette anne tarafımdan dedemin babası var sadece. ancak biz dedemin dedesinin babasına kadar biliyoruz. *
    baba tarafım da fecaat. sadece dedemin babası var. biz dedemin dedesinin dedesine* kadar biliyoruz.

    aslında üzüldüğüm nokta şecere tutma kültürümüz olmaması. yahudiler bu konuda çok iyiymiş. düşünsenize, 1400lerdeki dedenizi falan biliyorsunuz. hayali bile güzel. bizim en fazla 1830lara kadar gidiyor. 200 yıl bile değil. lan nerde bu insanlar? hiç mi aktarmadınız, hiç mi sormadınız amk. yine bu kitabı çıkaran amca sağ olsun inanılmaz bir amme hizmeti yapmış. eğer baba tarafımda olsaydı böyle bir hareket, uğraşır, günceller ikincisini çıkarırdım.
  8. 145
    dudu, gülüşah, habibe gibi isimlerle acaba hangi kabileden geliyorum diye düşündürüp;

    reyhan dede ile bilgisayarı kapattıran yayınlamadır.
  9. 144
    Trabzon var, kumanova var, karaferye var, selanik var, gelemerye var.

    Ulan bunların arasında bir de ufacık bir köşede bayburt var. Nası girdin olum sen oraya?

    i.hizliresim.com/...
  10. 143
    Şifremi unuttuğum için müsait bir zamanımda gidip değiştireceğim, 'balkan göçmeni yengemin aynısınız o kadar benziyorsunuz' laflarından sonra hafif tırssam da babamın zamanında anneme kıpçak boyuna dayandığımızı söylemiş olması biraz rahatlatıyor. Türk kemiğimi de kontrol ettim yerinde, ehe.
  11. 142
    zaten bildigimiz seyler cIktI. bizde babam girdigi icin babamIn babasInIn babasIna kadar gorunuyor ve hep caykara.

    babamIn kuzeninin yaptIgI soyagacI bile bundan daha detaylIydI.

    neyse en azIndan erm*ni ar*p veya r*m cIkmadIgImIz devlet tarafIndan tescillendi
  12. 141
    Hiç üşenmeden oturup soyağacımı tablolaştırdım a4 kağıtta. Çok daha iyi oldu bu şekilde. Resmen şifreleri çözmüş gibi oldum. Benim babam ailesi ile ilgili pek konuşmadığı için baba tarafında çok bilgi eksikliği var bende. Bu soyağacı çok işe yaradı. Hâlâ birkaç eksik var ama. Mesela babamın babaannesinin soyismi var ama dedesinin soyismi yok. Ayrıca soyismi olmayan kişinin ölüm tarihi de yok. Bizim soyisim de tam orada değişiyor. Soyadı kanunu çıktığında dul olan kadınlar neye göre soyad almış acaba? Gerçi o erken mi ölmüş bilmiyorum. Ben bu olayı bir türlü tam çözemedim. Bu kez çözeceğim sanırım.

    Lan keşke yan soylara da bakabilsek be. Efsun bir soyağacı yapardım.
  13. 140
    Bir tarafımın kumanova diğer tarafımında ise Romanyalı olduğunu öğrendim. Tisikkir idirim e-devlet
  14. 139
    bana senin soyağacı neyine hadsiz, soysuz yallah nüfus müdürlüğüne köpeği çekmiş e-devlet uygulaması.

    arap falan çıktım da kalbim kırılmasın diye mi söylemiyorsunuz lan.
  15. 138
    Babamın tayfa hep aynı yerde kalmış değişmemiş gelin almışlar civar köylerden ama yine aynı kütük. Babamın anne tarafında Kırıkkale’den bir gelm durumu olmuş onun öncesi Yok. Annemin dedesinden öncesi Yok. Onlar da Erzincan Tercan dan gelmişler. Kaldı ki annemde biliyormuş dedesini zaten.

    Ama benim için bu isimler inanılmaz anlam taşıyor. Böyle bir isimden ziyade o yaşanmışlıklar o hayat hikayesi hepsinden ayrı ayrı dinlemek isterdim. Ne bileyim Doğum ölüm zaman hayat benim için hep bir soru işareti hep tanımsız kavramlardı şimdi iyice bir değişik duygular içerisine girdim.

    Çok enteresan çoook.

  16. 137
    baba tarafımdan "dedemin babasının annesini" öğrenmiş oldum. en eski kayıt da o, 1845'te doğmuş. onun da babasının adı yazıyor ama bilgi yok. yani 1800lerin başına kadar gidiyoruz sanırım.

    1830'lardaki ilk nüfus sayımı mı yoksa 1829 edirne andlaşması mı etkili, bilemiyorum. zira 1845'te de posof'ta yaşıyormuşuz. ama sanırım ahıska'dan göçümüzün altında bu andlaşma var. araştırmak lazım.

    anne tarafımdan, normalde, "dedemin dedesinin babasına" kadar biliyorum. ömer dede. bu listede ise "dedemin babası" var. 1903 doğumlu. ondan iki kuşak öteye elli sene gitsek, 1850ler çıkar.(ki daha da gidiyormuş dediler)

    yani bana farklı bir bilgi vermedi o kadar da. ama güzel hizmet, belgelenmiş oldu.
  17. 136
    1824 doğumlu 5. neslime kadar trabzon'un aynı ilçesinden dışarı adım atmamış, etrafı bir kez olsun merak etmemiş atalarımın istikrarına, karadeniz sınırlarını aşarak darbe vurmuş bir son nesil olduğumu öğrendiğim liste.

    şuşuka, durmi, hacula gibi isimlerin yanında sırma'yı, nazlı'yı nasıl akıllarına getirebilmişler sorusunun uyandırdığı merak dışında bir numarası yokmuş listenin, hayallerim yıkıldı. allah rahmet eylesin.
  18. 135
    Sanırım sadece benim bakamadığım şey. Dedelerimi istiyorum lan : (
  19. 134
    Benim için tam bir fiyasko oldu. Dedemin dedesine kadar kayıt var sadece. Zaten halihazırda dedemin dedesinin dedesini biliyordum. Barak yöresinden hiç çıkmamışız.
  20. 133
    ölmüş, ölmüş, ölmüş, ölmüş... sağ.
    demek ki sıra buna/bunlara gelmiş diye düşünüp anlık bir tuhaf oldum.
  21. 132
    Gerçekten 5 kuşaktır falan istanbulluyum. Bunu bilir kişilerden duymak hoşuma gitti, lol.
    Neyse torunum hanımefendi ya da beyefendi gerçekten 7 kuşak istanbul hanımefendisi/beyefendisi olacak. Teşekkürler canlarım.
  22. 131
    twitter.com/...
  23. 130
    Nüfus müdürlüğüne git dedi bana. Ortamlarda selanik göçmeni demeye devam.
  24. 129
    Benim vizyonsuz soyum insan hiç mi başka yere gitmez hadi başka yere gitmiyorsun bari isimleriniz farklı olsaydı da torunlarınıza verseydim isimlerinizi kırgınım heyat sana.
  25. 128
    Bir türlü şifre alamadığından bakamıyorum. Acaba bu tanrının işareti falan mı? Artık bakmamam gerektiğini düşünmeye başladım.