kayıt

iyi parti

  1. 1
    iddialara göre, meral akşener'in yeni kurmuş olduğu partisinin adı.
  2. 2
    yeni partimiz ülkemize hayırlı olsun. kürt alevisi olarak sonunda bizi temsil edecek bir partinin doğması son derece olumlu gelişme. genelde anarşizme oy veren ve belediyede akp'den şaşmayan birisi olarak bu seçenek bize çok ''iyi'' gelecek. özellikle kadrosunda bulundurduğu mehmet aslan (doktorlar dizisinde yaptıkları hala aklımızda) ve ali türkşen komtanım beni acayip heyecanladırmakta.
  3. 3
    Geliyor gönlümün efendisi. Ulan ülkemden ve siyasetten o kadar soğuttular ki artık gündemi bile takip etmiyordum, benim gibi chp ve mhp'den ümidi kesenlere umut veriyor.
  4. 4
    ilk başta adı çok saçma gelmişti. kısaltmadır diye düşündüm ama değil. meğerse kayı boyundan geliyormuş.

    i.hizliresim.com/...
  5. 5
    halklarındır, demokratiktir.
  6. 6
    kısaltması ip mi olucak yani
  7. 7
    umutlarımı bağladığım partidir.

    Şu an mecliste bulunan hiçbir partiye oy vermek istemiyorum. Bu partinin ismi ve logosu başta kahkaha atmama sebep oldu, yalan yok. Bakalım neler yapacaklar? Merakla bekliyorum.
  8. 8
    mükemmel bir logo seçen partidir.

    taliban militanları şimdi sallasın bakalım kayı sancağını.
  9. 9
    iyi yapılan eğlenceli kavgasız parti olmalıdır.
  10. 10
    "iyi" oldu bu parti,
    Vatana millete hayırlı olsun.
  11. 11
    Logosunun güneş olacağı söylenen parti. Sebep, güneşin türk kültüründe önemli bir yere sahip olması. Off şimdiden kendimi orta asya çayırlarında at sürüp kımız içerken görüyorum.
  12. 12
    Pek iyi şeyler duymadım, herkes konuşuyor bir şeyler.
    Başlarda çok hevesliydim ama iş siyaset gibi bi bok çukuru olunca herkesin kendi menfaatlerinin peşinden koşacağı gerçeği beni rahat bırakmıyor.
    Hayırlara vesile olmasını dilerim ama oy verir miyim bilmiyorum, ikna edilmem gerek sanırım.
    Ayrıca logosu ampul düşünüldüğünde epey iddialı ama bunun hakkında da çok söylenti var, parti ismi de milliyetçi kesime oynar gibi. Bilemiyorum ama ümit özdağ'ı da seviyorum.
    Biraz kararsızım sanırım.
  13. 13
    Tek mutlu eden yanı sağcı ve muhafazakarları akp mecburiyetinden kurtaracak olması.
    Ne varsa solda var o da bunlarda yok.
  14. 14
    logosunda çeşitli alkol, tütün ürünü ve keyif verici madde örnekleri taşımasını bekliyorum.

    partinin iyisi öyle olur çocuklar, çekirdek çitleyen teyze mi olacak amk :(
  15. 15
    logosundaki güneş dahi korkutmuş.

    çünkü, aynen a.k.partisi logosundaki ampul ve çevresindeki yedi şavk'ın bi anlamı olduğu gibi, iyi parti logosundaki güneş ve 8 şavkın bir anlamı var.

    çok ama çok yakın bi zamanda ciddi ciddi a.k.partisi'nin başına bela olacağı logosundan dahi belli.

    çünkü bazı logolar, sadece logo değildir.
    gören gözler için çok fazla şey anlatan logolar vardır.
    iyi parti logosu da onlardan biri.

    -- spoiler --

    yolu açmak için doğanlara bin selam olsun.
    yolu kapatanlar çukurlarda kokuşsun.

    sırtı dik dursun çağ öncesi şarkıları söyleyecek olanların,
    harlayın o özlediğimiz ateşi, kam ana'nın ruhu çok yakın.

    -- spoiler --
  16. 16
    türk milletine hayırlı olsundur.

    genel merkezinin olduğu caddeye alkol bulunan kebapçı açıp voleyi vuracağım. lahmacun da olacak.
  17. 17
    Eğer gençlerin seslerine kulak verirler ise gerçekten iyi olacak partidir. Gençlerin önünü açmak gerekiyor onlara sanatı , pozitif bilimleri , kitap okumayı aşılamak gerekiyor bunu başarırlar ise önümüz açık
  18. 18
    önümüzdeki seçimde başarılı olmazsa etkisi kısa süreceğini düşündüğüm parti. başarılı olması da barajı geçmek evet. milliyetçiler için kucaktan kucağa gezen mhp için çok sağlam bir alternatif olmuştur.
  19. 19
    tırt bir isme ve logoya sahip parti.

    şimdi kimse kusura bakmasın doğruya doğru. yok kıyı boyundanmış da bilmem neymiş de yani geçiniz bunları. bu ülkede sloganlar aksini iddia etseler de hala geçerli ve önemli. en kısa sözcüklerle halka derdinizi anlatmanız lazım. biz sosyalistlerin de sorunu bu günümüzde, gün içerisinde 3-5 kelime ile kendisini ifade edebilen kitleye gelir adeletini, sınıfın mücadelesini kuramlar üzerinden anlatmaya çalışıyoruz. marx diyoruz, lenin diyoruz adam küfür ediyormuşuz sanıyorlar.

    iyi parti! yani ne ? akp, ak parti denilmesini de bu yüzden istiyor. temiz, saf gibi bir algı yaratıyor toplumda. cehape, hadepe, mehape demelerinin sebebi de seçmende ön yargı oluşturmaktı. iyi parti! çok basit duruyor. açılımı olsaydı, mesela insanlık yaşam ve iktisat partisi gibi ve kısaltması iyi olsaydı iş görürdü fakat bu hali ile kesinlikle çok yavan kalmış.

    milliyetçi demokrat bir çizgi de olduğu için beni ilgilendirmiyor çok da fazla, seçmenleri düşünsün ama sosyal medyada chp'nin oyunu alamaz vs diyenleri okuyorum, sanki chp sosyal demokrasi yapıyormuş gibi konuşuyorlar ahhaha... bal gibi oy alır. akp'den pek eksilteceğini düşünmüyorum. genç mhp'lilerin oyunu alır ama yaşlı mhp'lilerin oyunu alamaz kolay kolay.

    en kritik nokta ise son şaibeli referandumun ardından artık partilerin meclisteki koltuk sayısı pek de bir şey ifade etmiyor. başkanlık önemli. başkan adayı meral akşener olacak, kimden oy isteyecek ?
    - kürtlerden mi ?
    - sosyalistlerden mi ?
    - liboşlardan mı ?
    - sosyal demokratlardan mı ?
    - muhafazakarlardan mı ?
    - milliyetçilerden mi ?
    - azınlıklardan mı ?

    ben meral akşener hareketini gandi kemal dönemine benzetiyorum, bir rüzgar ile gelip batırmıştı gandi! kemal de. meral de böyle olacaktır.
  20. 20
    kısaltmasını merak ettiğim parti. eğer ak parti'deki gibi isim tekniği varsa "i, y, i" neyi ifade ediyor, hiçbir yerde göremedim?
    • youtu.be/...

      umarım yeterince açıklayıcı olmuştur kardeşim :D
  21. 21
    pbs.twimg.com/...
  22. 22
    sloganı ; allah iyiliğinizi versin olabilir.
  23. 23
    resmi sitesi açılmış olan parti.
  24. 24
    Liderlerinin görüşlerini sevdiğim ancak oy vereceğim diyebilmek için biraz daha gözlemlemem gereken parti. Koyun değiliz sonuçta.
  25. 25
    süleyman demirel, siyasette 24 saat uzun bir süredir der. yerel seçimlere 16 ay var. genel seçimlere ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine de 24 ay var. bu zaman zarfında neler olur, ömür yeterse görürüz.

    edit: imla, anlam.