kayıt

okullardaki zorbalık

  1. 1
    okul zamanlarında mutlaka çevrenizde birinin sözlü veya fiziksel şiddete uğradığını görmüşsünüz, kimi zaman görmemezlikten gelinmiş kimi zamanda buna son verilmeye çalışılmış. yakın zamanda Keaton Jones adlı Knox County, Tennessee, Birleşik Devletlerdeki bir öğrencinin başkaları tarafından şiddete maruz kalması ve onun velisi tarafından video şeklinde durumu tarif etmesi ve ona nasıl zarar verdiğini açıklanan bir videoyu yüklemiş. buna karşı destek twittleri ve ünlülerden de destek gelmiş. bunu görmek gerçekten hoş. sizde çevrenizde buna benzer olaylarlar da kendini savunamayacak ağabey, abla ve kardeşlerinize sahip çıkın.
    edit: linki koymayı unutmuşum.
    (bkz: www.boredpanda.com/...)
  2. 2
    gerek devletin gerek toplumun gerekse ebeveynlerin olabildiğince hassas olmalarını beklediğim nahoş durum. öyle ki mağduru travmalara sürükleyebilir, bir hayat boyu aşamayacağı psikolojik sıkıntılara sürükleyebilir.
  3. 3
    maalesef etkisi çok büyük olan akran zorbalığıdır.
    Ölmek için 13 sebep'te bunun en amerikan örneğini görüyoruz ama her ne şekilde olursa olsun intihar riskini arttırıyor. pdr'nin ne kadar önemli bir gereksinim olduğunu en çok bu durumla görüyoruz.
    öğrenciler pdr biriminin ne olduğunu bile öğrenmeden mezun olup gidiyor. pek çoğu harcanıyor. umarım pdr kadrolarına alan dışı kimsenin atanmadığı, okullarda psikolojik destek ve gelişime gereken önemin verildiği bir paralel evren vardır.