kayıt

babylon berlin

  1. 1
    1920’lerin Berlin’ini anlatan alman yapımı polisiye dizi. orjinal dublaj almanca olduğu için bu dili öğrenmek isteyenlerin faydalanabileceği, entrika dolu senaryoları sevenlerin beğenerek izleyeceği bir yapım.

    trailer: www.youtube.com/...
    • 1. dünya savaşının hemen sonrası. toplumsal buhranları nasıl yansıtacaklar acaba ve hitler de bizi görecek mi ^^
    • dönemi oldukça başarılı biçimde yansıtmışlar. sahneler gerçekçi olması için potsdam'da 1920 yıllara ait berlin sokağı görünümünde devasa film seti hazırlanmış. gelir uçurumu, versay anlaşmasından doğan rahatsızlıklar, almanların ağır silah ve savaş uçağı ambargosunu delme çalışmaları, lenin yanlısı ruslarla troçki yanlılarının hesaplaşması, dönemin sanat ve siyaset manzaraları. dizi bölümleri bitince baştan tekrar izlerim gibime geliyor. hitleri de görürsek efso olur bu dizi.
    • 1900'lülerden ziyade sefillerin, suç ve cezanın, savaş ve barışın yazıldığı ve anlattığı dönemler ilgimi çok çekiyor. sefillerin filmi de var o havayı vermişler.
    • zevk sahibiymişsiniz üstadım. hornblower veya poldark dizileri de ilginizi çekebilir.
    • oo biri fransız biri ingiliz dönem fizisi süper. o dönemlerde beni çeken bir şey var sanırım :) teşekkür ettim bakmak lazım bunlara.
  2. 2
    tom tykker tarafından yönetilmiş, 40 milyon euro'luk bütçesi ile avrupa tarihindeki en yüksek bütçeli dizi ünvanını kapmış, oyunculukları ile, sinematografisi ile konu derinliği, karakterlerin işleniş biçimi ile kusurlu bir noktasını yakalamanın zor olduğu dizi. film ve dizi konusunda müşkülpesent, hatta snob bir insanım fakat bugüne kadar denk geldiğim en iyi yapım olmuş, peaky blinders'ı tahtından etmiştir.
  3. 3
    birinci dünya savaşı sonrası Almanya'da kurulan Weimar Cumhuriyetini anlatan, hem Almanya'nın hem de Avrupa'nın gelmiş geçmiş en iyi dizisi olduğu kanaatindeyim. Dizi, Alman yazar Volker Kutscher'ın Gereon Rath polisiye roman serisinden aktarmadır. Ayrıca serinin ilk iki kitabı dilimize çevrilmiştir.
  4. 4
    bir yıla kalmaz popülizmin yakalayacağı dizidir. at fava bekle.

    bir kaç bölüm izlerseniz, lan ben bunu nasıl izlememişim diye kendinize kızarsınız. muazzam bir şey bu aq. peaky blinders'ı gerçekten dövebilecek bir yapım olmuş...

    açık ara avrupa'nın çıkardığı en iyi yapım.
    • 5
      polisiye alman dizisi.

      hasta olduğum dönemde tv plus'la başlamıştım izlemeye; tabi sadece 1 sezondu.
      sarıyor, merak ettiriyor.

      dipçe: ben ikinci sezonu daha çok beğendim.