kayıt

necmettin erbakan

  1. 1
    27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden eski başbakanımız .refah partisi genel başkanı . 1970 yılından öldüğü güne kadar türkiye siyaset dünyasında en etkili kişilerden birisi idi .
  2. 2
    (bkz: milli görüş)
  3. 3
    (bkz: milli selamet partisi)
  4. 4
    türkiye'nin en zeki adamı denirdi bir zamanlar...
  5. 5
    recep tayyip erdoğan'dan tek farkı koltuk korkusuydu. biraz daha başbakan olarak devam etseydi kellesini alacaklar diye çok korkmuş bu yüzden istifa etmişti. ama bakınız ki tayyip erdoğan'a allah'tan başka korkusu yoktur. bu da onu daha güçlü bir lider yapmakta.
  6. 6
    birkaç trilyonu kaybedip ölmüştür. halen bulamadılar nerede o trilyon.

    (bkz: kayıp trilyon davası)
  7. 7
    zekasına hayran olunası bir liderdir.Türkiye büyük devlet olacak ama mevzuat yetersiz sözü de hafızalardan silinmemektedir.Lakin bu adamın kelle korkusuyla oltuğu bıraktığını düşünmek bence yersizdir iftiradır.
  8. 8
    "ne zaman ki yahudi medyası bizi övdü bilin ki yanlış yapmışız demektir" sözünün sahibi alman leopar tanklarının soğutma sisteminin patentinin ait olduğu mühendis,şair,siyasetçi ve dava adamı.
  9. 9
    Keşke sadece mühendislik yolunda devam etse imiş. Çaldığı paralar ve kaldırdığı insanlar umarım sırat köprüsünü geçmekte kendisine yardımcı olur.
    Türkiye'ye Erdoğan, Demirel, Özal, çiller ve Yılmaz gibi onlarca yıl kaybettirmiş başbakan.
  10. 10
    her gün biraz daha özlediğim hocam.

    youtu.be/...
  11. 11
    iktidara geldiğinde işçiye %100 zam yapan merhum başbakan.
  12. 12
    27 yaşında doçent olup 39 yaşında profesör olan merhum siyasetçi.
  13. 13
    "eğer bir gün suriye karışırsa bilin ki hedef türkiye'dir" sözüyle hafızamda kalmış, kim ne derse desin türkiye'nin karanlık dönemlerine şahit etmiş en önemli siyasetçilerinden biridir ve bugün ölüm yıl dönümüdür. kendisi aynı zamanda çok başarılı bi yüksek mühendistir. devrim arabaları ve leopar tanklarının altında imzası vardır.

  14. 14
    (bkz: kıbrıs fatihi)
  15. 15
    Allah rahmet eylesin. Bugün 90. yaş günü.
    www.youtube.com/...
  16. 16
    1956 yılında hutbede; “Evde elime toplu iğne kutusu aldım, baktım yabancı malı, daha bir iğne yapamayacak mıyız?” demesi üzerine bir araya gelen cemaat, Gümüş Motor Fabrikası’nı Necmettin Erbakan’la kurmuş, 1960’ın ilk aylarında ilk %95 yerli motor piyasaya çıkarılmıştı. Çeşitli sebeplerle el değiştiren kuruluş, bugün Pancar Motor adıyla devam etmektedir. Aynı şekilde Üsküdar Özbekler (Nakşî) Dergâhı Şeyhi Ethem Efendi de bir motor yapmış, bunu bir sandala takıp İstanbul Boğazı’nda dolaşmıştır.
  17. 17
    necmettin erbakan , solunum ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 84 yaşındayken ankara'da vefat etti.
    son anlarında başında yasin okuyan lütfi doğan'a dönmüş "hakka yürüyoruz hoca" demiş ve son nefesini vermiştir
  18. 18
    Bugün tuncay ozkanin vaatlerinin bir çoğu yapmis bir insan.
    Fabrikalar acti.
    Açtığı fabrikalar istihdama yaradi.
    Sonra kendi savaş aletlerinden tanklarından füze savarlarindan bahsetti bugün ki tuncay kadar sükse yapmadı.
    Neden çünkü adam dinciydi.
    Sol cenah bu insani dindar diye siklemedi .
    Çünkü turkiyeye dindar yaramaz yaptığı faaliyetler ülke yararina olsa dahi önemli değildir.
    • nüfusunun %65'i öyle veya böyle muhafazakar bir ülkede sükse yapmadıysa, bu durum muhafazakarların bilimden, teknikten ne anladığı ve ne denli uzak olduğu ile açıklanabilir anca ve fikirlerin, icraatlerin sahibinin değerini düşürüp yükseltmez.

      kusura bakmayın da günümüz muhafazakar profili, ciddi anlamda sıkıntılı. kılıçla dizi izlemek mi dersin, osmanlı torunuyum diye ahkam kesmeler mi dersin. en ufak bir şeyde karşıdakini hainlikle suçlamak mı dersin daha neler neler. objektif bakabilen durumu görür.

      keşke her muhafazakar necmettin erbakan gibi bilim ve teknik nedir, önemi nedir bilen tipler olsa. yolla, köprüyle, parayı taşa toprağa gömmekle olacak iş değil bu. gerçek bilim, teknik bu değil.

      ayrıca tuncay özkan'ın vaatlerini bilmem etmem ama bilim ve teknikle ilgili olduğu sonucunu çıkardım bu girdinden ve eğer dediğin gibi sükse yapmışsa, bu durum, milletin bilim ve teknik konusundaki doğru olana yönelimini ve ilgisini gösterir. dünyanın hangi gelişmiş ülkesine gidersen git, köprü, yol, bina bunlar teknoloji olarak görülmez. bunlar zaten yapılması gereken hizmetlerdendir.
    • nereden biliyorsun desteklemediklerini. insanlar anlamında söylüyorum. partileri, kurumları boş ver. aklı başında hiçbir bir insan donanımlı birini sırf ideolojisi yüzünden dışlamaz. dışlamamalı. tabi ki bölücü ideolojiler hariç ki milli görüşçü biri olarak bu kapsama girmiyor necmettin erbakan.

      tamam, diyelim ki sol görüşlüler desteklemedi. desteklemeyebilir. görüşleri kendi hayat görüşüne uymuyordur. bilmem nedir kendince nedenleri vardır. anlaşılabilir bir durum. ee peki %60-70 oranında hatta o dönemde belki daha geniş bir sağ taban var. onlar niye desteklemedi? gördün mü konu yine bilim ve tekniğin muhafazakar tabanda karşılık bulmadığı sonucuna geliyor. hamaset edebiyatıyla, ceddimiz böyleydi şöyleydi şövenizmiyle gemi yürümüyor görüldüğü üzre.

      ülkenin tüm geçmişinde bilimsel, tekniksel görüş anlamında necmettin erbakan gibi 10 kişi daha gelmiş olsa hepsi de kör topal bir şeyler yapabilmiş olsa şu an bunları konuşmuyor olurduk. ama bu gibi kişilerin gelmemiş, gelememiş olması %60-70 oranında insan kaynağı çoğunluğuna sahip bir kitlenin teknik anlamdaki verimsizliğine ve gelişmeye duyarsızlığına işaret etmiyor mu sence de?

      diğer yandan belki de şanssızlığı 50-60 sene öncesinde yaşamış olmasıdır. 10 senede bir darbelerin olduğu dönemler falan filan.
    • verimsizliğini ve gelişim karşısındaki duyarsızlığını göstermiyor mu sence de.
    • dünyadaki tüm devletlerde insanlar kendi görüşlerine yakın kişiler devletini yönetsin ister. kendisine yakın biri yönetmiyorsa da onların seçimi kaybedip, kendisi gibi düşünenlerin kazanmasını ister. bu doğal bir şey. yani hükümeti kuranlar değişsin isteyebilirler. doğal bir durum.

      öteki taraf da yol yapsın, köprü yapsın, havaalanı yapsın diyor öyle mi. insanlar ufku, vizyonu yettiğince bir şeyler isterler. hayal güçleri yettiğince isterler. bir kesimin ufku yol, köprü ve havaalanından ibaret ise sıkıntı büyük. sence bu mu çıta? onları yapsın zaten. onları yapabilmek veya yapabiliyor olmak gelişim göstergesi değil. afrika'da da yapılıyor onlar. kamunun kullandığı, yapılması elzem şeylerdir bunlar. adı üstünde hizmet. onlara kimsenin itirazı yok. itiraz şuna. yapsın da akılcı, mantıklı ve ranttan uzak yapsın. dönümlerce zeytini kesip tunus'tan, fas'tan zeytinyağı almasın mesela. yakılan ormanlar için orası ağaçlandırılacak deyip de otek dikilmesin mesela. anlatabildim mi.
    • benim gelişim ufkum ve vizyonum kusura bakmasınlar da yol, köprü seviyesinde değil.
      1- eğitim
      2- sağlık
      3- tarım
      4- katma değeri yüksek ürünler.

      hangisinde iyiyiz?
  19. 19
    mühendislik alanında devrimlerin adamı.
  20. 20
    Vefatının üzerinden 8 yıl geçen mücahit. Babamın emeklilere yaptığı zamdan dolayı ettiği dualar nedeniyle cennete gitmiş olabilir.
  21. 21
    nedense anti-amerikancılığı falan hep iktidar değilken olmuştur. isterseniz gömün beni standart ve olması gereken bir muhafazakar parti lideridir. bugün tayyip erdoğan'ı indirin oradan aynı erbakan olacaktır. anti amerikan, siyonizm karşıtı bık bık bık. hepsi aynı.
  22. 22
    amerikanin has adami.

    gerci amerika ile bir sorunum yok, bana ne.
  23. 23
    ülkenin anasını sikme vol.1 version 0.2

    adnan menderes'ten sonra..
  24. 24
    Ülke öyle kötü duruma geldi ki sürekli Erbakan, demirel güzellemeleri yapılıyor. Bazı hödükler daha ileri gidip menderes bile savunuyor. Ülke şu an bok çukurunda ise çukura ilk düşürenlerden biridir kendisi.

    Süslü rte'den başka bir şey değildir. Bilgi, görgü, nezaket olarak çok daha üst düzeydedir fakat ülkenin başına gelmiş en büyük kötülüklerdendir.
  25. 25
    mühendislik okumuş ve mühendis olmuş ara ara mühendislik yapmış biridir