kayıt

vray

  1. 1
    ışığı oluşturan fotonların bir yüzeye ne şiddette ve ne sıklıkta çarpacağını hesaplama yoluyla materyallere gerçeklik duygusu katmaya yarayan bir render engine.

    Siz 3ds Max ya da Maya ile modellemenizi yaparsınız, texture ve shader ayarlamalarını yaparsınız, bu nane gider ışık oyunlarıyla ona gerçekçi bir görsellik katar. Siz de kahvenizi yudumlarken, çalışmanızın sonucunu beklersiniz, ama o ne bir fincan kahveyle kalır, ne yediğiniz yemekle! üzerinden bir uyku süresinin geçmesi gerkir (animasyon sahneleri için konuşuyorum). Illumination ayarlarına göre o süre uzar da kısalır da. tamamen sizin görüntü kalitesinden vereceğiniz tavize bağlıdır. Bugünkü teknolojiyle bir iki saat içinde güzel kalitede bir karelik görüntü alınabiliyor, ama daha fazlası için bu nanenin network üzerinden birden fazla bilgisayara görev bölüşümü yaparak kullandığı rendering sistemine ihtiyacınız var. Aksi taktirde çin işkencesi başlıyor, ve hop, rendering sürecini kesintide bırakıyorsunuz.

    Bunun en ciddi rakibi maxwell render'dir. Onun daha iyi sonuçlar verdiği söylense de, render süreleri ikisi için de bir faciadır, artık diyorum ki "Allah rızası için şu heuristic hesaplama yöntemini geliştirin de şu işlemlerin süresi biraz kısalsın", ama kim dinler?

    hollywood CG uzmanlarının sevdikleri bir render engine'dir, ama pixar'ın renderman'i daha çok isim yapmıştır.
  2. 2
    3 boyutlu yazılımlar için kullanılan render motkrudur. kullanımı çok popülerdir. candır baldır.