kayıt

askerden dönen insana çöken mülayimlik

  1. 1
    böyle bir şey var. kim askere gidip gelse geldikten sonra birkaç ay böyle bir köşede oturuyor kendince. bir şeyler oluyor askere gidip gelenlere. içine kapanıyor adamlar. birkaç ay geçip açıldıklarında da görüyorsunuz ki adamın kişiliği değişmiş. ilginç bir etki bırakıyor.
  2. 2
    (bkz: şap )
  3. 3
    yok be daha geçen gün arkadaşım izine gelmişti zaptedemiyodum çocuğu önüne gelen kıza içi gidiyodu. kız yetiremedim çocuğa..
  4. 4
    bir 45 gün kadar süren şok halidir.

    böyle liberal ekonomiye geçmeye çalışan demirperde ülkesi gibi olunur. aylar sonra insanın bir kişisel alanı olabildiğinin, daha doğrusu askere gitmeden önce de bunun varolduğunun, ama en çok da bundan nasıl bir süreliğine de olsa vazgeçebildiğinin şokudur o. geçer. demirperde ülkeleri de hiperenflasyon çekerek geçmişti bu evreden. şimdi hepsi avrupa birliği'nde.
  5. 5
    Bende bir süre çevremdeki kişilere komutanım deme, gece nöbete kalkıyormuş gibi uyanma, uygun adım yürüyüş, ayakta iken istemsiz hazır olda durmak gibi kendini gösteren durum.
    Ama geçiyor kısa sürede bunlar.
    Hey gidi günler hey 12 sene olmuş askerden geleli.
    • :D:D:D askerden döner dönmez gemiye gitmiştim çalışmaya, 2 ay kaptanlara komutanım demiştim adamlara alışkanlık yaptı kaptan dediğimde zoruna gidiyordu :D:D:D:
  6. 6
    "askerliğini yapmayana kız mı verilir?" düşüncesi vardı eskiden. Öyle sanıyorum ki bahsedilen mülayimlik buna sebep oluyordu.