kayıt

aids

  1. 1
    açılımının türkçesi edinilmiş bağışıklık yetmezliği sendromu olan bulaşıcı hastalık. hayvansal kökenli* bir hastalık olmasına rağmen hayvanlarda hastalığa neden olmaz. ayrıca hayvanlar üzerindeki deneylerin neticesinde insanlara bilerek bulaştırıldığı iddia edilir. kan yoluyla, tıbbi aletlerin ortak kullanımıyla, cinsel ilişkiyle, plasenta yoluyla bulaşır. elisa testiyle tanı koyulur. hastalığa neden olan hiv doğrudan öldürücü bir virüs olmamasına rağmen bağışıklık sistemini çökerterek, vücudu diğer hastalıklara karşı savunmasız bırakır ki ölüm nedenleri de bu yüzden gelişen enfeksiyonlardır.
  2. 2
    ing. : Acquired Immune Deficiency Syndrome.
  3. 3
    insan immun yetmezlik virüsünün* sebep olduğu, yardımcı t hücrelerinde ciddi yetersizliğin geliştiği hastalık. freddie mercury'nin ölüm sebebi*.

    aids sebebiyle ölen ilk ünlü isim ise rock hudson'dır.
  4. 4
    (bkz: azmış ibnenim dramatik sonu )
  5. 5
    kominiz bir vietminh askerinin naçar kalıp bulduğu bir orangutanla sevişmesi sonucu dünyaya yayılan hastalık.

    allah c.c. size kahhar sıfatını göstersin adi kızıllar !
  6. 6
    hiv virüsünün sebep olduğu hastalık. bu virüs vücuda ilk girdiği andan itibaren kuluçka dönemine girer, on sene gibi uzun bir süre bile virüs kapmış kişi hastalığı sadece taşır, bu süre boyunca virüs pasiftir ve vücutta çoğalmaktadır. taşıyıcılık süresi boyunca herhangi bir belirti göstermez ancak taşıyıcılar hastalığı bulaştırabilirler. hastalık kan yoluyla bulaşır ve cinsel yolla bulaşır. tükürük benzeri vücut sıvılarından bulaşmaz. bugüne kadar öpüşme sırasında aids virüsü bulaşan yalnızca bir insan görülmüştür ki öpüştüğü şahısta diş eti kanaması olduğu tespit edilmiştir. sanılanın aksine cinsel yolla bulaşma ihtimali de oldukça düşük bir ihtimaldir. bunun sebebi, birim sıvı başına düşen hiv virüsü sayısının az oluşudur. anal yolla ve dolayısıyla erkeklerde eşcinsel ilişkilerde bulaşma ihtimalinin arttığı gözlemlenmiştir. risk ne kadar az olursa olsun göze alınacak bir durum değildir. taşıyıcılık süresi sonunda yani kuluçka dönemi bittikten sonra hastalık başlar ve deride kızarıklığa benzer döküntüler meydana gelebilir. vücut direnci azalır ve benzeri belirtiler ortaya çıkar tam hatırlamıyorum şimdi.

    ekstra bilgi: elisa testinin doğru sonuç vermesi için şüpheli ilişkinin üzerinden en az 2 ay kadar bir süre geçmelidir. yani virüs vücuda girdikten en az iki ay sonra kendisini gösterir. bu iki ay içerisinde yapılan testler yanıltıcı olabilir.
    siz siz olun korunun bu hastalıklardan bu testi yaptırıp sonucunu beklemek yaşarken ölmek gibidir, hele de elisa kiti bozulmuş bir hastanede yaptırdıysanız ve bir hafta bekleyecekseniz.
  7. 7
    akla incir reçeli adlı filmi getiren hastalık.
  8. 8
    kan veya cinsel yolla bulaşan ölümcül bir hastalıktır.
  9. 9
    Amerika'da önceleri bilerek farkındalığı yaratılmamış bir hastalıktır. Çünkü Amerika'daki muhafazakar kesim aids'in eşcinsellere gönderilmiş ilahi bir ceza olduğuna inanırdı. Pek tabi hükümetler de muhafazakarların gönlünü kaybetmemek için farkındalık yaratmaya çalışmamış hatta tedavi yöntemleri geliştirmek için bile pek fazla yardımda bulunmamıştır. Yılda 50 kişinin ölümüne sebep olan lejyoner hastalığına 15 milyon $ para harcanırken yılda binlerce kişiyi öldüren aids'e sadece 1 milyon $ bütçe ayrılmıştır.

    Bu saçma ön yargılar olmasa şimdiye dek aids konusunda daha somut adımlar atılır ve daha az çok insanın yaşamasına sebep olunurdu.
  10. 10
    Tehlikeli hastalıktır. Kondom taktım korundum mevzusu güzeldir fakat partneriniz size oral yollu muameleler yaparken partnerinizin ağzında bulunabilecek minik bir yara bile size hastalık bulaşma riskini oluşturur. Naylon sikmek daha mantıklı.
  11. 11
    Sözlükte bir yazarın hastalığı. nereden mi biliyorum? sır..

    ben değilim amk olsam zaten yazmazdım değil mi??
  12. 12
    en. Acquired immune deficiency syndrome.
  13. 13
    hiv'nin semptom vermesiyle başlayan evredir. sanılanın aksine heteroseksüel ilişkilerdeki yaygınlık oranı daha fazladır. cinsel yolla, kan yoluyla, plesanta yoluyla bulaşır. öpüştüm bulaştı tokalaştım artık aidsim gibi düşünceler yanlıştır. hivli aidsli gibi terimlerin(?) yerine hiv pozitif birey tercih edilmektedir. korunmasız vajinal ilişkilerde bulaş oranı: erkeklerden kadınlara %0.3 kadınlardan erkeklere %0.1dir. oral ve anal ilişkilerde de bulaşabilmektedir. öpüşme yoluyla bulaşması yönündeki vakaya ait hiçbir bilgi bulamadım açıkçası bununla ilgili verisi olan paylaşabilir. incir reçeli gibi saçma bir filmle hiv/aids farkındalığı yaratmaya çalışmak da insanların ön yargılarını arttırmaya yarayan bir yöntem olmuş. doğrulama için şu an yöntem olarak iki elisa testi sonrası westernblot kullanılmaktadır. aids olduktan sonra ilaçlarla tekrardan hiv pozitif evresine dönüş olabilmektedir. yani aidsim ölücem diye bi şey de kesin değildir. ne yazık ki hiv/aids değil ön yargılar öldürüyor.
    ayrıca şu maymun sikmiş de bulaşmış gibi bi şey hala bir hikaye, doğruluğu kanıtlanmamış.
    • kaynak bulamadığım için sormuştum zaten böyle bi şey olduğu söyleniyor ama kesin mi bilemediğim için.
  14. 14
    tanrının sapkınlara armağan ettiği bir çeşit gey kanseridir.
  15. 15
    bu hastalığın (virüsün) sadece eşcinseller arasında oluştuğu tamamen safsatadır. heteroseksüel ilişkilerde de ortaya çıktığı kanıtlanmıştır. sonuçta bağışıklık tamamen çöküyor yani. belli bir oluşumu hedef almak hiç doğru değil.
  16. 16
    maymunlardan insanlara geçmiş diye duymuştum, sanırım abazanın teki maymun sikip insanlara geçmesine neden oldu.