kayıt

alternatif rock

  1. 1
    90'lı yıllarda abd'li gençler tarafından ne punk'a ne de metal'e benzemediği için bu ismi almış rock müzik türü.

    türkiye'de popüler olsaydı adı alternatif pop olurdu ama.
  2. 2
    70 lerde Hard rocka nisbet olsun diye çıkmış rock türü. İçinde indie, grunge, progressive barındırsa da ismi çok genel olduğu için kişiliği yutulmuş ya da kişilik yutan hissiyatı verir.
    kısaca bodos hard,grunge,indie,progressive de geç kardeşim alternetif felan uğraştırma beni dedirtir.
  3. 3
    Türkiye'de öncülerinin bir türlü bulanamadığı rock türü'dür.
  4. 4
    türkiye'de alternatif rock için kesmeşeker öncüler arasında gösterilebilir kanımca. hem müzik alternatif, hem sözler alternatif. şimdilerde bu alternatif sözlü müzik genşler arasında baya bir moda oldu. yüzyüzeyken konuşuruz, büyük ev ablukada, son feci bisiklet, halimden konan anlar.. ulan baya da varmış itneler.
  5. 5
    (bkz: çabuk imagine dragons çocukları gelmeden)

    rock'ın üvey evladı gibidir. rock müsveddesi, kişiliksiz, işe yaramaz ve sevilmeyen rock türevidir çoğu rock dinleyicisi için. lakin çarpılırsınız.

    aslına bakarsan biyoloji'deki protistalar gibidir bu tür. ne idüğü belirsiz olan tek hücrelisinden çok hücrelisine, hayvan özelliği gösterip de hayvanlar alemine aykırı bir parçası bulunduran gariplerin topluluğudur protistalar. alternatif bir parçayı dinlerken de durum böyledir. sakin bir indie pop havasında bir parça dinliyorsundur ama bir bakarsın muhteşem bir gitar solosu girmiş araya. falan filan. dinleyin dinlettirin.

    placebo
    kongos
    the royal concept
    the strokes
  6. 6
    güzeldir.rock her daim gzeldir.
  7. 7
    (bkz: beck)

    (bkz: noir desir)