kayıt

Zeytin dalı harekatı

  1. 50
    üstünden 1 yıl geçen askeri operasyon.

    Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 11 Mart 2018 gününe kadar toplamda 950 km alan terör örgütü PYD/PKK’dan temizlendi. Harekat öncesi terör alanı toplam 2270 km2 idi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, harekatın 51. günü itibariyle Afrin’in toplam %41.8’ini teröristlerden temizledi.
  2. 49
    Afrin'de yapılan mayın/eyp aramasında patlama sonucu iki askerimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin.
  3. 48
    23 ocak 2018'de şehit olan 2 askerimizin naaşlarına ulaşılmıştır.
    P. ütğm. Oğuz kaan usta
    P. Uzm.çvş. Mehmet muratdağı

    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun tüm şehitlerimizin.
  4. 47
    pkk seviciler, pkk sizi tükürüğünde boğarcılar, amerika izin vermezciler, falancılar filancılar derken tsk'nın alnının akıyla hallettiği ve afrin'in kontrolünü ele aldığı harekattır.

    fazla söze gerek yok, allah yardımcısı olsun mehmetçiğin, darısı menbiç'in başına.
  5. 46
    Dış güçlerden aldıkları inanılmaz desteğe rağmen, tsk'nın kudretli ellerinde günlerini gördüler ve görmeye devam edecekler.
    Tsk dün gece itibariyle afrin kent merkezine girişe başladı ve kısa sürede alındı. Sıra şehrin mayın ve eyplerden temizlenmesinde.
  6. 45
    gavurların what's the next sorusunu sormaktan kendimi alıkoyamadığım harekat. bakalım zaman ne gösterecek...
  7. 44
    Gayri resmi kaynaklardan gelen bilgilere göre Afrin kent merkezi TSK ve Öso tarafından ele geçirilmiş.
  8. 43
    Cinderes/jinderes beldesi terör unsurlarından ele geçirilmiş. Mükemmel bir gelişme.
    Ülkemizin sınır güvenliği için iyi bir gelişme.
    Özellikle Reyhanlı'ya atılan roketler buradan atılıyordu.
    Ve bir diğer önemli unsur. Artık bu vadinin devamı afrin bir nevi afrine açılan en önemli kapı bu belde.
    Adım adım afrin'e, O soysuzların başına yıkılıacak afrin.
  9. 42
    1992'den beri bölgeye (ırak-suriye) yapılan 7. büyük sınır ötesi harekattır.

    bu harekatların her birinde medya-halk-devlet terörün bitirileceğini, aşırı zayıfladıklarını söylemişlerdi. valla ne yalan söyleyeyim ben bile bi ara şüphelendim. ta ki dün rte'nin "üstüne basa basa tekrarlıyorum. bizim amacımız terörü bitirmektir" dediğini duyana kadar.

    yaklaşık 30 yıldır bu romantizm ile yüzlerce genci ölüme gönderdiler. bu masalları zorla dinlettiler.
    artık operasyon öncesi ve sırasında sinema filmleri ve dizilerle bile halkı suçlu hissettirmeye çalışıyorlar. oturduğun yerde "onlar ordayken ben:(" demen için milyonlarca dolar harcıyorlar. sırf bu düşünce için.

    harekatın ilk günü "ayağınıza taş değmesin" diye dua eden bir teyze vardı. bu kadına 30 yılda enjekte edilen iyi niyet onu dünyadaki çoğu insandan daha masum ve saf hale getirmiş. bu doğru. ama burada ayağına taş değen çocuklar için, bundan 10 yıl sonra değecekler için ne yapıldı ve yapılacak?

    hiçbir şey. aklı olan ya ortadoğu'da yaşamaz ya da çocuk yapmaz.
    • son cümleye kadar her şeye tam anlamıyla veya dolaylı olarak katılmakla beraber son cümleyi hiç doğru bulmadım. orta doğu ve türkiye'nin özellikle son yıllarda yaşanan durumları tecrübe etmesinin en büyük ve en temel sebebi bu topraklarda yaşayan insanların miskinliği, uyuşukluğu ve esaret derecesindeki tembelliğidir. bu durumunda en büyük örneğini feodal yaşayan mültecilerden görüyoruz. bu miskinliği, uyuşukluğu ve esaret derecesindeki tembelliği kaçarak ve çocuk yapmayarak örtmek imkansız. var olan bir sorundan kaçarak bir çözüme ulaşmak malesef gerçek dışıdır. bugün gencecik çocukların ölüme gitmesinin en büyük sebebi terör sorununu çözmek yerine ondan kaçmaktır.
    • "sorununu çözmek yerine ondan kaçmaktır" kesinlikle katılıyorum. lakin ben de başkasının sorununu çözmek zorunda değilim. bunun için can vermek zorunda da değilim. kimse değil. ayrıca bazı şeylerin gösteriş için yapılması da insanları eee sikerler moduna itiyor. onlar polikada sıçsın, istihbarat sıçsın, biz gidip savaşalım. yemezler. ha derseler, beyler bakın bizim çocuklarımız da geliyor sizinle askere. aha yan yanasınız. o zaman tamam lan. ama ben milletvekili çocuğunun şehitliğine dair bir haber duymadım duyacağımı da sanmıyorum.
      çocuk yapmama sebebi tembellik değil ayrıca. allah korusun çocuğunun başına bir şey gelse canından can gider lan. insanlar bunu riske atmak, öyle acılar yaşamak istemiyor. tembellikle alakası olduğunu düşünmüyorum.
    • tembellik ile çocuk yapmama arasında bir bağ kurmadım zaten, sanırım yanlış anladın. tembelliği ulusal tembellik başlığında uzun uzun anlatarak ne ile bağdaştırdığımı görebilirsin.
  10. 41
    Tsk ve öso racu'da kontrolü sağladı.
    Sözde burayı geçemeyecektik, Sözde burayı çok iyi savunacaklardı.
    Önemli bir noktaydı.
    Bafelyon tepesinde tam olarak kontrol sağlanırsa iki önemli noktayı ele geçirmiş olacağız.
  11. 40
    Bugün 40. Günü olan ve şimdiye kadar toplam 2184 teröristin etkisiz hale getirildiği harekat.
  12. 39
    Bugüne kadar 627 hedefin imhâ edildiği, 1369 teröristin etkisiz hâle getirildiği; 31 askerimizin şehit olduğu, 143 askerimizin de yaralandığı harekât.
  13. 38
    Abd jetleri, ypg pisliğini vurmuş diye bir haber geçiyor. 300 terörist gebertilmiş.
    Haberlerde yanlış koordinat sonucu vurulduğu söyleniyor. Belli olmaz siyasi bir durumda söz konusu olabilir.
    Öyle ya da böyle inşallah 300 terörist öldüğü haberi gerçektir.
  14. 37
    gündemden düşmüştür.

    ara ara bölgenin temizlenerek yeniden inşa edilmesi akabinde suriyelilere ev verilmesi ile devam edileceği söyleniyor.
    bugünlerde "vurduğunuz gol olsun" diyenler önümüzdeki yıl suriyeliler için harcanan para nedeniyle isyan edecekler. ne olacak b'olum birayı evde yaparlar?

  15. 36
    hala Suriye Başka gezegendeymiş gibi ne işimiz var Suriye’yle diyenler var. Biri O taraftan akşam ezanı okuyor, biri bu tarafta namaza duruyor aq.

    ankara'nın ötesine gitmemişler boş yapmasın lütfen.
  16. 35
    sınır boyu 20 kilometrelik bir hat oluşturulup sona erdirilecek harekât. şehir merkezine giriş olmayacak. amanos dağlarına giriş engellenecek.
  17. 34
    başladı başlayalı sınırımızdan içeri roket yağan harekat.

    ayrıca şu ana kadar 10 şehidimiz var. ruhları şad olsun.

    bu 10 şehidimizden 5i manpad ile vurulan bir tankın mürettebatıydı.

    (bkz: manpad)
    (bkz: stinger)

    (bkz: javelin)

    bir zamanlar dağda pislik içinde yaşayan pkk/pyd/ypg ya da artık ne sikimse onların manpad, humvee, zpt, zma vb. araçlara kavuşmasına giden yolda doğrudan ya da dolaylı desteği olan herkesin götüne güneydoğu anadolu bölgemizdeki diken gibi kayalıklar girsin.
    • hofff.....
      dostum beni sinir kaplıyo bu haberleri gördükçe... bildiğin cinlerim tepeme çıkıyo.
      2000'de bitmedi miydi bu ibneler, iran da biz de sıriye de kendi kapmızı temizlediydik.

      nası oldu palazlandı bunlar yav ?
  18. 33
    Sınıra yakın bölgelerin. Acilen düşman unsurlardan temizlenmesi gerek. Min. 20 km'lik bir mesafeye kadar terörist unsurlardan arındırılmış bölge oluşturulmalı. Bence harekatın şu an en önemli gayesi bu olmalıdır.
  19. 32
    idlib'de rus savaş uçağı muhalifler tarafından vurulmuş.

    ilginç.
  20. 31
    bu memlekete bayılıyorum!

    birkaç yıl önce şehit ağabeyi yarbay ne diyordu? "çözüm çözüm diyenler şimdi neden sonuna kadar savaş diyor?" cevap yok.

    bütün gün "diyanet çok para harcıyor hiç kütüphanemiz yok ehi" diyen sözüm ona muhalif cepheden maliyet hesaplaması bekliyoruz. fındık fıstıkmış gibi bahsedilen her bir füze için maliyet çıkarsınlar.
    bu operasyonda kaybedilen canlar için sahici, "acı kaybımız:(" "şehit ahmet henüz 3 aylık evliydi:((" dışında kelam edebilecek, samimiyet sahibi, dürüst, namuslu konuşabilecek 3-5 yürekli insandan fazlası da yok.
    yandaş medyada şov yaptıkları amerika ve israil'den aldıkları silahlarla çocukları ölüme gönderdiler. ses yok.
    "2 sene önce devlet kontrolündeki konvoyla kuzey ırak'a uğurlanan teröristlere operasyon yapıyorlar" diyebilen yok.

    medya başlamış yine..
    "afrin'den acı haber geldi ühühü."

    ne bekliyordun?
    siz daha fazla zenginleşin diye ölüyorlar.
  21. 30
    Maalesef bugün tankımız vuruldu.
    ilgili videodan görüldüğü üzere tow atılmış. 16 saniyelik bir uçuş süresi var. Yani yaklaşık olarak 2300 metre civarından atılmış. Ve ne yazık ki 5 kahramanımız şehadete ermiştir.
    O tankın orada olmasıyla ilgili yazılacak çok şey var ama şu an değil. Zamanı gelince hepsini yazarım.
    Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine ve türk milletine sabır versin.
  22. 29
    bugün bir tanka yapılan saldırı sonucu 5 askerimizin şehit düştüğü harekat. bu olaydan farklı olarak 2 askerimiz daha şehit oldu.
  23. 28
    13. Günü itibariyle en az 800 terörist etkisiz hale getilmiş. İnşallah daha fazla şehit vermeden bu şekilde devam eder askerimiz.

    Ayağınıza taş değmesin.

    twitter.com/...
  24. 27
    Operasyon çok iyi gitmektedir. TSK, El-Bab operasyonuna kıyasla daha az zorlanıyor. Tabii ki bunun esas sebebi YPG'nin Daeş'e kıyasla daha zayıf direnç göstermesidir. Afrin batısında bölge dağlık ve bitki örtüsü sık olduğundan o bölgede düzgün bir karşılık verebiliyorlar fakat bunun dışında sanırım operasyon sona erene kadar ciddi bir karşılık veremiyecekler. Buna bağlı olarak umuyorum ki verdiğimiz şehit sayısı çok az olacaktır. Zaten El-Bab operasyonunda kayıplarımızın çoğunu operasyonun sonunda El-Bab şehrini gören Şeyh Akil Dağında vermiştik. Fakat şahsen YPG'nin orada Daeş'in gösterdiği direncin çeyreğini bile gösterebileceğine inanmıyorum.
  25. 26
    Apo anıtının nietzsche'ye benzetildiği harekâttır haha.