kayıt

kadın olmak

  1. 1
    nereden bakarsan bak birilerinin beklentilerinde yer edinmektir.

    mesela yazısı çirkin kız öğrenciyi alalım ele. bir kız öğrencinin her şeyden önce yazısı güzel olmalı. olmalı ki çevre sıralardaki erkek arkadaşlar kopya çekerken zorlanmasın. hem yazısı güzel olmazsa yarın öbür gün evi de çekip çeviremez bu.
  2. 2
    Klozetteki mavi suyun yeşile dönüşünü izleyememektir.
  3. 3
    hayatını söke söke kazanmayı gerektirir.
  4. 4
    neden bilmiyorum fakat bana hep komik gelmiştir.

    p.s: kadın değilim.
  5. 5
    (bkz: kadın doğulmaz kadın olunur)
  6. 6
    (bkz: ayakta işeyememek)
  7. 7
    tek zevkli kısmı var onu da söylersem herkes cinsiyet değiştirir ondan söylemicem
    t: yaşanılan coğrafyaya göre değişir ancak genel anlamda zordur
  8. 8
    etik manada ne kadar tartışmalı olsa da bazen budur;

    www.youtube.com/...
  9. 9
    kız iken bekareti bozdurup kadın olmaktır. kadın olmak isteyen kızlar mesaj atsın.
    • 10
      bu toplumda zor olandır.

      erkeklerden herhangi bir eksikliği olmasa da, öyleymiş gibi gösterilmeye çalışılır.

      genelde küçümsenir.

      bazen aklı, bazen duyguları, bazen becerileri, bazen fikirleri.

      onun yarısı etmeyecek erkekler tarafından küçümsenir.
    • 11
      cennet garantidir
    • 12
      bakın şimdi beyler ılık gibi entry geliyor.

      türkiye'de kadın olmanın başlıca zorluklarındandır internet üzerinden sürekli mesajlara bakmak, maruz kalmak. ben silkroad diye bir oyun oynuyorum, 50 kişilik ekibim var. private serverlara geçiyoruz. geçtiğimiz serverlarda da aşağı yukarı klan başı 500-600 lira bırakıyoruz tl ile bişeyler almak için.

      tabi sayfamızı falan gören private server sahipleri sürekli mesaj atıyor bana klan başkanı olduğum için. böyle, merhaba m7 bey serverımızda sizin gibi sağlam bir ekibi görmek isteriz, merhabalar mutlaka siz gibi güçlü ekipleri aramızda görmek istiyoruz diye.

      aq hayır diyorum anlamıyorlar. böyle sikecek abazan gibiler. çeşit çeşit iltifatlar, gelirsen seni böyle hoplatıcaz şöyle domaltıcaz.
      kuran çarpsın kadınları bi kez daha anladım. çok zor ülkede kadın olmak.
    • 13
      Kadın olmak gerçekten zordur. Kadın olmak demek evlenip kocadan para beklemek değildir. Akşama kadar dedikodu yapıp, gün gün dolaşmak hiç değildir. Yani kadın olmak asalak bir hayat asla değildir. Bu tarz kadınlar ancak kan emici sülüktür. Kadın olmak tuttuğunu koparmaktır. Kadın olmak sevmektir. Yoktan var edebilmektir. (buraya gelip yoktan var eden bir allahtır demeyin ağzınıza kürekle vururum).

      Ben kadınım. Her işten anlarım. Tamir yapar, tesisattan anlarım, boyamı badanami kendim yaparım. Ben kadınım okudum, mesleğim var yani altımda atım var altın bileziğim kolumda ne kimsenin eşeğine tenezzül eder ne de trabzon burmasina bakarım. Ben kadınım severim çok severim, sevdiğim gibi dilersem sevişirim. Ben kadınım ne seks objesi ne de kırılganım. Nice erkeği yerin dibine gömer kalkarım. Ben kadınım ayaklarım yere sağlam basar başım dik dururum. Ben kadınım hayat verir doğururum. Ben bu dünya üzerinde var olmuş en mükemmel canlıyım.

      Aksini iddia eden bütün hemcinslerimin canı cehenneme!
    • 14
      utanılmamalı, ve kadın olmaya dair hiçbir şeyden de utanılmamalıdır.
    • 15
      doğurgan olmak dışında çok büyük bir özelliği yoktur. işin fizyolojisini daha iyi bilen vardır ama onlar bile bir kaç nesil farklı yaşantıyla büyük değişikliklere uğrayabilir.

      bunun dışında gerisi toplumsal cinsiyetle alakalıdır, bizim buralarda kadın olmak gerçekten zordur. erkek olmak da zordur ama kadın olmanın ekstra bir zorluğu var cidden.

      ama bunlardan sıyrıldıysanız misal tepenizde baba-abi-koca baskısı yoksa vesaire kendini kadın ya da erkek olarak tanımlamanın çok bir anlamını göremedim hiçbir zaman. bayansı erkeğim lezbiyenim ben mesela şahsen.yani yine kadınlardan hoşlanıyorum ama lezbiyen gibi, bayansıyım ama erkeğim, anlatabiliyor muyum?

      kadın şöyledir, böyledir diye yüceltmeye hiç gerek yok o yüzden. insandır o, güzel yaşayan insanı yüceltebiliriz. ama gereksiz yere ayırmanın anlamı yok, gerçeklikten uzak.
    • 16
      Ana yahut yâr olana dek çocuk kalmak. Muhtaç olmak. Üstelik bunun farkında olmamak.
    • 17
      "yapamazsın" dedikleri şeyleri onlardan iyi yapınca yahut başka bir hemcinsinin yaptığını görünce alınan o hazzı tadabilmektir kadın olmak.

      erkekler üzgünüm ama siz bundan bi tık uzaksınız. size "hadi koçum" bize "kadın başına" derler.
    • 18
      Tuhaf bir şey.

      21 yaşındayım yüzüme kırışıklık önleyici maske yaptım mesela, değişik.
    • 19
      Üstün olmak için kafidir..
    • 20
      Evrim bakımından da daha gelişmiş kadınlar. Kadın olmak güzeldir, karışıktır. Erkekler gibi aptal değillerdir kafalarında binbir tilki gezer ve asla anlayamazsınız.
    • 21
      blaga dimitrova şiiridir;

      kadın olmak acı verir,
      bir genç kız olduğunuzda, acı verir,
      bir sevgili olduğunuzda, acı verir,
      bir anne olduğunuzda, acı verir,

      ama yeryüzündeki bütün acıların en dayanılmazı,
      bir kadının, bir gün biteceğini
      bilmeden çekmesidir
      bütün bu acıları…
    • 22
      bazen haklı bile olsanız kadın olduğunuz için ayrımcılığa uğramanızdır. bazen haksız bile olsanız kadın olduğunuz için ayrıcalık tanınmasıdır.
    • 23
      dünyanın en zor durumlarından biridir. değiştirmesi imkansız genetik durumlarınızdan ötürü aşağılanmaktır. dünyanın tüm toplumlarında bir dönem alt insan olmaktır. değil bedenine, zihnine dahi ket vurulması istenen varlıktır.
    • 24
      türkiyede bir avantajdır hemde yatsınamayacak bir avantaj. dışarı çıkıyorsun geziyorsun, bütün iş ilanları bayan garson arıyor, bütün ev sahipleri evini kız öğrenciye veriyor birkaç tane daha avantajı var ama linç yemekten korkuyorum neyse olay şu ki bizde şans olsaydı anamızın karnından kız olarak doğardık.

      dipnot: şaka maka zorluklarıda yadsınamayacak derecede çoktur
    • 25
      çok ama çok zor olandır. sadece görücü, isteme olayları bile o kadar can sıkıcıdır ki, bir kız kardeşi vs. olmayan bilemez. şu kadınları, kızları rahat bırakın aileler... hiçbir şeyi kendi isteğinle yapamazsın, ailene kabul ettirmen gerekir. sürekli laf olur vs. saçmalık dolu bir ton şey...