kayıt

cem aziz çakmak

  1. 1
    Balyoz davasında 18 yıl hapse çarptırılıp Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilip cezaevinde akciğer kanseri teşhisi konunca adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ne yazık ki tahliyesinden 6 ay sonra kansere yenik düşen amiral.

    1963 yılında Gölcük’te dünyaya geldi. Babası bir astsubay denizci ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nda da savaşmış bir gaziydi. Emekli Tuğamiral, 22 Ağustos 2011 tarihinde Silivri'de yaptığı savunmasında suçlamaları reddetmişti.

    babası mustafa cemil çakmak (gazi emekli deniz astsubayı) bir mesaj yayımlamıştı.

    -- spoiler için tıkla --


    "“yüce türk milleti'nin bilgisine,
    yetmiş altı yaşında, emekli deniz astsubayı ve kıbrıs gazisiyim. vatanım ve milletim için 30 sene hizmet verdim. hayatımı bu değerler uğruna feda etmekte hiçbir beis görmedim.
    deniz kuvvetlerinde muharip astsubay olarak gemi silahlarını kullanmak görevine sahiptim.
    kara savaşlarına bigane olduğum halde komutanlarımın emriyle kıbrıs 6. kolordu emrine verilerek kara muharebesine katıldım. taktik ve silah bakımından yabancı olduğum bu görevi asla yapmam, yapamam düşüncesi içime doğmadı.
    yurdum ve yüce milletim için canımı vermeyi, şehitlik mertebesine yükselmeyi şeref addettim.
    yukarıda şahsım hakkında verdiğim bilgiden maksat askerlik mesleğinin mukaddesliğini şahsım adına anlatmaktır. bu düşüncelere hâkim olmuş bir baba olarak, oğlumu şerefli ordu mensubu olması için peygamber ocağına verdim.
    o da bu manevi görev bilinci içinde azim ve gayretle vatan ve milletini şer güçlere karşı müdafaa etme çabasıyla türk kültürünün şerefli addettiği paşalık mertebesine nail oldu.
    23.02.2010 günü duyduğum haberle hayatımın şokunu yaşadım.
    oğlum, devlet ve milletimin aleyhine komplo ile itham edildi.
    ben bir baba ve asker olarak asla vatanına ve ulusuna ihanet edecek bir evlat yetiştirmedim. hiçbir somut delile dayanmadan yapılan ithamların sonucu oğlumun tutuklanmasının acizliğin ifadesi olduğunu düşünmekteyim.
    bu sanal teorilerin insan hakları ve mukaddes değerler içeriğinde anne, baba, eş ve çocukları büyük üzüntüye gark etmesi kimsenin hakkı değildir.
    bu husus hakkında ulu allah'ın yüce mahkemesinde davacı olacağıma büyük ulusuma söz veriyorum.


    -- spoiler --


    (bkz: türk ordusunun bitirilmesi)
    (bkz: ali tatar)
    (bkz: murat özenalp)
    (bkz: kaşif kozinoğlu)
    (bkz: balyoz davası)
    (bkz: ergenekon davası)
    (bkz: amirallere suikast davası)
  2. 2
    mekanın cennet olsun amiralim.

    img.haberler.com/...
  3. 3
    pbs.twimg.com/...
  4. 4
    www.haberhabere.com/...
  5. 5
    3 yıl önce bugün vefat eden, kumpasla zindana atıp şehit ettikleri, bileklerinden krosu, üzerindeki üniformasını almaya kalktıkları, hastalığı hasebiyle tahliye edilişini kendine yediremeyen Tuğamiral.

    “Hainlik ve ihanetin odağı olan, dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyorum.Bu salondaki koltuklara oturacaksınız ve vatana ihanet ile yargılanacaksınız.Bundan kaçışınız asla mümkün değildir.”

    Tuğamiral cem aziz çakmak.

    Mekanın cennet olsun cem komutanım.
  6. 6
    mekanın cennet olsun komutanım.

    şu tweeti çok üzdü beni... göz göre göre gelen ölüm.
  7. 7
    yagmurda beraber yuruyen beraber islanan cete tarafindan katledilmis serefli turk askeri. sonrasinda meydan, malum; saksakci pasalara filan kaldi.
  8. 8
    göz göre göre ölen, ölümüne göz yumulan şerefli, onurlu türk subayı.

    “Hainlik ve ihanetin odağı olan,dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyorum.
    Bu salondaki koltuklara oturacaksanız ve vatana ihanet ile yargılanacaksınız.
    Bundan kaçışınız asla mümkün değildir.”

    -cem aziz çakmak.
  9. 9
    19 NİSAN'DA yani doğum gününde mezarı başında anılan onurlu türk subayı.

    Sizi oturttukları o sandalyelere onları oturtmadığımız müddetçe huzur bulamayacaksınız biliyorum ama elbet o günler de gelecek.İyi ki doğdun donanma'nın kutup yıldızı.
  10. 10
    4 yıl önce bugün vefat eden, "Donanma'nın Kutup Yıldızı" olarak bilinen, Balyoz kumpası yüzünden haksız yere tutuklanan tuğamiral.

    “hainlik ve ihanetin odağı olan, dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyorum.bu salondaki koltuklara oturacaksınız ve vatana ihanet ile yargılanacaksınız.bundan kaçışınız asla mümkün değildir.”

    hesabını vereceksiniz.
  11. 11
    twitter.com/...