kayıt

askeriyenin yemek duasının değişmesi

  1. 1
    içişleri bakanlığı'nın kışlalara göndermiş olduğu genelge ile birlikte artık yemek duasının 'tanrımıza hamdolsun' yerine 'allahımıza hamdolsun' şeklinde başlamasına karar verilmiş.

    bu değişiklikten sonra askeri alanda çığır açmamız an meselesi. link
  2. 2
    Bir kez daha yöneticilerimizin bir kısmının sığır olduğunu düşünmeme sebebiyet veren değişimdir.
  3. 3
    Tanrılı şarkılara da Allah güncellemesi gelmesini istiyorum. Ne öyle tanrı istemezse yaprak düşmezmiş yahu tanrı sen Allah mısın.
  4. 4
    kimse kusura bakmasın ama (bkz: derdini sikeyim butonu)

    Askeriyeyi bilen veya askerliğini yapmış birisi bilir ki askeriyede yemek öncesi duada tanrı yerine allah da kullanılır. E tanrı kullanılsın allah kullanılsın? Ne farkı var? Amaç algı operasyonu yapmak. Oradaki asker o duayı ederken zaten allah veya tanrıdan farksız olarak “yaradan”a şükür ediyor. Geçin bunları.

  5. 5
    Yapılan bir şeyi kanuni hale getirmişler.
    Ayrıca "allah" denmesi bence daha güzel.
    • Biz asteğmen bölüğü tanrı diyorduk ama gittiğimiz diğer bütün bölükler zaten allah diyordu. Dediğin gibi olay başka :D
  6. 6
    şöyle ki tevrat, zebur ve incil'de tanrı'nın adı allah değil, yhvh'dir. bu tüm tarihi kaynaklarda da böyle geçer. allah islam'a aittir, özel isimdir. dolayısıyla ben kendi açımdan doğru buluyorum.

    neyse, keşke bütün derdimiz bu olsa. *
  7. 7
    Dua'ya update gelmesi olayıdır. Gerçi yehova da v4 ile çalıştığı için o kadar da garipsenmemeli. Garipsenmesi gereken şey asker yemek duası diye önceden belirlenmiş bi saçmalığın olmasıdır. Yemekten önce dua etmek, and içmek veya konuşma yapmak istenirse tüm koğuş ortak halleder o işi zaten.
    Allam nolur düşmanın silahı tutukluk yapsın diye çatışma duamız var mı peki?